Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Isca
4892 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 09:25
Reakce na 999:

​Nerozporuju, že měla úzký pas (však ty šaty jsou nejlepší důkaz), ale zrovna tahle póza ten úzký pas i opticky trochu udělá :-)

Offline mitford sister
1723 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 09:45

999 ta oblečená fotka - tam ten pas je totálně tom, jak je naštelovaná ta póza, plus vypadá, že je sešněrovaná a/nebo retuš. 

Jinak určitě byly ženský dřív menší, drobnější, pak začla doba dostatku a hormony v potravinách živočišného původu...ale ti tehdejší fotografové a krejčí na těch pasech taky mají svůj podíl 

Offline Jitka77
1949 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 10:56

Sleduju na YTB historičku odívání Bernadette Banner a ta ukazuje, jak za viktoriánské éry vznikala iluze vosího pasu vycpáváním nahoře i dole, změnou celkových proporcí. Už od nejranějšího věku fotografií existovalo plno fíglů. Oblečená Lolobrigida má též zvýrazněná ramena a boky, i když jen lehce. 

Offline Samantha
3299 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 11:28

Jitka77 Na tomto tématu je zajímavý, že "pudově" nejde o útlý pas, ale o velkou zadel

Offline barbucha blogger
36016 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 11:38

Navíc si herečky - kromě jiných úprav - nechávaly odstranit i pár žeber... 

A ještě dřív měly dámy holt tu šněrovačku. Taková Kateřina Medicejská, sama v (utaženým) pase 44 cm vydala dokonce nařízení, kolik maximálně (teď nevím přesně) můžou mít dvorní dámy, jinak dostaly padáka...

Všechno je to nesmysl, každej chlap by se podobnejm zhůvěřilejm zákrokům a mučícím nástrojům vysmál, od ultraštíhlýho pasu až třeba po čínskej zlatej lotos. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. prosince 2024 11:50

barbucha zase se mi nechce verit, ze by takove zakroky byly v nejaky treba 30.letech bezne. Mozna par tech hvezd, ale pokud vim tam ani dnes tohle neni vykon, ktery by jakakoli plastika bezne nabizela. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2024 11:58

Samanthapudově jde i o ploché břicho a ten pas, ne? Důkaz, že žena není těhotná 

Online Pinot Noir
29984 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 12:03

Evaevamam pocit, že ty ženy s tenkými pasy většinou měly pod nimi ale spíš kulatá bříška. Plochá břicha jsou dost novodobý trend.

Offline Potrefenáhusa
38945 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 12:39

Pinot Noir ty sesnerovany jo, protože orgány se musely někam přesypat 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. prosince 2024 12:40

Pinot Noir možná spíš než ploché břicho, to je ten štíhlý pas

Ale samozřejmě v každé době měly ženy všechny typy postav.

Online Pinot Noir
29984 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 12:48

Potrefenáhusa jo, ale i těm hvězdám z filmů (když zrovna nezatahují břicho). Myslím, že to dělalo to oblečení v těch předválečných dobách. Sice ne už sněrovačky, ale žádné pružné materiály a když to bylo ušité fakt na tělo, tak v tom taky sotva dýchaly. Takže souhlasím s tím, co tu někdo psal, že podíl na tom má právě i to oblečení. Vždyť i bokovky dokázaly vytvarovat holkám přeštípnutý muffin za pár let. 

Offline 999
19853 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 13:16

Isca Isca mitford sister Ale ty šaty byly fakt maličký, takže triky ano, ale základ tam je :-)

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. prosince 2024 13:51

999 taky myslim, ze v tom je i doba a podminky, kdy vyrustaly. Byly kolikrat v kalorickem nedostatku, treba o Audrey Hepburnove je to znamo, ze dost jako mala stradala. S tim souvisi i stavba a gracilita kostry. Ve stredoveku byli lide proti nam uz uplni trpaslici. Jeste nedavno jsem se ucila, ze prumerna zena ma asi 165cm, jenze tohle mereni odpovidalo roku kolem revoluce. Dnes maji devcata uz asi o nekolik cm v prumeru vic. 

Offline Sweet Potato
40596 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 14:14

Jos O S.Loren se traduje, že byla dlouho strašně hubené vyžle, posmívali se jí a přezdívali tuším Sirka.

Offline Gatita
8659 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 14:32

Pinot Noir jak se to tu mysli s tim podilem obleceni? Se ptam vazne blbe... jako ze bylo usite tak, ze ty zenske v tom vypadaly vytvarovane, nebo ze jim postupne postavu zformovalo skrz nejaky navyky, drzeni tela a tak? Jinak si neskromne myslim, ze kdybychom "šily", jsme tu Lolobrigidy vsechny. Ja si nechavala kdysi usit saty na svatbu a nejake sukne do prace, a ono to tu postavu fakt udela instantne.

Online Pinot Noir
29984 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 14:39

Gatita že byly zvyklé od mlada být v těsném nepružném oblečení a opravdu se jim trochu přizpůsobilo tělo (plus samozřejmě to, co padlo o výživě, dopomoci vycpávkami v ramenou a přes boky atd.).

Offline Gatita
8659 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 14:47

Pinot Noir diky

Online Pinot Noir
29984 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 14:53

Helena Zeťová

Offline Kokoska
35113 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 14:56

Pinot Noir no ty blaho!

Offline barbucha blogger
36016 příspěvků moje polička 20. prosince 2024 17:17
Reakce na Jos:

barbucha zase se mi nechce verit, ze by takove zakroky byly v nejaky treba 30.letech bezne. Mozna par tech hvezd, ale pokud vim tam ani dnes tohle neni vykon, ktery by jakakoli plastika bezne nabizela. 

​Běžný to určitě nebylo, ale možný už jo. A těch hvězd nebylo zas tolik (ty neznámý který to absolvovaly, ale neprosadily se, samozřejmě počítat nemůžeme). V každým případě se to provádělo, stejně tak jako trhání zubů kvůli propadlý tváři atd.

Dneska už dá většina spíš přednost nějaký chemii nebo bandáži žaludku. Ale asi se ty žebra dělaj i nadále - zrovna jsem v týdnu viděla nějakou zprávičku o nějaký tetině s extrémně vosím pasem (kdo to byl už nevím), ta se zaklínala vším možným, že nemá odstraněný žebra - asi jako ostatní hvězdy, který popírají veškerý plastiky