Felit mi přijde starý, to jsme používali už před 20 lety na gymplu ![]()
Přiznání
Lama_z_Lana vždyť jo. Ale dneska říkají feláč, což je prý kámoš
Evaeva to je od Fella
Evaeva bohuzel na slovo feláč mi teda naskakuje uplne jina asociace. ![]()
711990 Nejseš ty boomer? ![]()
Prosím vás, to ešte hovoríte po česky?
Rsp. vaše deti vám ešte stále rozumejú ? Moja maminka sa kedysi pohoršovala už nad výrazom kámoška . ![]()
Samantha zjevne![]()
711990 To asi všem, co jim už bylo třicet? Dvacet? :-D
Raduza včera som sa nad tým zamyslela, ale žiaci predo mnou hovoria tak, že im rozumiem a rozhodne žiadne z vyššie spomenutých výrazov nepoužívajú.
Blanka moje děti normálně přizpůsobí slovník situaci. Takže když mluví s náma, prestarlyma rodičema, tyhle novotvary dost omezí.
Fella zrovna vím, protože je to slovo, které na mě vyskakovalo na Twitteru pořád, tak jsem si ho dohledala. Udělat z toho felláče je už jen jeden krok. Jinak mi ten slovník nijak extra blbý nepřijde, zrovna to popisování postavení ve smečce je i docela praktické. Pak jsou takové ty vyjádření náklonnosti zamilovaní (jako crush), úplně aktivně to neumím, ale kdyz to použijí děti, vím o co jde. Zbytek jsem asi zapomněla.
Blanka Dítě nám rozumí, umí normálně česky. Ale my jí občas nerozumíme. Kromě těchto novotvarů, který se člověk za chvíli naučí, když je slyší často, používají ještě často i angličtinu a hodně ji zkracují. Já ty zkrácené tvary nezvládám. To musím říct, ať nezkracuje nebo mi to rovnou přeloží.
Blanka Oni vědí, že s gerontama musí mluvit jazykem jejich kmene. ![]()
Sweet Potato kdyz ale potřebují mou pomoc nebo tak, mluví překvapivě obstojně česky
Prosím vás, to ešte hovoríte po česky?
Rsp. vaše deti vám ešte stále rozumejú ? Moja maminka sa kedysi pohoršovala už nad výrazom kámoška .
Moje prateta nad Ahoj. Copak jsme námořníci? ![]()
Raduza - Na Slovensku se to nepoužívá? Nebo má tahle generace u vás zase svůj vlastní "jazyk". To by mě zajímalo.
Myslím, že to môže byť podobne, ale pretože my nemáme deti aj vnukov na Slovensku , a inak sa s tak mladými ľuďmi vlastne nestretávame, tak neviem . Ale chápem, že jazyk sa stále vyvíja, takže vlastne ani neviem, prečo ma to tak prekvapilo .
K tomu mam takove male priznani. Ja vim, ze je to trochu jina generace, ale ja se ted na VS potkavam se spoluzackami 20+ (kluky tam moc nemame) a musim rict, ze jsou to skveli lide! Hrozne fajn, mili, napomocni, maji super smysl pro humor. Vubec nam nedavaji najevo, ze jsme starsi (tak, ze bychom mohli byt jejich rodice.
) Otevrene reknou, ze maji takovy a takovy problem a resi ho na terapii. Kritizuji socialni site, umi s nimi pracovat a rozlisovat realitu a online svet. Jestli snehove vlocky, tak v tom nejlepsim slova smyslu.
Lamicka tak to je super správa pre ľudstvo ![]()
Marbuša moje babička nesnášela slovo "holky". To jsou přece nějaký takový ty od Prašný brány, zatímco my a naše kamarádky jsme jedině děvčata!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí