Anema diky za clanek! ze se tim par lidi v posledni dobe zabyva je fajn, ale plosne vyuziti jaksi v nedohlednu:-/
Přiznání
Podle mě lidstvo za svoji existenci nějaké zkušenosti s léčením běžných nemocí nasbíralo a já tomu věřím a praktikuju. I máme praktickou doktorku, která dělá celostní medicínu, čínskou a homeo. Když jsem se k ní registrovala, tak jsem vyplňovala, jak chci být léčena. Mám kombinaci obojího a jsem s tím spokojená. Samozřejmě v situacích, kdy to jde. Když jsem tam teď byla s bolavým svalem, tak mi dala žádanku na utz a nedávala mi něco, aby si to nejdřív léčila bylinama nebo homeo.
Od mámy mám naučené nějaké babské rady a taky je praktikuju. Třeba šalvěj na bolest v krku mi zabírá líp než kdejaké pastilky.
A věř a vírá tvá tě uzdraví alias placebo, na to taky věřím :-) Ale homeu asi věřím málo, to mi nikdy na nic nezabralo na rozdíl třeba od čínské.
continuity S tím Pamyconem mně zajímá, jak se to vyvine. Protože je to atb, dceři jsem ho nikdy nedávala, on ho ani náš doktor na rýmu nedoporučuje a píše ho jen, když na něm někdo trvá, že ho chce. Ale populární byl hodně u kamarádek s dětma. osobně mi přišlo, že ty rýmy mají stejně dlouho a často s ním i bez něho. Ale zase jsem to podrobně nesledovala, moje děti to nebyly.
continuity já vím, že nejsme. Ale vadí mi ta relativizace ve smyslu, že západní testuje až moc, takže když východní jako celek otestovat nejde, resp. z žádného testu nevyjde jako funkční, je to problém toho, že na všechno potřebujeme testování, a ne toho, že by ta východní prostě neměla reálný základ takový, jaký tvrdí
.
Já fakt nemám nic proti různým alternativám, fakt si myslím, že to reálně na některé problémy funguje, ale nesmí to mít negativní dopad někoho dalšího, kdo si to nevybral. A to ta čínská bohužel má značný, ekologický i politický.
notna já měla pamycon předepsaný pro syna jednou a pomohl. Ale bylo to před vyndáním mandlí, kdy tam to zánětlivé ložisko měl neustále. Po operaci má úplně jiný charakter rýmy.
Anema já věřím i těm drahám. Je to jedna z věcí, která podle mě funguje, ale zatím nevíme proč. A jednou na to lidstvo přijde.
Evaeva Nemám vůbec nic proti Pamyconu všeobecně. Na něco ten lék určený a dobrý určitě je. Ale tu jeho popularitu na rýmu jsem nepochopila. Vím, že některé kamarádky ho dětem kapaly i několikrát ročně. Měli k tomu nějaké pravidlo, asi barvu té rýmy nebo délku trvání, to už nevím.
continuity akorat ze Pamycon je antibiotikum urceny na kozni infekce a tim ze si ho budes kapat do nosu, akorat prispejes k antibioticky rezistenci. Ktera nam hrozi dost akutne, na rozdil od toho ze bychom vymreli na virovou rymu.
Jak vlastně (kdo a kdy) přišel na to, že existují nějaké čakry, akupresurní body? Píše se o tom někde? Mně by to fakt zajímalo, jaká je historie nebo jestli se v Číně předávalo, že prababička tím léčila, jak to známe my v Evropě.
notna ano, souhlasím. Na běžnou virovou rýmu nemůže fungovat z logiky věci.
Co se stalo s Pamyconem, přiznám se, že jsem o léku toho jména v životě neslyšela, neco mi uniklo?
Marbuša Nevím jestli přímo akupresurní body, ale první starověké čínské medicínské knihy pochází zhruba z prvního století před letopočtem, jestli se nepletu. Později byly různě doplňovány a rozšiřovány, ta kultura byla celkově rozvinutější než v Evropě, takže v písemné formě.
Já bych rozlišovala dva věci:
1. To, že nevím, proč něco funguje, ještě neznamená, že to nefunguje. Já mám na tohle takovou průpovídku: lidí vařili na ohni mnohem dřív, než zjistili, proč hřeje.
Nakonec i v západní medicíně je docela dost léků, u kterých pořádně neznáme přesný mechanizmus účinku, resp. víme, co lék dělá, ale není úplně jasné jak se dosáhlo toho efektu.
Takže se můžeme dohadovat jestli maji čakry "reálný" základ nebo ne, ale ve výsledku je to diskuze o tom, čemu kdo věří.
2. Testy jsou stavěný nějak a zrovna ta celostní medicína s tím má problém, protože neléčí nemoc, ale člověka a jelikož každý člověk má jinou kombinaci těch nepořádku v sobě, blbě se definuje už jen ta testovací skupina.
Úplně stejně nejde dobře otestovat placebo, protože když účinnost léku se měří vzhledem k placebu, s čím se bude poměřovat to placebo?
Prostě i ta naše dnešní věda má jiste limity. Věda 20 století spíš ukazuje, čemu všemu ještě nerozumíme a alespoň ve fyzice, (kterou trochu sleduji), za tu dobu vzniklo určitě víc nových problémů než těch, které vědci zvladli vysvětlít. Prostě i to naše vědění má dost omezení.
711990příbalový leták k pamyconu. Já se necítím povolána o tom diskutovat, v životě jsme ho asi neměli, ale byl to příklad, kde se neshodnou ani lékařské autority a to jsme prosím pořád u rýmy.
Terapeutické indikace
Přípravek se používá v následujících případech:
- Léčba gynekologických (ženských) nemocí a poporodních komplikací - léčba trhlin bradavek,
zánětů prsu a abscesu (dutina vyplněná hnisem) prsu v období kojení, léčba některých druhů
bakteriálních výtoků
- K léčbě (zánětu zevního ucha, chronického hnisajícího zánětu středního ucha, zánětu
vedlejších nosních dutin v horní čelisti, infekcí sliznic horních a dolních dýchacích cest a u
bronchiektazií (rozšíření průdušek) a dále k pooperační péči po operacích v oblasti uší. a dolných dýchacích ciest a pri rozšírení priedušiek.
U debat ohledne alternativni mediciny (myslim hlavne v realu) me hned na zacatku kolikrat zarazi co si kdo pod tim pojmem predstavuje. Ja pouzivam ruzne bylinky nebo babske rady na takove ty bezne veci jako je nachlazeni a tak a uz to ani za alternativu nepovazuju, ale znam par lidi, kteri povazuji za alternativu vsechno co si nevyzvedli v lekarne na recept.
continuity u nas ho zase orl napise, detska ne. Dite melo vloni uz deset dni hnusnou zelenou rymu, detska ho odmitla napsat, ze je to ryma. Tak jsem ji rekla, ze pujdu na orl a tam mi ho napisi. Ze dite melo atb jen 1x v zivote, tak snad by to nemuselo vadit. Tvarila se, jak kdybych po ni chtela nevim co a zopakovala mi, ze na rymu atb nezabiraji. Napsala ho, za 2 dny ryma pryc. Kdyby to byla ryma normalni, tak me to ani nenapadne.
Černá kočka zkus říct Slovákovi, že si má dát na bolavý krk hadr namočený v ledové vodě. (Prieznitz). ![]()
A o lázeňství celkově bychom mohli debatovat dlouho. Jsou lékaři, kteří si myslí,že by se to v žádném případě nemělo platit ze zdravotního pojištění.
continuity v odrazene, ne v ledove:-)
viktorka_od splavu to je fuk, já bych to nikdy neudělala.
Přijde mi to fajn na podvrtnutý kotník a tam ledová nevadí.
continuity tak ja to sice znam dobre, ale stejne na to neverim:-)
continuity na malého homeopatiká pôsobia veľmi dobre, až na tie na mandle, tam už je to na operáciu. Mne pomáhajú hlavne na alergiu a hrdlo.
continuity mně nevadí, že se neví mechanismus účinku, ale že si k tomu někdo ten mechanismus vymyslel. Třeba s tím ohněm, to je jak kdyby někdo tvrdil, že hřeje proto, že si tam malincí skřítkové vypráví veselé historky (ok, to by mi přišlo neškodné, proč ne). A aby to mohli dělat, tak jim tam musíme nalít tuhle speciální drahou vysokoenergetickou vodu (každého věc, za co utrácí), ve které se předtím louhovaly klepítka super vzácného kraba (tohle mi na tom už ale hodně vadí). A teď se navíc dozvím, že to někdo někde zapomenuté vyhrabal jen proto, že kvůli jeho politice bylo málo benzínu. (konec bláznivé metafory).
Pro mě je víra něco, co není v rozporu s vědou, ale vzájemně se doplňují, protože každá řeší jinou oblast.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů