Karja hahaha, možná u vás jo, my máme vždy nějaké spoluvlastnictví a úřednice řekla, že to někam posílá a odtama ji to vrátili.
Přiznání
continuity jo, jak je tam byt, nějaké společné prostory, předzahrádka, u které se několikrát měnilo, jestli je součástí pozemků pod domem, nebo je to samostatný kus, tak to přiznání sesmolit není úplně sranda. Před lety jsem na tom strávila hodně času, žádné interaktivní formuláře ještě nebyly, a nakonec mi tam stejně něco na FÚ ještě opravovali.
Karja jezismarja, z nemovitostí se plati daň?!
Ja vůbec nevím, jestli se u nas o to nekdo postaral, kdyz to na nas tchani loni předvedli.
Mulen hele, jako tak tohle uplně nevim:-D. Ale když je nějaká změna, tak bys měla udělat to danové přiznání a pak ti jen posílají složenku. S převodem nevím, jak to je, třeba to pošlou prostě zase jim:-D
Karja ja doufam ze se to platilo pri tom převodu rovnou. Tyhle veci tezko drzim v hlave.
continuity Daň z převodu nemovitých věcí už neexistuje, ne?
Jo, pravda, zrušili ji za covidu. No předtím jen pokuta byla několik tisíc. ![]()
Mulen pokud jste loni nabyli nemovitost, do konce ledna jste meli podat priznani k dani z nemovitosti. Pozor je to jina dan nez z nabyti nemovitosti, ktera byla castecne zrusena. Daň z nemovitosi se na zaklade toho lednoveho priznani plati rocne v kvetnu. Dalsi priznani se uz nedela. Financak vi, pokud jste nabyli nemovitost od katastru a kdyz nabyvatel nepoda vcas danove priznani, vymeruje penale. Pokud jste tedy jeste nepodali, radeji udelejte sami co nejdriv.
Loni jsem zdědila nějaký pozemek, druhou polovinu vlastní můj strýc, který už ji měl před tím, než já zdědila tu druhou. Nějaká daň mi úplně vypadla z hlavy. Na strýce nemám žádný kontakt, mám se optat na financaku?
Raduza je lepsi se zeptat. Je mozny ze dan plati za oba podily stryc a pokud ne tak ti to reknou a dodelas priznani na svou cast, nebo poradi jak s tim. Ono je to popsane i na strankach financni spravy jak se spoluvlastniky
Mulen to se asi nikdo nepostaral, já když dědila nemovitost s věcnym břemenem, tak jsem si musela zjistit, který FU to spravuje, domluvit si schůzku a měla jsem štěstí na fakt vstricnou paní, co to celé vyplnila za mě a další roky chodila už jen složenka v souladu s tou částkou...takže jak se tu často plive na úřednice, tak za mě nejlepší zkušenosti na poště, finančáku, sociálce atd...
Mermaid Ja mám taky s těmito úřednice mi hrozně kladne zkušenosti. Ta z dneška teda má určitě u mého jmena napsáno ,,svéprávnost?,, Jsem tam radši ani bepsala titul do toho priznani. Já byla totalka mimoD
Karja Ja jsem na urade uplny dement, bez pardonu. Neumim vyplnit snad zadny dokument. A kdyz jsme nekam sli s muzem/tatou, nebylo to lepsi. Ja treba nemam problem zaridit cokoli stran cestovani, v cizim jazyce, komunikaci v praci, treba s Ikemem v ramci transplantacniho programu. Ale na urade jsem nesvepravna
. P.S. moje mama pracovala dvacet let na Financnim urade pro Prahu 9. Klasicky kontrolor firem, ta pani co se ji vsichni boji (ona i presne vypada jako pani z financaku). A taky je jinde uplne marna.
Já vám ty úřednice fakt závidím. Minulý týden mě na financaku vychovávala i úřednice na podatelně.
Já nám asi vzezření: naložíte ji, co se do ní vejde. Nebo nevím, zdravím, usmivam se a stejně je to v háji. Kam to jde posílám chlapa, ale nejde to vždy.
Jos Hele v pohodě, já taky pracuju v oboru. A můj šéf na požadavek mzdovky, že si máme vyplnit prohlášení k dani sami a jen jim to odevzdat řekl, že to si snad z nás dělají prdel, že to má vždycky 99procent lidi blbě:D Takže asi to můžeme dělat blbě i my chytrý:D:D Asi se s tím počítá:D
Karja No titul právě piš! Moje maminka dělávala mzdovou účetní a vždycky říkala, že nejvíc je při vyplňování formulářů třeba kontrolovat lidi, co mají titul ;o)
DruI Jj, myslím, že to prostě odflaknou:D
Karjajá bych řekla, že o tom právě moc přemýšlejí.
Ty elektronické to hodně řeší, ale u všeho jsem vždy četla i to poučení a stejně blbě. ![]()
Karja Prohlášení je snad nejblbejsi formulář ze všech. Tam normální člověk ani neví, kde se má podepsat. To vyplní blbě i ti , kteří si zvládají sami vyplňovat daňová přiznání.
notna heč, my ho máme v práci elektrický, takže zadám postupně data do okýnek a ono se to už správně naformatuje a odešle účetní. Je to velká úleva, práce na dvě minuty.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů