barbucha tenhle je kouzelnej tím, že když je suchej, tak lze opřít, jak je tvrdej. ![]()
Přiznání
To je fuk, hlavně když tam nezůstanou ty šmouhy. I tou blbou stěrkou to musím vždycky brát několikrát ![]()
Ale vzpomněla jsem si na docela dobrej recept na čistý okna... moje bejvalá kolegyně líčila, kterak manžel sliboval, sliboval... že je umeje, ale k ničemu se furt neměl. Tak se na ta okna jednou zahleděla a: miláčku prosím podal bys mi kladivo? Pročež miláček vzápětí mazal ke sklenáři a již nikdy nebyl v prodlení ![]()
Přesně tenhle chytrej hadr mám a šmouhy na okně taky.![]()
A ja mám umyté všechny okna a uklizenej balkon. ![]()
Dítě mělo nějaký záchvat spolupráce a vyluxovalo byt, muž je uprostred vytírání. Takhle jsme neměli uklizeno minimálně rok.
barbucha dekuju. Ted nic umývat nehodlam, ceka nas život na staveništi, ale pak to hodlám tim haderkem vytrhnout:)
Pri čítaní posledných príspevkov som začala premýšľať o umytí okien, ale začalo pršať ![]()
Včera jsem poprvé poslala SMS do StarDance. Jela jsem "povinně" (dcera se neptala
),
lehce nenadšená. Po hodině a půl jsem už koukala po hodinách. No a pak zatancila Dykova paso doble a ja nemohla odolat. Vyhrála
. Navíc čekání na výsledky zpestřili Tros Discotequos, takže nakonec dobrý.
Pro zajimavost, tady na Stredozapade se snad vubec nemyji okna!? Ziju tady uz pres dvacet let a jeste jsem nezazila, ze by nekdo myl (nebo si na to nekoho zjednal) doma okna ![]()
Akorat v Chicagu vidam profesionalni myce oken v kancelarskych budovach nebo obchodech.
Prizpusobuji se tedy tradicim sve nove vlasti a taky nemyju nic ![]()
Ale je to asi fakt ekl..
MP Marge mám známou, která tam byla na návštěvě za dcerou, ta tam studovala a bydlela v soukromí a ta známá jim vyčistila sporák, nemohla se na to koukat, že to nikdo nečistil fakt roky!!! No ti prý koukali když přišli z práce domů ![]()
Sporak tedy drhnu pravidelne!
Mně přijde, že Češi jsou v těch domácnostech pořádnější. Zduraznuji, že v domácnostech jo:D. Možná jsem měla smulu, ale kdekoliv jsem byla v zahraničí mimo hotel, typu airbnb, kolej nebo jsem byla na koleji tady u zahraničních studentů, tak tam rozhodně byl větší bordel než jsem byla zvyklá na český standard (ehm nesrovávám kolej 20letých kluků jo). Přesně takovýty nemytý sporáky, chuchvalce v koutě:D:D ALe možná s sebou táhnu jinou bublinu no...
Karja ja tady vzdycky pri zminkach o tom, jak se v japonsku cisto a jak jsou japonci poradni, vzdycky vzpominam na japonku, se kterou jsem bydlela v nemecku rok na koleji a sdilela s ni koupelnu a kuchynku. Strasny prase to bylo ![]()
Koupelna mela nastesti dve umyvadla, mely jsme kazda sve a to jeji bylo to jedine, co jsem neuklizela za obe. Proste jeji problem. Zbytek koupelny a kuchyn jsem udrzovala ja. A jednou tam byl na obhlidce hausmeister a pak si nas zavolal, ze jestli to absolutne nechutny umyvadlo a jeho okoli neumejem, tak nam tam posle profesionalni uklizecku a nam pak da ucet. Ze tohle fakt neni prijatelny.
Zuzuli Ano, on člověk neví, jakou měl smulu/štěstí na ty lidi co potkal nebo je to fakt standard. Já si myslím, že jsem pořádná tak jako středně, ale většina národností co jsem potkala na tom byla teda mnohem hůř, co se týče toho domácího uklidu, prostě tomu vůbec mi přijde nevěnovali pozornost...
Zuzuli já, teď jsem si vzpomněla, jak jsme kdysi nocovali u kolegy Asiata, Japonec ani Číňan nebyl, možná Thaiwanec. Bylo mu tenkrát tak 50, byl rozvedený s německou manželkou. Hořekoval, kolik času strávil úklidem, ale fakt jsem se tam štítila čehokoliv dotknout. Jinak si pamatuju velký humusy jen z kuchyňky na patře na koleji a pak ještě od přítele, který bydlel na Proseku v bytě s kamarádem a jeho přítelkyní. Tam když jsem jednou nocovala, tak jsem kuchyň musela komplet vydrhnout kartáčem, protože se to fakt nedalo.
Zuzuli Tabea Mně přijde, že ty koleje jsou takové specifické místo, kde spousta lidí neuklízí, i když jinde jo. Taky jsem měla docela smůlu na spolubydlící prasata, ale ty moje si uklízely svůj pokojíček, ten byl jak klícka, zatímco ve společné kuchyňce a koupelně to bylo šílený. Pak jsem si i schovávala svoje nádobí v pokoji, protože nebyl problém nechat ho neumyté ve dřezu a odjet na Vánoce domů (zelenej smajl). První rok jsem si to ještě navíc vyžrala, protože jsem se v létě stěhovala z koleje jako poslední a musela jsem tam ty společné prostory celé vyšůrovat před předáním, ani tam nehnuly prstem. Pak další roky (jiné spolubydlící, ale stejná prasata), jsem si na to už dávala pozor s stěhovala jsem se brzo, aby to na mě zase nepadlo.
Tabea Když se mi nechce do úklidu, pouštím si reels uklizecky24online o pořádku českých domácností si nedělám iluze.
Kan tam jsou ale fakt extrémy od nemocných lidí, ne? přiznávám, že na to se ani koukat moc nemohu...
Zu No to teda ne, dělají uklidy i v hotelech. Jedině, že by vedení hotelu bylo nemocný, ale to fakt nevím..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje