Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline continuity
44129 příspěvků moje polička 24. března 2024 09:55

barbucha

Co jsem pochytila ha,stěžují si hlavně lidí z pražských kanceláři, kteří chodí do práce na devátou, doma jsou pak v šest a potřebují světlo do desíti. 

Ti co vstávají ráno do fabriky, potřebuji mít ráno světlo driv, aby nesteavili půlku pracovní doby ve tmě. 

Evaeva jsou na to výzkumy, že pokud vstáváš do svetla je to lepší i pro sovy. Protože se ty vnitřní hodiny líp nastaví. 

Offline barbucha blogger
36411 příspěvků moje polička 24. března 2024 09:56

Kokoska 

Přesně tak. Na severu by si měli - podle logiky našich okopávačů erteplí a jinejch zahrádkářů - odhlasovat, že v zimě je noc a v létě den, a pokaždý to trvá půl roku. Hotovo dvacet, jakejch pak 24 hodin, že jo.

Offline barbucha blogger
36411 příspěvků moje polička 24. března 2024 09:57

continuity 

Já taky potřebuju večer světlo do desíti, a v práci ráno taky aspoň vidět na stůl. Pročež použiju vypínač. Překvapení!

Offline continuity
44129 příspěvků moje polička 24. března 2024 10:01

barbucha oni potřebují svetlo do desíti venku, aby mohli na kolo. To je fakt reálná diskuze, kterou jsem četla.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. března 2024 10:05

continuity no jo, ale nemusí to být ve čtyři. Víš co, mně to střídání vůbec nevadí, a vlastně mi ty časy vyhovují, takže já bych to vůbec neměnila.

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. března 2024 10:11

Evaeva Taky mi to vlastne vubec nevadi. Prizpusobim se hned. Kazda nocni me rozhodi vic nez posun o jednu hodinu. Mam rada kdyz si o hodinu pospim, takze zkracovani me teda jwdnorazove nastve

Offline continuity
44129 příspěvků moje polička 24. března 2024 10:24

Evaeva Josjá mám z toho střídání vždy týden migrénu. A to i toho zimního, které mi vyhovuje. Na tohle oetninsi zvYkam několik týdnů. Ale mě se zeptáš, kolik je hodin, já to většinou trefím +- 15 minut i bez hodinek. 

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 24. března 2024 10:36

continuity právě to světlo do 10 v létě mi přijde úplně ujetý, v 10 už chci dávno spát, ale jednak žaluzie moc nepomáhají a jednak je v tuhle dobu venku furt řev jak v pravé poledne. Občas si říkám, jestli lidi z našeho sídliště vůbec chodí do práce, když pak celé večery tramtejrují venku

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 24. března 2024 10:49
Reakce na Tak Betty:

​až budeš o dost starší,  tak se od těchhle pocitu oprostíš. 

​Tak aspon se mám na co těšit:-D

Offline viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 24. března 2024 10:51
Offline žluťásek
8910 příspěvků moje polička 24. března 2024 10:52

Já vůbec nechápu ty diskuze kterej čas. Samozřejmě že ten správnej, kdy je slunce v poledne nejvýš. Letní je umělej konstrukt, tak pokud rušit, tak snad logicky ten umělej

Střídání mě taky vytáčí, je to tak nepřirozený. Kéž by to už zrušili jednou pro vždy.

Offline stes
9541 příspěvků moje polička 24. března 2024 10:54

Mermaid přesně. 

Offline Kokoska
35424 příspěvků moje polička 24. března 2024 11:03

Mermaid nojo, on kazdy neni v tech 10 v perinach, ani kdyz je tma. Pro me je to napriklad porad jeste vecer. Kdyz jdem z kina, koncertu, vecere, driv nez v 10 doma nejsme. Kdyz jsou v lete ta silena vedra, da se byt venku tak od sedmi, osmi, tak se ten vecer protahne. 

Offline barbucha blogger
36411 příspěvků moje polička 24. března 2024 11:07
Reakce na continuity:

barbucha oni potřebují svetlo do desíti venku, aby mohli na kolo. To je fakt reálná diskuze, kterou jsem četla.

​Mě tyhle zdůvodnění tak strašlivě, ale strašlivě serou, že jim přeju srdečně, aby se na tom kole co nejdřív přerazili, případně se na záhumenku přizabili rejčem

Co je mně a vůbec každýmu jinýmu do toho, že nějakej blbec musí bejt na kole/na záhoně každičkej den? Ať si to zařídí jak chce, ale mě do toho netahá! 

Online Mrs.Robinson
611 příspěvků moje polička 24. března 2024 11:15

Jos jo, souhlas, v té hodině nevidím žádné nepohodlí. Naopak mi ale vyhovuje, jak je s letním časem najednou dlouhý večer po tom zimním tmavém mordoru. To miluju, potřebuji denní světlo a tma mě ubíjí. Obzvlášť vylézt z práce do tmy, to je tak depresivních několik měsíců. Takže já bych byla jednoznačně pro letní čas. 

Offline Kan
9641 příspěvků moje polička 24. března 2024 11:20

barbucha A jak škodlivý, já se dokážu teda přešajtrovat docela rychle, vždyť je to jen posun o 60 minut, jsem vytrénovaná ze směnování a žádný škodlivosti jsem si u sebe nevšimla, energii můžu porcovat a rozdávat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. března 2024 11:23

Mermaid z naší rodiny v deset nechodí spát vůbec nikdo (vyjma dětí), že to někdo dělá, jsou zjistila až v rodině muže

Offline olte
774 příspěvků moje polička 24. března 2024 11:23
Reakce na Kan:

barbucha A jak škodlivý, já se dokážu teda přešajtrovat docela rychle, vždyť je to jen posun o 60 minut, jsem vytrénovaná ze směnování a žádný škodlivosti jsem si u sebe nevšimla, energii můžu porcovat a rozdávat.

​já taky nějak nechápu, co je na posunu škodlivého, vždyť se jedná o blbou jednu hodinu 

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 24. března 2024 11:26

Evaeva Ato ti nepřišlo divný, že lidi, co třeba pracují od 5, 6 ráno by teda celej život spali třeba 5 hodin?:-D

Offline SunEclipse
3527 příspěvků moje polička 24. března 2024 11:28

olte Kan to že to vám nevadí, neznamená, že ostatní jsou to  povinni vnímat stejně.