Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 20:29

Mrakoplas ještě Lidl mívá skvělou zmrzlinu v kelímku během řeckého tydne

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 20:33

Potrefenáhusa aha tam som este zmrzlinu neskusala,  dakujem za tip. Ale budem ju musiet hned zozrat lebo nez pridem domov sa roztopi 

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 20:36

domenica makova zmrzlina Zacali ji delat kousek od baraku v jedne kavarne, mam pocit ale, ze jsem jeeina, komu to chutna, tak jsi me potesila, ze to tak neni.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 20:36

A este sa priznam,  ze som si dnes na navsteve dala do kavy jednotacku nanukovu tortu a bolo to skvele. Zlozenie som radsej necitala 

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 20:53

Mrakoplas V Lidlu jsou dobré zmrzliny.

Moje oblíbená je tato ořechová. 25 % šlehačky, 10 % karamelizovaných ořechů plus nějaké ty sajrajty 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 20:57

Dadoo plus nejake ty sajrajty made my day 

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 20:57

Dadoo cha, tady dobré srovnání nanuka z lidlu a slavného magnum:-)) https://www.expres.cz/magnum-vs-levna-zmrzlina-0x8-/viral.aspx?c=A160804_140913_dx-viral_anna

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 21:05

Inak snazila som sa zistit od stryca googla zlozenie tej gelato madre   ze nech vas tu nezavadzam.. A zistila som,  ze u vas v Cechach je ovela lacnejsia ako u nas! V kauflande na svk stoji asi 10 eur,  ked je v akcii tak tusim 6  

Zmrzlina

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 21:12

viktorka_od splavu Tak právě tyhle mandlové mám v mrazáku ještě dva. kromě té ořechové. Potvrzuji hodně mandlí.

Tady nic lepšího nekoupím a v tohle počasí odjinud nedovezu. Ale jsem spokojená, mně to chutná. Až bude příležitost, stavím se v Kačici pro 2AD. (dodávají nejen do Zmrzlináře) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 21:12

viktorka_od splavu mne magnum nikdy nechutil,  bola som vzdy ochotna zozrat len tu cokoladu  tak budem vediet,  ze ked ma chytia zase taketo chute,  kupim si radsej ten z lidla. Ma viac orechov a este usetrim. Mozem si kupit rovno tri,  objest cokoladu a zbytok vyhodit 

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 21:13
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 22:13

Noren 

Třeba to nebude tak hrozný. Manželovi vyndali z jednoho kolene celý meniskus a z druhého část už ehm v minulém století. Stále sportuje, absolvoval několik přechodů hor s těžkým batohem, lyže, kolo, na co si vzpomeneš. Žádnou zvláštní péči kolenům nedává. Šance snad je, ať to dobře dopadne.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 22:16

dynda 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 22:47

tomuhle jsem se dnes fakt zasmála (z fb):

vylezu si se sklenicí vína na balkón, když tu...ejhle! svařák 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 22:54
Reakce na Noren:

Já si tady zdovolením odložím a zároveň přiznám, že jsem asi strašně přecitlivělá...Skoro před 2 lety jsem byla na operaci s kolenem, odstranili mi skoro celý meniskus. Nic moc jsem neřešila, všechno v pohodě, až dneska mi jedna "dobrá duše" nezapomněla sdělit, že to je vlastně průser a že max. do 5 let budu mít artrózu. No, zlatá nevědomost...takže sedím doma a už 2 hodiny breším, protože ta představa, že ze mě bude za pár let mrzák, který nebude moct chodit mě strašně děsí  Těšila jsem se, jak zase začnu lézt po horách a teď to vypadá, že mám smůlu. Navíc se mi teď to zdraví úplně sype a jsem kvůli všemu strašně přecitlivělá. Sorry za román, ale jsem doma sama a tak strašně to na mě teď padlo, že jsem se z toho musela alespoň vypsat

​Hele, to je ale fakt individualni - ja jsem na toto tema mnohokrat diskutovala se svym ortopedem po operaci lokte. Mela jsem loket i ulnu nacimprcampr, a taky mi nekolik dobrych dusi hned zatepla oznamilo, ze artroze se pri takovem rozsahu nelze vyhnout, ze do nekolika let... No, uz je to pet let a po artroze ani stopy. Ortoped mi kladl na srdce, at se toho hlavne nebojim uz dopredu, ze ma spoustu pacientu, kteri ani leta po horsich urazech artrozu nikdy nedostali. Vetsinou jsou ti "stastni" ti, kteri pravidelne cvici a jedi zdrave (se zamerenim na protizanetlive potraviny). 

