Karjapodotýkám, že do práce běžně dojíždím hodinu. Ta sluzebka je úplně jiná věc.
Přiznání
continuity No jasně, mi to přijde na hlavu postavene, musím dělat pak úplně stejně takto překvapenou....jakože ,,coze, jako fakt, ne to je kravina prece:D:D,,
Kammila tak to je super, že si to nevieš predstaviť. Ja to v tom žijem a je sakra ťažké neaplikovat to na potomka.
Ono je to blbost, žádný odsuzující koment tady zatím nebyl, ale i tak mám pocit, že si za to můžu.
mně se to snad zatím daří, neaplikovat, ale občas se přistihnu a řeknu si "aha, tak takhle ne".
Kammila tak to je super, že si to nevieš predstaviť. Ja to v tom žijem a je sakra ťažké neaplikovat to na potomka.
ano tomu rozumím. Já jsem z rodiny, kde nic takového neexistovalo a exmanžel z té druhé. No tchýně si myslela, že mu bude organizovat život i po svatbě (tedy třeba zavolá a on pro ni něco okamžitě zařídí bez ohledu na to, že máme něco již domluveno my dva). Ex to pokládal za samozřejmost a navíc automaticky do toho chtěla zahrnout i mě a děti. Jako přispělo to výrazným podílem k rozvodu, ne že ne. Protože viz výše "tahle prostě ne", ani u mě ani u dětí
Kammila u nás to zkouší tchýně, ale jednak ona je spíš janupulatorka, takže potřebuje mít pocit,že jsme to udělali dobrovolně a rádi a podruhé muž je na to hodně přecitlivělý, chvílemi se jí snaží nějak vyhovět, ale přejde ho to vždy hodně rychle.
Hlavní negativum toho celého je, že můj muž si myslí, že takové by byly všechny ženy, kdyby se jim nekladl dostatečný odpor.
continuity muj exmanzel si myslel to same![]()
Myrtila jo, u nas v praci taky tak. barbucha no pozor, pokud si nejdriv dojedes normalne na pracoviste a tam vyzvednes sluzebni vuz, tak tu cestu do prace samozrejme placenou nemas, tak jak vzdycky. ale kdyz se pak vratis v osm vecer opet na pracoviste, nechas tam vuz a slapes domu, celkem tou praci stravis 12 hodin - mas tak i prichod a odchod - tak dostat zaplacenych jen osm je peknej , byt legalni, podvod
continuity v tomhle jsou matky manipulátory nebezpečné. Ovlivní budoucí přístup k ženám. Toho se pak jeden těžko zbavuje.
Karja ono se to odviji od toho, jak mate stanovenou pracovni dobu pri vykonu prace mimo misto zamestnavatele. U nas byla pri stanovena 7.30 - 16.00.
Aby clovek neprisel o hodiny, tak se to obchazelo tim, ze se prijelo do prace, pichlo se a pak se jelo na sluzebku. Takze se zapocitala doba od pichnuti. Treba v 6.30. Kdo jel z domova, tak i kdyz byl na akci v 7.00, tak se mu to pocitalo az od 7.30. Stejne tak pri navratu.
Stalo se, ze jak jsme meli pevnou do 16.00, tak akce za Prahou koncila v 17.00 a v 18.00 jsem si pichla v praci prijezd a v 19.00 odchod. Mela jsem napracovane 3 hodiny. Kdo se nechal vysadit u metra v 17.30, tak se mu to zapocitalo jen do 16.00 hod. Pakarna no. Ne vsechno dava v ZP smysl.
Nekteri zamestnavatele to ale treba vubec neresi.
LamickaNo je to pakárna pěkná..
Černá kočka Ta cesta nezahrnutá do pracovní doby mě vytáčí. Jednu dobu jsem denně jezdila hodinu a půl na výzkum, tam si odkroutila osmičku a pak jela zpátky. Tři měsíce v kuse. Doma dvě malé děti. Teď si to naštěstí můžu zařídit tak, že jezdím na výzkum o hodinu později.
Když jsi napsala výzkum, tak jsem si vybavila Sováka v tom drěvěném domku a Poklad benátského kupce. ![]()
Karja
Hele to by se pak musela do pracovní doby počítat i normální cesta do práce, kolikrát lidi jedou i víc než hodinu... to by bylo přesčasů!
a ve smlouvě není místo, kde se práce provádí?
Tabea samozrejme ze je:D
continuity No právě a hlavně jako místo výkonu práci si vybíras, zohledňujes ho při výběru zaměstnání ale sluzebka ti někde vybafne najednou a ještě daleko nějak nepředvídane, takže tohle přirovnání o cestě do zaměstnání mi přijde liché dost
vidím to stejně jako ty. Na začátku roku se mi ozvala auditorská firma s tím, že auditor, co měl dorazit v půlce března, jde do důchodu. A nabídli mi jinýho, kterej ale na cestu sem a tam potřebuje 1,5dne. Musela jsem to schválit, protože nikdo jinej nebyl. A auditorovi ten 1,5 dne proplatíme.
Myslím ale, že příště chci někoho jinýho, tohle je podle internetu mladej kluk, já radši starší a vyklidněný. ![]()
Mám teda jednoho kolegu, co se mu cesta do práce roky počítala do pracovní doby. Bydli ve městě A, kde je hlavní sídlo. Tam vždycky ráno dojel, vyložil hotový výrobky a jel 50 minut do města B, kde byla výroba. Počítala se mu cesta z A do B. Večer z B do A už teda ne. Firma ušetřila extra cestu někoho jinýho pro hotový výrobky, který se v A ještě testovaly.
Tabea Hahaha, tak to mě pobavilo. Třeba bude vyklidnenej i mladej a hele on jako jede z jiný země nebo proč máte auditora takhle z dálky?
Já nevím, já přemýšlím nad změnou práce na příští rok, pokud se toho doziju a nebudu to muset řešit dřív, já se fakt nechytam, jakože úplně vidím, že na to nemám mozek:D. Taky já se s každým spratelim vid, pěstuju vztahy, lidi mi leccos nakecaj a já řeknu a však joo, žádný rizika nevidím:D. Já vůbec nevím, co kde budu dělat:D:D
Karja kdyby jel z jiný země (Česko, Rakousko, Švýcarsko, Itálie) tak by tu byl rychlejc, než třeba vlakem z Hamburku. Já byla naštvaná na tu jejich plánovačku, tak jsem se ani neptala. ![]()
Karja musíš víc mlčet. Oni znervózní a vykecají ti všechny tajemství a průšvihy. ![]()
Tabea Tak to já zas nevim, tak mlčim, to jo:-D. Jako jeden a půl dne je mazec no!
Bledule Zrovna Erben, co psal tyhle detektivky se v archeologickém prostředí dost vyznal. Ten dřevěný domek je opravdu archeologická základna v Bylanech, Sovák se ve filmu jmenuje Soudek podle archeologa Soudského (ten mimochodem emigroval a nesmělo se o něm mluvit).
Karja musíš víc mlčet. Oni znervózní a vykecají ti všechny tajemství a průšvihy.
kdepak, znama poucka zni, auditorovi nerikam nic, na co se vyslovne neptal
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů