Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:04

brrr Hele normálně to tady ted se sambem probírame a asi to blbě chápu tady z toho kontextu? Bavíme se o služební cestu, prostě že někam jedu, ať už na den nebo na týden, tak se to počítá od casu přece kdy vyrážím z místa práce respektive z domu ne?

Offline letfenixa
11006 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:07

Kammila tak to je super, že si to nevieš predstaviť. Ja to v tom žijem a je sakra ťažké neaplikovat to na potomka. 

Offline brrr
12469 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:10

Karja Ne. Příklad: dojdu do práce, vezmu auto a jedu na výzkum, jsem tam osm hodin (plus půl hodiny pauza na oběd) a jedu zpátky do práce odevzdat auto. Odpracováno mám osm hodin. Ale je fakt, že jsi nejsem jistá, jaké by to bylo, kdybych byla na místě třeba jen šest hodin.

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:15

brrr Ty jo, tak v předešlé práci jsme to tak neměli, můj taťka to tak taky neměl a kámoš, co jezdí na sluzebky taky ne. Jinak do hodin nikomu nevidím:D.  Teď pokud by mi to šéf řekl, tak to bude asi poslední vec, co mi řekne, že bych jako strávila 5 hodin na cestě do Znojma z vlastní zábavy:D. No blbý bude až pojedeme s kolegyní a každá si to vykazeme jinak, a zas se jí po roce nemůžu ptát, hele jak si to vykazujes:D:D

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:17

brrr Jako, pokud to tak je, tak to místo do přiznání patří u mě do OMFG:D:D

Offline brrr
12469 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:17

Karja Už jsme to tu probíraly, mám pocit, že to je normálně v zákoníku práce. Myslím, že tehda to uměla vysvětlit Lamicka 

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:22

brrr Tak to jsem ráda, že můj šéf zákoník práce nedodržuje, tím se budu kdyžtak ohánět, že ho dodržuje jak se mu hodí. Sambo to taky neznal, taky se to u nich vykazuje do pracovní doby. No hele, budu stále dělat, že to nevím:D Vymazávam z paměti tuto diskuzi...delete ..

Offline continuity
44121 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:27

Karja

když ti to v praci prochází, dělej to tak dál. 

Nepočítá se pracovní cesta, která by normálně do pracovní doby nespadla. Třeba je normálně dělám 9-17.30 a když jsem v těch 9 ve Vídni, tak všechno předtím tam nepatří. A to bohužel i když čtyři hodiny řídím. Ale když vyrážím v devět a budu tam v poledne, tak je vše pracovní doba odpracovaná, i když jedu vlakem. 

Muže teda chtěli takto vyslat autem do svajcu - naštěstí teda alespoň s profi šoférem. Na to jim s úsměvem řekl, že buď mu ty směny napíšou, nebo ať si hledají jiného debila, který stráví tři dny v autě, den v práci a bude mít z toho dve 12 hodinové šichty.  

Offline continuity
44121 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:28
Reakce na brrr:

. Ale je fakt, že jsi nejsem jistá, jaké by to bylo, kdybych byla na místě třeba jen šest hodin.

​to bys měla normálně osmičku. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. března 2024 21:29

Karja my jsme OSVČ, zákoník práce je nám fuk, takže naštěstí se nám cesta do odpracovaných hodin počítá. Kolikrát jsem na cestě strávila celý den a pracovala z toho třeba dvě, tři hodiny.

Offline Myrtila
5605 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:31

Karja No, u nás v práci jsme to trochu odrbávali tím, že jsme měli píchačky, takže jsem došla do práce, píchla si, vzala služební auto, jela někam do pryč 3 hodiny, tam jsem strávila 5 hodin a pak jela 3 hodiny do sídla firmy, píchla si a jela domů. S posvěcením nadřízeného jsem tak odpracovala 11 h. Ale bez jeho souhlasu by mi to neprošlo. (Zase teda nevím, jestli bych byla ochotná pracovat někde, kde bych často jezdila na služebky v rámci svého volného času.)

Offline brrr
12469 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:31

continuity Jo, tak si to myslím správně, i to tak dělám.

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:32

continuityJo s tím začátkem pracovní doby jsem si říkala, že něco bude, no tak ten já mám volný, takže jako v cajku:D

Offline barbucha blogger
36408 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:32

Karja 

Hele to by se pak musela do pracovní doby počítat i normální cesta do práce, kolikrát lidi jedou i víc než hodinu... to by bylo přesčasů!

Offline Černá kočka
1790 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:33

Karja Priklad : stravis na ceste a u klienta dohromady treba 10 hodin, ale nikdo ti ty hodiny nad tvoji standardni osmihodinovou dobu jako prescas nezapocita/nezaplati. Rozumny sef to treba kompenzuje nejakou odmenou, zvlast kdyz se takove sluzebky opakuji, ale narok na to ze zakona neni a kdyz narazis na lidi s takovym nazorem jako byl muj byvaly sef tak je to tezke.

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:33

Myrtila No právě!

Offline continuity
44121 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:38

brrrblbý je, když ti šéf řekne, že máš hotovo schůzky u klienta, třeba v Brně, tak teď musíš do místního kanclu do pěti zařezávat a pak muzes vyrazit těch 200 km. 

Kdysi jsem četla dotaz nejakeho chudáka, který obrážel výstavy v Československu a na místě potřeboval být v pondělí ráno. Takže tak 2x do měsíce strávil neděli na cestách. 

A ty účetní mu bez uzardění vysvětlily, že to je všechno správně, že to nemá nijak zaplacený. Fakt mi ho bylo líto. 

Ono je v tom ZP těch prasaren víc, pokud děláš na směny, tak dostaneš svátek zaplacený - pokud ho oddelas. Ale pokud ti nevyjde směna na ten den, tak se to nepočítá do fondu pracovní doby (běžný zaměstnanec prostě ten měsíc dělá o den méně za stejný plat). Všichni o tom ví, že je to není spravedlivé, ale stát to nechce řešit, protože má samozřejmě hodně směnných zaměstnanců, kterým by to musel zaplatit.

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:39

barbucha No hele takhle bych to úplně neargumentovala

Offline continuity
44121 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:40

barbuchano jenže třeba já měla ty sluzebky na pět hodin cesty, jednou týdně minimálně pět hodin v práci navíc. 

To už není něco, co si strcis za klobouk. Hlavně je problém, že to normální člověk fakt nemůže vydržet, protože si prostě neodpocines. Priplazis se domů vyřízená v deset, padneš do postele a ráno normálně zas makáš. 

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 02. března 2024 21:42

continuity No právě a hlavně jako místo výkonu práci si vybíras, zohledňujes ho při výběru zaměstnání ale sluzebka ti někde vybafne najednou a ještě daleko nějak nepředvídane, takže tohle přirovnání o cestě do zaměstnání mi přijde liché dost