Offline Mrs.Robinson
608 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 22:59

Noren Nemusí být tak zle. Já jsem byla na podobné operaci v roce 2002, taky mi vzali téměř celý meniskus a ťukám na dřevo, koleno funguje bez problémů i teď 16 let po operaci a pevně doufám, že u toho ještě dlouho zůstane. Cosi o možné artróze v budoucnu sice říkali už tehdy po té operaci a prý hlavně nepřibrat a posilovat kvadriceps. Tak se toho snažím držet no a lyžuji, chodím na dlouhé rychlé vycházky, na lecjaký kopec se vydrápu bez problémů. Takže bych se s tim dopředu nestresovala

Offline Noren
616 příspěvků moje polička 03. srpna 2018 23:43

Dadoo Děkuju, máš naprostou pravdu. Já nejsem bohužel založením takový ten optimista, který dopředu nic neřeší, ale ráda bych byla. Budu na tom pracovat, slibuju.

dynda Mrs.Robinson Děkuju přesně takové příběhy jsem si potřebovala přečíst, snad to bude dobré i u mě

MP Marge Já jsem si i přečetla pár článků od doktorů na netu a tam právě byly samé negativní prognózy...no už to fakt nebudu číst. Pohyb mám pravidelný, cvičím pilates a hodně chodím pěšky. Máš nějaký tip na ty protizánětlivé potraviny?

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 04. srpna 2018 00:06

Noren Můj muž už začínající artrózu má. Neměl operaci, jen úraz. Chvílí ho to bolelo, pak se vykašlal na klidový režim (přes moje výtky ať poslouchá doktory) a co jezdí víc na kole a posiluje, tak ho to nebolí. Jak píší ostatní. Dopředu se nestresuj. 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 04. srpna 2018 00:58

Noren  No, ja jsem tezko odbornik, ale momentalne pry ve vedeckem svete vladne consensus ze nejhorsi je cukr, nasledovany glutenem a mlecnymi vyrobky. Tak nevim. Tezko rict, co bude veda rikat za par let... Protizanetlive maji byt zelenina, seminka a orechy, zeleny caj, atd.

Musim ale rict, ze mam kamaradku, ktera ma dost nadvahu a te se nekolik let po operaci kotniku ta artroza fakt objevila. Bylo to zle, nemohla skoro chodit. Doktor ji oznamil, ze jedine reseni je dalsi operace. Ona se ale mezitim docetla neco na tema zdrava strava versus artroza, a  najela okamzite na pomerne drsny rezim, kdy vyradila veskery cukr a obiloviny (nektere zdroje tvrdi, ze nejhorsi je psenice a ostatni jsou OK, ale extremiste tvrdi, ze VSECHNY obiloviny, ktere obsahuji lepek, jsou fuj). Pry ji to financne malem zruinovalo, jak kupovala vse bez lepku, ale par kil shodila a HLAVNE, bolesti odeznely a artroza ustoupila. Uz je to tri roky a zatim, tukam na drevo, porad nic! Kdybych nevidela na vlastni oci, neuverim.

Zitra s ni mam jit na snidani, tak uvidime, co bude jist   Kdyztak se vyptam na podrobnosti, ona ma fakt na toto tema hodne nacteno...

Online Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 04. srpna 2018 05:53

MP Marge a fakt ten lepek, cukr a mléko hýbe vědeckým světem? Já mám pocit, ze to jsou takový vlny, jakoze vejce a cholesterol,  nebo živočišný tuky....ze se za par ukáže, ze vsechno bylo stejně úplně jinak...totiž fakt si myslím, ze nemůže byt největší jed základní složky potravin, bez jejichž existence by lidstvo nejspíš už vymrelo hlady.

chapu, ze problém muže byt jejich nadměrná spotřeba a ze čeho se konzumuje nejvic, to se muže stát potenciálním alergenem-ve smyslu, ze se ji jen pšenice, ostatní obiloviny se takřka nekonzumuji, ale jinak mi to přijde fakt spis jako módní vlna, která bude za par let nahrazena jiným strasakem