baltik odpovím za paktofonika a doufám nedostanu všeobecný sekec za to, že vím, jak uvařit další z prasáren.
Jsou to vlastně míchaná vajíčka rozředěný vodou. Aspoň tak se dělala u nás...
baltik odpovím za paktofonika a doufám nedostanu všeobecný sekec za to, že vím, jak uvařit další z prasáren.
Jsou to vlastně míchaná vajíčka rozředěný vodou. Aspoň tak se dělala u nás...
Ounz Nejde o to, že není dobrej, ale nechutná stejně jako ten v dětství. A přes to nejede vlak
Mně osobně připadal akorát docela slanej, ale chutě jsou různé.
viktorka_od splavu Ať se to smažilo na čemkoli, nelili mi ten tuk na talíř. To jsem odmalička nesnášela, nejedla bych to ![]()
711990 Dijonskou. Mňam. Ale já i párky vždycky jedla jen neuvařený![]()
Pavlena tjo tak o tom jsem nikdy neslysela
viktorka_od splavu No tak zrovna ten retrolančmít z Lidlu uvádí ve složení nějakých 79 % vepřovýho masa, to je ještě víc, než má tadyhleten Čongrády (70 %). Takže masovej je asi dost, jak chutná ale nevim. :)
jo,taky sem po precteni dostala chut na lancmit s bramborem.
prazdninovy jidlo....no,a jeste k tomu tatarka.![]()
Karoleena no je to opravdu kasovity, pamatuju ze byl pevnej
ha, zde něco o tehdejším godhaji:-) http://www.zivnostenskelisty.cz/clanky/2919-pod-retro-obalem-rozhodne-nehledejte-retro-kvalitu
zde test lanšmítů https://www.novinky.cz/domaci/411702-velky-test-lunchmeatu-tohle-cteni-chce-silny-zaludek.html
![]()
paktofonika
ja boruvkove kynute knedle, opecene brambory na kolecka na sadle a rajskou s hovezim, co se rozpadlo nez jsem ho nabrala na vidlicku.
Babicka za mlada pracovala v hotelu v kuchyni a bylo to znat.
Jinak byla z takove zapadle valasske dediny, kde pry jedli hrozne skromne a vetsinou vyvarovala jen pro ostatni a nejradsi sama jedla "varene proso" proste obycejne jahly, dnes by ji meli za bio zenu.![]()
viktorka_od splavu Tojo, pevnej by asi být měl, já už neměla lančmít ani nepamatuju, ale taky si vybavuju, že se u nás jedl nakrájenej na tenčí kolečka a osmaženej, být to kašovitý, nešel by tak nakrájet... no ještě chvilu tady budem o lančmítu konverzovat a taky si pudu jeden koupit!!
Pavlena baltik No s vodou úplne nie. Babka osmažila rascu zaliala domácim zel.vyvarom a do toho sa naliali rozhabarkované vajíčka a rýchlo sa to mieša a urobia sa z toho také rezance ako keby. Mňam. A prasárna to podľa mňa nieje, len skromné jedlo. Babka mala 9 detí takže väčšinou varila skromné jedlá.
paktofonika to je kmínová polívka, to znám. a moje prababička vařila ještě chudší polívku, a milovala jsem ji (babi i polívku:-)) na talíř se rozmačkal česnek se solí, přidala se majoránka a lžička domácího sádla a zalilo se to horkou vodou. k tomu opraženej starej chleba. a jelikož jsem byla mazánek tak pro mě tam babička rozklepla vajíčko. pro sebe už ne, to by bylo plýtvání.
viktorka_od splavu Tu česnečku zalít vodou, ve které se vařily brambory, přece nebudeme plýtvat, že (ne, uznávám, že to má své opodstatnění, přidá to na chuti). A doma jsme rozmazlení, protože ten chleba opékáme na špeku. To je dobrota.
brrr prababicka ani ty brambory nemela:-)
viktorka_od splavu Prababička je z časů předkolumbovských?![]()
paktofonika máš pravdu, spíš skromné jídlo. Ale nějak se už nemůžu vyznat, za co si tu člověk vyslouží maximální pohrdání. Ony i špagety s kečupem můžou být čerstvé domácí těstoviny a rozmačkaný bio rajčata, že..? ![]()
Sweet Potato
nne, ale nebyla z vesnice, nybrz chuda tovarni delnice z mesta
Znáte někdo šmorn (my tomu říkali šmorum)? To dělávala moje babi, bylo to jakési těsto, které se peklo v troubě a mícháním se trhalo, až z něho byla taková sypká směs. Jedlo se s cukrem a kompotem/okurkovým salátem.
Pavlena no prece za cokoliv
to vubec neres..
zelene.oko No jak to je takhle napsaný, připomíná to schmarrn, trhanec. :) Akorát co vím tak ten se v původní podobě dělá na pánvi, velkej lívanec kterej pak rozcupuješ. Ale úplně sypký to není, prostě jen menší kousky.
Karoleena Já právě našla většinou odkazy na trhanec na pánvi, ale tohle se zaručeně dělalo v troubě v pekáči a byly z toho takové drobné kousky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.