Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline 999
20008 příspěvků moje polička 01. února 2024 19:13

Mha To jsem měla, než jsem se šla zeptat na recepci :-).

Offline Mha
příspěvků moje polička 01. února 2024 19:15

999

Přestrojení? 

Offline Zu
2802 příspěvků moje polička 01. února 2024 19:29

999stejný problém. Před pár lety jsme dokoupili kousek knihovny a místo v ní došlo o rok později. Domluvili jsme se s drahým, že tedy vytřídíme. Já jsem zvládla 5 ks, on krabici. 
V prosinci jsme se stěhovali, opět on krabice knih pryč, já asi 8 knih, povětšinou velmi nevhodné dárky, levné kuchařky. A když jsem knihovnu po přestěhování plnila, zjistila jsem, že jsem ho úplně vytlačila a má v ní jednu bídnou poličku

Offline SunEclipse
3527 příspěvků moje polička 01. února 2024 19:30

999 někde v online antikvariátu ke koupi není?

Offline 999
20008 příspěvků moje polička 01. února 2024 19:49

SunEclipse Ta konkrétní knížka ne. Vyšla v Anglii :-(. Ale tu na výměnu někde v antikvariátu koupím :-).

Offline 999
20008 příspěvků moje polička 01. února 2024 19:51

Zu Já už deset let dodržuju, že beletrie se domů nekupuje, jen odborné knihy. Ve výsledku mě to stojí mnohem víc peněz a zabírá to víc místa :-).

Offline Garfie
28746 příspěvků moje polička 01. února 2024 23:47

Lamicka Já už jsem ti to jednou myslím psala, že to je právě "problém" těch hodně inteligentních dětí, dokáže to zakrýt. Zvlášť pokud má načteno, jako ten náš. Já jsem přesvědčená, že ta naše skvělá paní učitelka na to přišla (a tak brzy) jen díky tomu, že sama je matkou dvou malých autistů. 

Tady je skvělé stručné video, které objasňuje, jak různě k těmto dětem učitelé přistupují. Musím říct, že tady bohužel dochází k té variantě "průměrnosti", protože v naší škole je těch šikovných dětí v průměru určitě víc než v běžné české škole, takže myslím, že to vyniknutí by nebylo tak výrazné, i kdyby nemusel dělat to co mu nejde nebo ho nebaví. 

No hele, jsme váš předvoj a budu dávat vědět, jak se to vyvíjí.  Ale myslím, že právě ta třetí třída je trochu zlomová, protože už začíná skutečné učení a další problém je pak přechod na druhý stupeň...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. února 2024 08:39

Přiznávám, že už dávno jsem se zbavila všech knih. Mám doma posledních cca 12 kousků, ale postupne se zbavuju i toho.
A straslive se mi timhle krokem ulevilo. 

Offline baltik
4998 příspěvků moje polička 02. února 2024 08:43

MP Meri jak ulevilo? proc?

Offline Pinot Noir
30254 příspěvků moje polička 02. února 2024 08:45

MP Meri taky o tom uvažuju. Potřebujeme jen knížky pro děti a kuchařky. 

Offline viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 02. února 2024 08:46

baltik ja se taky pri poslednim stehovani zbavila velkeho mnozstvi knih, nechala jsem si asi pul ikeacke Billy knihovny, fakt jen ty oblibrne co ctu porad dokola. a taky se mi ulevilo. me ty knihy jakoby dusily, tizily (prestoze mista jsem na ne mela dost)

Offline Lilly_Ku
4586 příspěvků moje polička 02. února 2024 08:49

MP Meri ja taky vsechny knihy dala pryc a je to skvely. ctu na ebooku nebo koupim z druhe ruky za par kacek a zas poslu dal. nechala jsem si nekolik malo srdecnich zalezitosti.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. února 2024 08:50

baltik Mám víc místa, ubyla další věc, na který utirat prach/rovnat ji. Neměnila bych už. (Pro pořádek čtu bez výjimky denně, ale ze čtečky.)

Pinot Noir Ano, dětský nepočítám, to je fakt, o úplně nejde se jich zbavit. Ale taky to držím zkratka. Kuchařky u nás neuzije Možná muž má vlastně nějakou u sebe v šuplíku.

Offline baltik
4998 příspěvků moje polička 02. února 2024 08:57

MP Meri ja je mam ve specialnim pokoji, prerovnavat je me bavi a prach tam prakticky neutiram

ze by me dusily je pro me nepredstavitelny pocit, proto jsem se ptala

ja pokladam za uspech, ze jsem se naucila, si kazdy mesic vyhodnotit, jak se mi to prectene libilo a ty co malo, poslat do knihobotu, proste nenechavat si je vsechny

Offline MPLee
3062 příspěvků moje polička 02. února 2024 09:01

continuity viktorka_od splavu mě to naši s učitelkou kdysi udělali. Sice mě do poradny vzali, porucha se našla, ale oni se domluvili, že úlevy mít nebudu. Že jsem dost chytrá a prostě se budu víc snažit. Jako dala jsem to, na přijímačky na jazykovku a pak na gymply naši ten papír nepřiznali. Při dalších přezkoušeních v PPP byl taky závěr, že to umím kompenzovat. Utrpení pro mě byla němčina na gymplu... Ale do teď jsem schopná se podepsat a vynechat ve vlastním jméně písmeno. 

Online continuity
44120 příspěvků moje polička 02. února 2024 09:18

MPLee

já mám bratrance, kde to udělali podobně, ale protože on chtěl. 

Moje děti to kompenzuji tak, že jsme si na větu pozor na pravopis! v každém sešitě a písemce (z jakéhokoliv předmětu) už dávno zvykly.  Když je schopno v sedmé třídě napsat chřypka, pokud se nesoustředí výhradně na pravopis, tak je to stejně asi beznadějné

Offline Gatita
8768 příspěvků moje polička 02. února 2024 09:22

Mne knizky nevadi, dokonce mi prijde, ze to v te mistnosti vypada diky nim hezky. Nikdy mi neprislo, ze by se knizky musely nejak zvlast uklizet nebo kolem nich jakkoli šoprdat, kdyz jsou prece srovnane v knihovneJe teda fakt, ze v ni mame spoustu braku, ke kteremu se nikdo vracet nebude, ale dokud je tam misto, nemam potrebu vyrazovat. A obcas nekdo prijde na navstevu, neco ho zaujme, vybere si... mi to prijde fajn. 

Offline barbucha blogger
36408 příspěvků moje polička 02. února 2024 09:30

Já nemám knížky akorát v kuchyni, a i tam by se nějaký kuchařky uživily... já je nepoužívám, ale milostpán občas otevře třeba Sandtnerovou.

Vytřídila jsem kdysi jen všechny detektivky, ty už člověk většinou opakovaně neotevře... ale z těch ostatních co zůstaly, nedám ani jednu To jdeš takhle kolem, zalistuješ ( 999 ) a večer zjistíš že sedíš na stejným místě a čteš furt... 

Offline Garfie
28746 příspěvků moje polička 02. února 2024 09:32

Gatita Mně taky interér bez knížek přijde takový...nevím, jako prázdný, nebo nevím, jak to popsat. Vždycky když k někomu přijdu na návštěvu, mířím první ke knihovně a když žádnou nemají, přijde mi to divné. Jako z toho praktického hlediska to chápu, ale nemůžu si pomoct. 

continuity MPLee Ono zase třeba tady v té naší škole sice o poruše vědí a snaží se s ní nějak pracovat, ale úlevy syn žádné nemá a rozhodně ne ve známkování. Po půl roce dostal časovou dotaci na písemky, kterou ale dodržuje jen matikářka, je to pět minut navíc. A jsou trochu mírnější, co se týká třeba plnění úkolů, třeba jsem zjistila, že když dítě neodevzdá úkol, rodiče dostanou okamžitě hlášku, ale u syna je to až třeba každý třetí nesplněný úkol. Ale na vysvědčení mu to spočtou, normálně bez milosti!  V české škole by měl rozhodně větší úlevy. 

Offline viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 02. února 2024 09:38

MPLee tak mne neslo ani tak o nejake ulevy (i kdyz chapu ze pro skolaka to muze byt dulezite), ale o akceptaci toho, ze clovek je proste trochu jiny