Lamicka proc?
Přiznání
Lamicka Ja som do včera ani nevedela kto to je, ale má bostonteriérku Andelu takže u mňa malé plus :D
Mutziputzi Parkrat jsem s ni pracovne jednala a neni to zrovna nejprijemnejsi clovek. Elle se pod ni zhorsila, ale asi tu neni nikdo lepsi no.
upekla jsem sladkoslané sušenky s sebou na dovolenou a třetinu jich teď na posezení sežrala![]()
http://catalinapece.blogspot.com/2015/09/shortbread-fingers-skotske-maslove.html
viktorka_od splavu Nedivím se, jsou naprosto vynikající ![]()
Ja slysim Slunecni hrob a placu a oni mi to tady od rana zkousej pod oknem!!
Mutziputzi soucítím, jsem si předevčírem poplakala u Pelíšků
Potrefenáhusa No!! Já kdybych se někdy potřebovala rozbrečet na povel, možná by stačilo říct Kluci, vy pitomci, pusťte si rádio... ![]()
Karoleena Potrefenáhusa Mutziputzi ja brecela v neděli u posledního dílu Zdivočelá země.
Kurvy zas.any komunistický.. tolik bezpráví a sprostoty! Tolika lidem zničili život a už sr zase rozlejzaj! ![]()
Dadoo já myslím, že dneska to bude velký, v ulicích![]()
Mutziputzi sleduju to zpovzdálí. U nás v lese je klid ![]()
Potrefenáhusa Kdyz sly Pelisky do kin, tak mi bylo malo pres 20 a i pres smutny podtext jsem je brala spis jako komedii. Postupem casu se to dost zmenilo. Jeste horsi je pro me Obcansky prukaz. A deti byly vcera s manzelem na zacatku vysilani specialu k 68 v rozhlase a myslim, ze taky dost pochopily.
Emerald občanský průkaz byl fakt naprosto do zivyho, pelisky tenkrát hrozne zasáhly mámu myho tehdejšího kluka, v roce 68 maturovala...
Potrefenáhusa Mame bylo 15, mela jet s rodici na chalupu a rano stal pred barakem tank s hlavni namirenou na nas dum a vojak pred brankou. Kazdy den jim s odjistenymi samopaly delali domovni prohlidky, moje babicka se o mamu strasne bala, protoze si pamatovala osvobozovani Brna sovetskou armadou a s tim spojene "radosti". Na nasi zahrade si vojaci vykopali latrinu, v parku kolem naseho domu meli lezeni, na rozhledne velitelstvi, u baraku zakopanej kulomet, protoze tvrdili, ze na ne nekdo kazdou noc strili. Jednu noc se z nejakyho neznamyho duvodu strhla strelba, kdy se vsichni doma schovavali v miste s nejsilnejsi zdi... Vubec se nedivim, ze je nesnasi.
Můj tatínek zase vzpomíná jak nastupoval po prázdninách v roce 1968 do druháku na střední a jak se hodně z těch lidí co je učilo změnilo a přizpůsobilo nové situaci. Byl to pro něho takový šok na druhou.
Mámě bylo 18, dostala se na filosofickou fakultu a 21. srpna byla v Paříži. Vrátila se.
Včera jsem u ní byla dlouho do večera a ona mi vyprávěla o té bezmoci, strašně málo informací, věděla že když zůstane, odnese to celá rodina.
Mutziputzi Nachystat kapesniky, u nas chcipl pes, takze vlastne zavidim.
andulka01 Moji mati bylo 17, hazeli po nich pry sutrama, coz s odstupem 50 let vyhodnotila jako znacne nebezpecny pocin. Jeste rok pote zvladla odjet do UK a premyslela, ze tam zustane, ale mela rodice a 3 sestry, tak to zabalila a vratila se.
Máma dnes přišla v době zpráv a říkala mi (a mému batoleti) - jen se koukejte, já to viděla na vlastní oči. Bylo jí 13 a děda ji vzal a Václavák. Nedokážu si tedy představit, jak přesvědčil babičku, že tam půjdou oba, ale stalo se. A dneska se dělají rozhovory ze Semelovou, to mi teda nadzvedlo mandle. Hnus.
![]()
Já se pamatuju se, že přes město jezdily obrněné transportéry a na zídce naproti našemu domu byl nápis "Mockba ->". A bylo to tam dlouho, nikdo to nezabílil, normálně to opršelo. Pak v 69. tam bylo to slavné hokejové skóre, zase strašně dlouho.
Byla jsem v 68. ještě na základce a na jaře nám ředitelka nakáázala říkat učitelům "pane učiteli", v dalším školním roce zas vrátila soudruhování. To byla strašná komunistická kráva, spoustě dětí nedala doporučení na střední školy kvůli původu nebo ze msty k jejich rodičům.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí