Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline černá káva
2138 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 18:30

Luna Jen tak pod čarou

Jsem teda stará pani, ale dovoluji si myslet to, že  vsechny děti na  vysokoškolské  vzdělání nedosáhnou. Ať je záměr ministersrva školství jakýkoliv.

Offline letfenixa
11006 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 18:40

Priznám sa, že by som rada pracovala v knižnici. Akurát na mňa na FB vybehol inzerat, že naša kniznica vypisuje výberové konanie. Lenže plat je polovičný oproti môjmu

Offline letfenixa
11006 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 18:41

Lamicka naša riaditeľka za nami našťastie stojí. Lebo niektorí rodičia čo si myslia a očakávajú,  škoda reči. 

Offline continuity
44119 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 18:51

Luna tak v páté třídě bylo stanovisko tohle: není v našem zájmu, aby šikovní žáci odcházeli, takže je připravovat nejenom nebudeme, ale ani negarantujeme, že k přijímačkam budou mít probranou všechnu potřebnou látku (to bývalí přijímačky ještě po Velikonocích). Náš závazek je je to naučit do konce školního roku. 

Hotovo dvacet. Můžeš to taky říkat.

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 18:53

tv Rodice jsou mimo. Taky nejsou jako nejak agresivni, ale mam pocit, ze jim nekdo neustale podsouva, ze vsichni muzeme mit uspech a delat co nas bavi za hromady penez. Nebo moc ctou seberozvojove knihy

Offline continuity
44119 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 18:58

Lunařekni jim, že v Praze do toho automatického "úspěchu pro všechny" někteří rodiče vrazí 20 tisíc a obětují tomu všechny volné víkendy nejpozději od prosince.

Ať se snaží, když chtějí mít dítě na gymplu. (A schválně píšu na gymplu a ne úspěšné). 

Offline tv
4333 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 18:59

Luna no to mi povídej, mám s tím celkem zkušenosti. Přesně jak píšeš.

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 19:01

continuity Mne se z lonske tridy na gympl dostali( z 5. tridy. ) Obcas jsem jim dala nejake prijimaci testy, ale jinak to bylo na nich. Ale to byl jiny level zaku, takovi ti, co je opravdu zajima, jak funguje svet. Ti letosni si jen stezuji, ze se jim nelibi trida, ze je mala, ze maji malo mista, ze je moc teplo, zima, vsechny ukoly moc tezke, nesnasi skolu, nesnasi se mezi sebou, blablabla... Ale na druhou stranu mi to ukazalo, jak strasne otravni jsou lidi, co se jim nikdy nic nelibi a prestala jsem to skoro delat.

Offline Gatita
8768 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 19:15

Moc vas Luna letfenixa Lamicka a dalsi, co jeste nevyhorely ve skolstvi, obdivuju. A vezte, ze jsou i rodice, co si dobrych lidi ve skolstvi vazi. My mame uplne super ucitelku i AP. A i kdyz si treba nekdy myslim, ze by neco mohlo byt jinak (protoze pro moje dite by to tak treba bylo vic na miru), jsem jim uprimne vdecna, ze tu tridu vedou tak, jak ji vedou. Tj. probere se to, co se +/- probrat ma, deti chodi do skoly rady, neni tam sikana, vsichni spolu vyjdou a pokud vim, maji ke skole takovy nejaky zdravy vztah. Takze ja ani nedutam a modlim se, aby status quo vydrzel co nejdele:)))

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 19:31

Gatita Ale houby, ja jsem prave vyhorela uz davnoAle pak mi to nejak precvaklo. Ale zas to nechci zakriknout. Je to "jen" prace. Hlavne decka ucim, at si vazi zivota, zdravi, ale kdyz neco budou chtit, musi pro to neco udelat. No a kdyz spletou nejaky zlomky nebo cojavim, tak se svet taky nepose.e

Offline letfenixa
11006 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 20:06
Offline continuity
44119 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 20:11

Gatitatakové štěstí mela starší první dva roky pak ta učitelka dostala i mladší, ale otěhotněla. Měli náhradní a na tu ve zlým vzpomíná doteď. Jsou ti učitele na začátku hrozně důležití. 

Přeji ať vám to vydrží co nejdéle. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 21:36
Reakce na Luna:

tv Rodice jsou mimo. Taky nejsou jako nejak agresivni, ale mam pocit, ze jim nekdo neustale podsouva, ze vsichni muzeme mit uspech a delat co nas bavi za hromady penez. Nebo moc ctou seberozvojove knihy

​To jsou ty motivační citáty! 

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 22:14

continuity to jsi mě asi špatně pochopila. My jsme rády, že to víme, pak víš, jak s tím dál pracovat. 

Blbý je, když máš ve třídě půlku dětí, co neumí pořádně česky (z nich 4 nenosí učebnice, sešity, penály, svačiny... a rodiče na to prostě kašlou), další 4 mají podpůrná opatření, jiný by ho naopak potřeboval, ale rodiče odmítají, tak je to opravdu hrozně náročné. Jsme tam 2 a je to fakt masakr. 

Jak na nás nastoupil otec zlobivce jsem tu psala... 

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 22:25

Gatita děkuji  já se pořád jen rozkoukávám, ale zatím mě to baví, tak dobrý. Navíc prvňáci jsou super.

Offline continuity
44119 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 22:32

Lamicka

To se omlouvám,  jsem opravdu pochopila špatně. Já mám spíš tu opačnou zkušenost: co si vymýšlíte, žádný papír nepotřebují, zvládnou to i bez něj. 

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 22:37

Lamicka Ja mam teda porad dokola 4.-5.tridu. Ale ted jsem byla suplovat parkrat u druhaku a byla to takova pohoda, ze skoro premyslim, ze zkusim nekdy neco mladsiho.

Offline Garfie
28746 příspěvků moje polička 31. ledna 2024 23:09

continuity To máte fakt smůlu. :-( U syna to bylo tak, že učitelka mi na prvních třídních schůzkách v první třídě (teda někdy v říjnu?) řekla, že si myslí, že něco není v pořádku, ale že to budeme monitorovat, podotýkám, že syn byl zjevně chytrý, sám se naučil číst už ve školce, nebyl ani nijak hyperaktivní, doma se dokázal soustředit, prostě fakt žádný signál, že by něco bylo jinak. Co se týká jeho "dys", v poradně řekli, že nějakou zjevně má, ale skrývá ji tak dobře, že ji nedokážou odhalit...  No a pak to tak průběžně sledovala, jakože "počkáme po prázdninách, nervová soustava dospěje...." a tak. A pak mi najednou volala uprostřed dne a že se mám objednat do poradny, že ráno exceloval v matice a třetí hodinu naprosté fiasko ve vlastivědě, což byl jeho předmět č.1 a že to není normální a bylo vymalováno. 

Nebýt jí, já si ani nevšimnu, v tom věku určitě ne. 

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 01. února 2024 07:44

continuity neomlouvej se. Precetla jsem si to po sobe jeste jednou a opravdu to vyznelo jako stiznost. Tak jsem to ale nemyslela. 

Offline letfenixa
11006 příspěvků moje polička 01. února 2024 07:44

continuity za tie roky, čo prispievas, sa mi zdá,  že máte  na figu vyber učiteľov.  Som na škole 20 rokov a vzdy sa deti posielali do poradne. Teraz to bude ľahšie,  keď máme poriadnu špeciálnu pedagogicku.