Já se to sem úplně bojím napsat, ale mě funguje i akupresura.
Přiznání
Garfie to je mi jasný, ale prostě to nebyl oficiální proud.
SunEclipse jo, některé bylinky a přírodní látky ok, z těch vychází i některé západní léky, ale co třeba ty rohy nosorožce, které údajně léčí skoro všechno včetně AIDS?
continuity věřím, že to funguje, ale třeba akupuntura fungovala na pacienty úplně stejně, i když ji prováděli nevyškolení lidé úplně náhodně, stačilo těm pacientům říct, že to zkušení léčitelé TČM jsou. Takže za tím bude něco jiného než ty údajné dráhy a body.
Anema akupunktura je víc vosajslich, jak musí být z principu přesnější. takže ani ne že bych nevěřila tomu principu, spíš tomu, že je opravdu velký problém to trefit.
Ale akupresurrni body kolikrát používá zcela nevědomě i běžný evropan, když si pomasiruje "třetí oko" nebo ruce.
Mne funguju bylinky, homeopatiká, cvičenie aj bežná medicína.
continuity na mě tedy taky i ta TČM. Díky ní mám dceru.
Anema tak samozřejmě rohy nosorožce jsou extra špatně, ale zas říct, že je to podvod a šarlatánství všechno, je vylévat s vaničkou i dítě.
letfenixamě kdysi homeopatika pomohli se zbavit dost těžké alergie na peří. Od té doby už to nikdy tak dobře nezafungovalo, pak jsem se na to vykašlala.
ale třeba dítěti s kinetózou dávám cocculine a fakt je tam rozdíl.
Anema mně nabídla akupunkturu jako podpůrnou léčbu při pásovým oparu německá doktorka v Dubaji, která nějak akupunkturu dělala jako doplněk. Tou dobou už jsem se tak rok nemohla opřít o jednu ruku (prohnutí 90 stupňů jako při kliku). Nějak jsem jí to řekla, tak mi rovnou přidala ještě jehlu (jehly?) do tý ruky. Neprikladala jsem tomu váhu, ale po týdnu nebo dvou akupunkturu jsem se o tu ruku náhodou mohla opřít.
V Německu nabízí porodní asistentky akupunkturu koncem těhotenství k urychlení porodu.
continuity a nebo ucho, když se spálí.
Na mně to taky všechno funguje. A taky se říká věř a víra tvá tě uzdraví.
však já věřím, že ty metody fungujou, za nesmysly považuju to pozadí za tím (ty energie, dráhy a body, nebo jak se to jmenuje), aneb když budete věřit, že vím, co dělám, a já vám budu masírovat nějaký náhodný místo, bude to fungovat úplně stejně.
už před časem o tom byl výborný článek v Respektu, teď nemám vůbec čas, ale pak ho kdyžtak vyhledám.
Evaeva tak placebo funguje i v západní medicíně, jen se s tím moc nepracuje. A vůbec to není málo, někde i 50% efektu.
Kdyby při viroze člověku neříkali: na to nic není, musíte být trpělivý. A místo toho: vemte si tady céčko/zinek cokoliv, tady mám na to studii, že to významné zkrátilo dobu léčby, tak to ničemu neublíží a spoustě lidí se uleví dřív.
Anematobě se nikdy nestalo, že tě najednou začly pichat dvě úplně rozdílná místa na těle a když si do pomasirovala jedno, tak to pomohlo na obě?
Mě se to totiž děje pořád a není to stejný nerv. Musí tam být ještě něco jiného.
na me zas naopak nefunguje skoro nic
vcetne klasickych leku, ty teda zabiraji ale i kdyz jsem prumerne velikosti, musim vseho maximalni davku:-) je to od natury proste, kazdopadne ten placebo efekt je fakt velka vec, pusobi to i na deti a zviratka, medicina to zahazuje uplne zbytecne tim jak rovna vsecky podle jednoho mustru, skoda
viktorka_od splavu medicína to nezahazuje, resp. v poslední době přestala zahazovat, jen nemá úplně nástroje, jak to testovat, když se vždycky placebo používá jako kontrola... tady je o tom ten článek z Respektu:
https://www.respekt.cz/tydenik/2020/35/jak-mozek-leci-telo?gift=yy40hyj2xu
Ja chápu, že se ty léky musí testovat, ale v západní civilizaci jsme tím testováním všeho a poměřováním úplně posedlí.
A pak stejně máš studie a půlka populace a pětina lékařů si o tom myslí svoje.
Se podívej na ten pamycon. Normálně registrovaný lék, ORL lékařka na webu píše, že to nemůže fungovat, pediatři to normálně dávají a matky mají jiné zkušenosti. A to se bavíme o léku na blbou rýmu.
continuity nestalo... Asi se teď budu víc pozorovat
.
Ale věřím, že pohybově spolu může všechno souviset od hlavy k patě, ale nevěřím, že za uchem je bod pro ledviny a na noze pro játra (to jsem si teď vymyslela, studovat se mi to nechce, ale kdyžtak mě prosím opravte, jestli o tom mám zkreslenou představu)
Anema Přesně! To mám připravené, až někdo začne s TČM, že jim řeknu. Mimochodem, mně jedna kolegyně řekla, že uznává TČM, ale tu tradiční, ne tu novou!
continuity teď si budu hledat, jak se testoval pamycon
. Ne vážně, ale mouchy to možná má, ale myslím, že se shodnem, že je zázrak, kam se západní medicína jako celek dostala za posledních cca 100 let. Ať už jde o dětské infekční nemoci a očkování, rakovinu, nebo teď ty nové genetické léky na SMA. To žádný jiný systém za celou historii nedokázal.
Ne vážně, ale mouchy to možná má, ale myslím, že se shodnem, že je zázrak, kam se západní medicína jako celek dostala za posledních cca 100 let. Ať už jde o dětské infekční nemoci a očkování, rakovinu, nebo teď ty nové genetické léky na SMA. To žádný jiný systém za celou historii nedokázal.
V tomhle přeči nejsme vůbec ve sporu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů