Neee, Jean Marais byl novinar Fandor, ktery po Fantomasovi sel.
Přiznání
dzizisketa Jean Marais hral novinára, aj Fantomasa. Ale Fantomas nebol ten novinár, fakt iba nosil jeho masku, tak ako nosil aj iné masky. Proste je to stále niekto záhadný a neodhaliteľný.
dzizisketa Jean Marais hral novinára, aj Fantomasa. Ale Fantomas nebol ten novinár, fakt iba nosil jeho masku, tak ako nosil aj iné masky. Proste je to stále niekto záhadný a neodhaliteľný.
No právě, hrál ho, chtěla jsem si trochu zavtipkovat, no.
Já, já
Děkuji za připomenutí. Mám takovou zasutou vzpomínku až jsem si říkala, že jsem si to vymyslela. Musím najít a zkouknout. Milovala jsem to. ![]()
antomas[editovat | editovat zdroj]
Fantomas je démonický zloduch, geniální, tajuplný a hrůzu budící zločinec, který jako monstrózní zosobnění zla vzbudil živý zájem surrealistů.[2] Je pánem pařížského podsvětí, policie je proti němu bezradná a bohatí měšťané se obávají nejen o svůj majetek, ale i o svůj život. Marně se jej vyšetřující soudce Germain Fuselier, inspektor Sûreté Juve a mladý neohrožený novinář Jérôme Fandor pokoušejí dostat k soudu a pod gilotinu, přestože je mu armáda špehů neustále v patách. Vždy jim elegantně unikne.
Protože je zároveň geniálním vynálezcem a vědcem, používá ke svým zločinům nejmodernější prostředky vědy a techniky. Tak například elektromagnet pod podlahou přitáhne Juva i Fandora za cvočky bot, zatímco Fantomas unikne díky svým izolovaným podrážkám. Fandora chce Fantomas zabít tím, že jej spustí ze skály a mezi lano a slunce dá obří lupu. Své oběti rovněž zabíjí pomocí zhypnotizovaného hroznýše, který je rozdrtí ve svém sevření. Do bot svých obětí dává žiletky a do rukavic vitriol. Z vydělané kůže mrtvého si vyrobí rukavičky, aby zanechával cizí otisky prstů, popravit nechá za sebe nevinného. Zavraždí i chotě své milenky lady Maud Belthamové.
Je mistrem převleků, jeho pravou tvář nikdo nezná. Používá škrabošku nebo černou kuklu. Teprve ve filmových verzích ze šedesátých let 20. století je vypodobněn v masce, ve které vypadá jako muž s nazelenalou tváří bez vlasů, vousů, obočí, rtů a ušních boltců, čímž se stává strašidelnou postavou s nevýraznou mimikou, jakýmsi prazvláštním děsivým zeleným fantomem.
Tuším by som si to mohls znovu pozrieť. Ale obávam sa, aby som si nepokazila spomienky. Niekedy je lepšie sa k niektorým veciam nevrátiť, vekom sa nám menia nároky.
Jack Holbein, to bolo s tým obrovským drahokamom?
Jack Holborn
Už si to nepamatuju, ale co jsem si teď k tématu načetla, tak i ten diamant tam byl.
Strážci vesmíru je jedna z největších blbostí, co jsem viděla ![]()

Aaaa, pamätám si ako to chodilo na Polsate s lektorom. A aj tak som sa na to vydržala pozerať ![]()
Morfujem! Šavlozubý tygr! To bylo ono? Tuším koukala starší dcera :-)
Kurňa, ma to máta, on mal ten drahokam aj meno, viem že som opatrovala veľký biely kryštál - myslím, že to bol bezfarebný kalcit - čo som našla (som zbierala minerály v tom veku) a volala som ho tak. Idem to googliť.
Ale tam si pamätám scénu, kde nejaký námorník umiera a zistia, že má roky medzi rebrami zaseknutý kus kormidla...blééé...dnes by som to nedala, ako decku mi to prišlo šokujúce, ale žiadne nočné mory.
Jo, to je ono!
Teď jsem se koukla na YouTube na kousek a to nestárne. Je to přesně taková blbost, jak si pamatuji
A ony se ještě točí nové díly..
Metazord aktivován!

A ty nový díly vypadají jako ty staré? Stejné triky a tak? :-)
Strážci vesmíru jsou i zfilmovaní, úplně nově, letos. Ale nekoukejte na to, já se obětovala i za vás.
Vy tu spomínate také veci, že si nič z toho nepamätám, resp. nikdy som nevidela. Holt straší ročník.
Ale po celé detstvo ma desil Dracula, ktorého som videla skulinou vo dverách, ked ho v noci naši pozerali a potom som sa bála ísť spať. A naši skoro skolabovali, ked po skončení filmu ma našli schulenu v rohu chodby čakať, až vyjdú.

tenhle drácula je moje životní noční můra. nikdy jsem ho neměla vidět. budu se ho bát až do smrti ![]()
Zaregistrovala jsem jaký si film, dokonce letošní? Takže to nedosahuje kvalit Megažralok vs. krokosaurus či Žralokonàdo a podobných dílek? Tak nějak bych si film strážci vesmíru predstavovala ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí