Luna zkus :) zari bylo s prvnaky dost narocne, ale jakmile si to vsechno sedlo, tak to zacalo byt fajn. Navic se tam hodi kreativita, to by te bavilo :) a druhaky mame vedle a musim rict, ze na druhou tridu se docela tesim.
Přiznání
letfenixa no nevím co na to říct.
Kdyby mi učitelka řekla: běžte do poradny, i když já si myslím, že z toho nic nebude, je to úplně jiné sdělení než: to dá, když se bude víc snažit. Ta končící mi to výslovně doporučila kvůli dodatečnému času na přijímačkách, že ji to může pomoct.
Luna sambo má teď třeťáky, ale má je od první. A kromě toho, že se mu zdají pomalejší než ti předchozí, si je nemůže vynachválit. Nějaké dys tam má, složitější dítě z děcáku taky, ale asi i tím, jak je má od začátku, klape jim to (ťukťuk, zatím). Asistentku asi jak ty, spíš ne než jo.
Tu tvou třídu si prostě neumím představit a fakt tě obdivuju.
continuity pokud ma dite nejakou poruchu, tak ta prece nezmizi tim, ze se bude snazit![]()
Lamicka tá Lukaskova paralelka má triednu na 4. PN od začiatku sk.roka, aktualne od 8.12. Chodí sa tam zastupovať, aj my druhostupniari a myslim si, že si tam ešte nič nesadlo.
Garfie A jakou poruchu učení teda nakonec má? Se omlouvám, jestli to už někde zaznělo.
MP Meri Má ADD s podezřením na ADHD a dvojí výjimečnost. A jak nám řekli v poradně, má pravděpodobně i nějakou disortografii, ale nepodařilo se ji diagnostikovat, protože to prostě dokáže zakrýt. :-) V praxi to znamená, že má potíž se soustředit, hlavně na to, co ho nebaví a jeho výkon je extrémně nevyrovnaný.
andulka01 No, oni takhle nejsou nejaci zli, myslim, ze se takhle mame radi. Spis me mrzi, ze se nemusi mezi sebou a je to na te atmosfere znat. A taky teda bohuzel nejsou uplne zvidavi, tak nejak se spokoji s malem. Je to skoda.
letfenixa pokud se tam vsichni stridaji, tak ty deti si vybuduji tezko k nekomu duveru. Navic kazdy ucitel je jiny, ma jine pozadavky, to musi byt hrozne tezke.
Garfie to je zajimave. Uz jsme si parkrat o nasich klucich psaly. Ze vykazuji jiste podobnosti. Ten nas je ve treti tride, nova ucitelka uz mi rikala, ze ho budeme vic pozorovat, ze ji prijde, aby tam nejaka porucha nebyla, treba i ADD nebo ADHD. Mne prijde divne, jak se u uceni chova a co pise. Az napadne mi to pripomina moje zaky s podporou. Vloni byl v PPP a tam se nic neukazalo. Jenze ze je nadprumerne inteligentni a my se mu hodne venujeme, tak si rikam, jestli to nedokaze taky zakryt. Protoze otocena pismenka, pleteni b a d, vynechani interpunkce, je to porad to stejne.
continuity kvuli prijimackam bych sla urcite a ani nemusite jit do poradny skoly, kdybyste chteli jinam.
Lamicka Takovéhle problémy má i můj syn a má diagnostikovanou dyslexii, dysgrafii i dysortografii. V první poradně na to taky nepřišli, až za rok jinde, když měl potíže pořád.
miuu děkuji za zprávu. Mně to právě přijde dlouho divné, pořád nad tím přemýšlím. Jsem ráda, že si toho všimla učitelka a upozornila mě na to. Jsme domluvené, že si za čas řekneme a kdyžtak půjdeme zase do poradny.
miuu tyhle tri dys ma i muj muz. Vysledek je ten, ze kdysi dostal tuhle diagnozu a urcite by se nemohl zivit jako ucitel cestiny
a ze emaily po nem musi cist sekretarka.
Lamicka Upřímně, nám se s těmi papíry fakt ulevilo. Víme, co se děje, učitelky v jazykách na něj netlačí a diktáty mě už vůbec nenervujou. V poradně dostal cvičení na posílení percepce, tam byl vidět výskedek, teď trénuje v programu Včelka a se spec. pedagogem ve škole.
Jos No, písemná komunikace bude asi zajímavá
. Naštěstí mu jde matematika, kreslení a vše kolem. Snad si cestu najde.
V čekárně u lékaře mě zaujala jedna knížka. Tak jsem se zeptala na recepci, jestli by mi ji neprodali. Prý ne, ale klidně ji vymění za jinou. Mám doma zhruba 2000 knih a mám pocit, že ani jedné se nechci vzdát. Já snad půjdu nějakou zítra koupit :-).
999 Zajdi do knihobudky, občas jsou tam perly.
999 Něco podobného se mi stalo o víkendu. Knihy mám v knihovně v několika řadách, dalšími jsou různě obestavěné rovné plochy, tak jsem se rozhodla něco vytřídit a darovat do místní knihovny. Dotáhla jsem domů banánovky a s těžkým srdcem jsem naplnila jednu. Samozřejmě, absolutně není možné poznat, že nějaká kniha ubyla, ale já nejsem schopna vytřídit další.
brrr Já to vůbec nečekala :-). Jedu po titulech, říkám si tu ne, tu taky ne... pak nějakou otevřu a začnu si v ní listovat, takže samozřejmě tu taky ne :-).
To má jediné řešení. Musíš tu knihu ukrást ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů