Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 17. října 2017 14:49
Reakce na dzizisketa:

Jean Marais, ne?

Neee, Jean Marais byl novinar Fandor, ktery po Fantomasovi sel.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 17. října 2017 14:53
Reakce na :

dzizisketa Jean Marais hral novinára, aj Fantomasa. Ale Fantomas nebol ten novinár, fakt iba nosil jeho masku, tak ako nosil aj iné masky. Proste je to stále niekto záhadný a neodhaliteľný. 

Online dzizisketa
8986 příspěvků moje polička 17. října 2017 14:55
Reakce na Janulik03:

dzizisketa Jean Marais hral novinára, aj Fantomasa. Ale Fantomas nebol ten novinár, fakt iba nosil jeho masku, tak ako nosil aj iné masky. Proste je to stále niekto záhadný a neodhaliteľný. 

No právě, hrál ho, chtěla jsem si trochu zavtipkovat, no.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 17. října 2017 14:55
Reakce na Potrefenáhusa:

Já, já  Děkuji za připomenutí. Mám takovou zasutou vzpomínku  až jsem si říkala, že jsem si to vymyslela. Musím najít a zkouknout. Milovala jsem to.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 17. října 2017 14:55

antomas[editovat | editovat zdroj]

Fantomas je démonický zloduch, geniální, tajuplný a hrůzu budící zločinec, který jako monstrózní zosobnění zla vzbudil živý zájem surrealistů.[2] Je pánem pařížského podsvětí, policie je proti němu bezradná a bohatí měšťané se obávají nejen o svůj majetek, ale i o svůj život. Marně se jej vyšetřující soudce Germain Fuselier, inspektor Sûreté Juve a mladý neohrožený novinář Jérôme Fandor pokoušejí dostat k soudu a pod gilotinu, přestože je mu armáda špehů neustále v patách. Vždy jim elegantně unikne.

Protože je zároveň geniálním vynálezcem a vědcem, používá ke svým zločinům nejmodernější prostředky vědy a techniky. Tak například elektromagnet pod podlahou přitáhne Juva i Fandora za cvočky bot, zatímco Fantomas unikne díky svým izolovaným podrážkám. Fandora chce Fantomas zabít tím, že jej spustí ze skály a mezi lano a slunce dá obří lupu. Své oběti rovněž zabíjí pomocí zhypnotizovaného hroznýše, který je rozdrtí ve svém sevření. Do bot svých obětí dává žiletky a do rukavic vitriol. Z vydělané kůže mrtvého si vyrobí rukavičky, aby zanechával cizí otisky prstů, popravit nechá za sebe nevinného. Zavraždí i chotě své milenky lady Maud Belthamové.

Je mistrem převleků, jeho pravou tvář nikdo nezná. Používá škrabošku nebo černou kuklu. Teprve ve filmových verzích ze šedesátých let 20. století je vypodobněn v masce, ve které vypadá jako muž s nazelenalou tváří bez vlasů, vousů, obočí, rtů a ušních boltců, čímž se stává strašidelnou postavou s nevýraznou mimikou, jakýmsi prazvláštním děsivým zeleným fantomem.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 17. října 2017 14:56

Tuším by som si to mohls znovu pozrieť. Ale obávam sa, aby som si nepokazila spomienky. Niekedy je lepšie sa k niektorým veciam nevrátiť, vekom sa nám menia nároky. 

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 17. října 2017 15:54
Reakce na :

Strážci vesmíru je jedna z největších blbostí, co jsem viděla 

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 17. října 2017 19:09

Jack Holbein, to bolo s tým obrovským drahokamom?

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 17. října 2017 21:53
Reakce na slniecko:

Jack Holborn Už si to nepamatuju, ale co jsem si teď k tématu načetla, tak i ten diamant tam byl.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 18. října 2017 08:41
Reakce na Mulen:

Strážci vesmíru je jedna z největších blbostí, co jsem viděla 

Aaaa, pamätám si ako to chodilo na Polsate s lektorom. A aj tak som sa na to vydržala pozerať 

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 18. října 2017 09:04
Reakce na Mulen:

Morfujem! Šavlozubý tygr! To bylo ono? Tuším koukala starší dcera :-)

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 18. října 2017 11:01
Reakce na brrr:

Kurňa, ma to máta, on mal ten drahokam aj meno, viem že som opatrovala veľký biely kryštál - myslím, že to bol bezfarebný kalcit - čo som našla (som zbierala minerály v tom veku)  a volala som ho tak. Idem to googliť.

Ale tam si pamätám scénu, kde nejaký námorník umiera a zistia, že má roky medzi rebrami zaseknutý kus kormidla...blééé...dnes by som to nedala, ako decku mi to prišlo šokujúce, ale žiadne nočné mory.

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 18. října 2017 13:24
Reakce na Vilemina:

Jo, to je ono!

Teď jsem se koukla na YouTube na kousek a to nestárne. Je to přesně taková blbost, jak si pamatuji A ony se ještě točí nové díly..

Metazord aktivován!

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 18. října 2017 13:30
Reakce na :

A ty nový díly vypadají jako ty staré? Stejné triky a tak? :-)

Online dzizisketa
8986 příspěvků moje polička 18. října 2017 13:33

Strážci vesmíru jsou i zfilmovaní, úplně nově, letos. Ale nekoukejte na to, já se obětovala i za vás.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. října 2017 13:44
Reakce na Janulik03:

Vy tu spomínate také veci, že si nič z toho nepamätám, resp. nikdy som nevidela. Holt straší ročník.

Ale po celé detstvo ma desil Dracula, ktorého som videla skulinou vo dverách, ked ho v noci naši pozerali a potom som  sa bála ísť spať. A naši skoro skolabovali, ked po skončení filmu ma našli schulenu v rohu chodby čakať, až vyjdú. 

tenhle drácula je moje životní noční můra. nikdy jsem ho neměla vidět. budu se ho bát až do smrti 

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 18. října 2017 13:48
Reakce na dzizisketa:

Zaregistrovala jsem jaký si film, dokonce letošní? Takže to nedosahuje kvalit Megažralok vs. krokosaurus či Žralokonàdo a podobných dílek? Tak nějak bych si film strážci vesmíru predstavovala