Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline continuity
44121 příspěvků moje polička 29. února 2024 20:38

Karja minuly tyden jsem udělala točo, protože nám poslali pozvánku na pondělí na devátou ráno - do Vídně. Což prostě znamená cestovat v neděli (nebo v ponděli vyrážet z domu v půl čtvrtý rano). Kdyby to člověk dostal alespoň zaplaceno,ale cesta na služební cestu je překážka na straně zaměstnance, takže rozdrbany víkend bez jakékoliv náhrady 

No nakonec nám na projektu schválili letadlo, do lokálního vyúčtování to ani nemůžu dát, někdo by mě přetrhl jak hada.

Offline Mrakoplas
10010 příspěvků moje polička 01. března 2024 23:17

continuity tak to ste dobre dopadli. Sambo siel minuly rok na sluzobku do spriateleneho zavodu kamsi do Polska. Sefovi sa zdalo drahe ist autom (vyuzivaju pozicovne), tak ho chcel dotlacit ist vlakom. Siel by tam uplne cely den aj noc,ale firma by usetrila . No nastastie sa spamatal, ked mu sambo oznamil, ze sa mu na celu sluzobku moze..ten sef sedi v Nemecku a lieta sem samozrejme lietadlom.

Offline continuity
44121 příspěvků moje polička 01. března 2024 23:21

Mrakoplas tu sa snad sluzobky beru ako nejaký výlet za odměnu, či čo. 

Já budem kludne sedět doma, nepotrebujem sa pracovne nikam vlacit a ked už, chcem mat přitom nějaké rozumné pohodlie. Už som mala aj zamestnanie, kde sa cesta z Prahy do Bratislavy nedala vykázat na projekt, vraj máme vo vlaku pracovat na inej zakazke a na tu to vykázat. No ludska fantazia je bezbreha. 

Offline Mrakoplas
10010 příspěvků moje polička 01. března 2024 23:45

continuity tak to je sila. Najlepsie, ak by clovek isiel zadarmo pesi a po ceste vybavoval pracovne telefonaty

Offline continuity
44121 příspěvků moje polička 02. března 2024 09:16

Mrakoplas teraz konečně robim v trochu normálnejšej firmě. Ale aj tak, ked ide Rakusko sem, začína sa po obede. No nic, snad po tomto precedente budu platit aspoň tie letenky.

Offline andulka01
12917 příspěvků moje polička 02. března 2024 10:17

continuity jj, když jsem dělala v rakouské firmě, tak přesně, jednání a školení v pondělí ráno ve vídeňské centrále. Jezdily jsme s kolegyněmi vlakem, braly jsme to jako dámskou jízdu, ale nikdo v tý době neměl děti ani vážný partnery, byla to legrace. Ale rakouský vedení nás teda i jinak bralo pěkně na hůl, chovali se k nám jak ke sluhům.

Ale prostě pracuju v oboru, kde často musím fungovat o víkendech mimo kancl, i ty eventy o víkendech připravuji, naučila jsem se s tím být. Jezdím po Čechách teda jenom, autem. Ale hlavně teď jsem ve firmě, kde mám značnou volnost, takže si to pak nějak vybírám, kdy nikdo neřeší, že si zajdu na úřad nebo mám volnejší homeoffice. Ale jasné, nemám děti, mám to daleko jednodušší.

Offline continuity
44121 příspěvků moje polička 02. března 2024 10:20

andulka01 ja nemám s prací o víkendu nejmenší problém, když se obě strany domluvi, muž dělal na směny 20 let. Ale nemůže to být přece volnočasová aktivita zaměstnance. 

Online dzizisketa
9092 příspěvků moje polička 02. března 2024 10:21

Mrakoplas 

Muž párkrát do roka jezdí do Maďarska a Rumunska, do Temešváru. Vždycky den a půl v jedné zemi, den a půl v druhé. Jezdí autem. Říkal, že kdyby ho ale někdy potřebovali v Bukurešti, tak tam že ho pošlou letadlem

Offline andulka01
12917 příspěvků moje polička 02. března 2024 10:23

continuity s tím naprosto souhlasím a nerozporuju!

Offline Mrakoplas
10010 příspěvků moje polička 02. března 2024 10:25

dzizisketa no pokial ho neposlu vlakom

Offline Samantha
3318 příspěvků moje polička 02. března 2024 10:51
Reakce na Mrakoplas:

continuity tak to je sila. Najlepsie, ak by clovek isiel zadarmo pesi a po ceste vybavoval pracovne telefonaty

​No ale cesta na služebku se (aspoň u nás) nezapočítává do odpracovaných hodin, takže by člověk musel šlapat přes noc 

Offline Mrakoplas
10010 příspěvků moje polička 02. března 2024 10:52

Samantha niekolko noci :)

Offline continuity
44121 příspěvků moje polička 02. března 2024 10:55

Samantha no jen pokud ta cesta nespadne do pracovní doby. Takže v minulé firmě ráno v devět na značkách v Brně a makat do pěti. Pak clovek mohl řídit zas zpět - takže šichta od šesti do osmi  a další den se předpokládalo, že zas osm hodin makáš. To jsem měla často už i rozjetou migrénu a vyřízena jsem byla do konce týdne. 

Online tv
4337 příspěvků moje polička 02. března 2024 11:02

Nechala jsem pokácet lípu. Borci to káceli asi tři hodiny, mzilo jim do toho. Máti mi dnes volá, jak to dopadlo. A jestli je to uklizené v kolni. Já už jsem hrozně popudlivá, sikanovala mě se sekáním trávy, hromadami větví po serezani stromů. Tak jí říkám, že to poresim, až to poresim. Teda ještě s výčitkou v hlase mi řekla, že si tam chtěla jet pro narcisy, ale že se teda nedá nic dělat. Rozumej, někde za tou hromadou.jako chápu, že si nedokáže představit, kolik toho dřeva je, protože do kolni by se vešly tak tři ty špalky. Navíc jsem platila za kácení, ne za to, že mi poresi, co s tím dřevem. Je to blbost, ale už ji vidím, jak mi při každém telefonátu připomíná, že to musím odklidit. A jak to vypadá hrozně.

Offline Kokoska
35417 příspěvků moje polička 02. března 2024 11:10

continuity kdysi jsem jezdivala autem na otocku do Kromerize, taky na to nemam nejlepsi vzpominky. Z mesta jsem samozrejme nevidela nic, nejak jsem ani nemela po praci naladu nekudy bloumat a pak zas tu streku domu.

Offline Kokoska
35417 příspěvků moje polička 02. března 2024 11:12

tv a nechtel by nekdo lipove drevo? Za odvoz?

Online tv
4337 příspěvků moje polička 02. března 2024 11:17
Reakce na Kokoska:

tv a nechtel by nekdo lipove drevo? Za odvoz?

​To víš, že se někdo najde. Ale nebudu to řešit hned teď. Pokácelo se to včera.

Offline continuity
44121 příspěvků moje polička 02. března 2024 11:24

Kokoskapřitom, když jsem měla podobnou práci na Slovensku, taky jsme dělali lecos, ale šéf mi vždy říkal: jestli jste unavení, skončíte pozdě, prostě vemte hotel a vyspěte se. Taky se ale rok předtím z konkurenční firmy zabili čtyři lidi v autě těsně před Vánocemi (nejhorší sezóna v IT). Jen proto, že někomu přišlo jako bezva nápad jezdit štreku Bratislava -Košice na otočku. 

No už jsem na některé věci prostě stará. Teď jezdím převážně vlakem a je to fakt obrovský rozdíl mezi tím řídit a vozit se. 

Offline Kokoska
35417 příspěvků moje polička 02. března 2024 11:38

continuity taky uz bych to ted nechtela delat, ted jsem po dvou hodinach rizeni rada, ze uz nic a nikam nemusim. 

Offline continuity
44121 příspěvků moje polička 02. března 2024 11:41

Kokoskahlavně ten provoz je úplně jinde. Předtím si to člověk mohl i užít, teď se po 2,5 hodinách na D1 v ranní špičce v Brně vytackam z auta a jsem zralá na panáka. Když jsem jela v sobotu ráno s dětma do Mnichova, dost jsem si to užila.