Pinot Noir Souhlasím (A ano, možná to bude tím, že má kamaráda a známou transgendery).
Přiznání
Myslím, že mají naloženo ažaž sami o sobě. No je vidět, proč to nemají jednoduchý.
S klidnym svedomim mohu pritomne uklidnit, ze transgendered obcane vetsinou skutecne nekousou, ani se jinak agresivne neprojevuji, takze neni nutne "byt nesva", kdyz se nekde objevi za kasou - nebo jinde. Sance je, ze setkani prezijete, a to dokonce bez nasledku ![]()
S klidnym svedomim mohu pritomne uklidnit, ze transgendered obcane vetsinou skutecne nekousou, ani se jinak agresivne neprojevuji, takze neni nutne "byt nesva", kdyz se nekde objevi za kasou - nebo jinde. Sance je, ze setkani prezijete, a to dokonce bez nasledku
Kdyz jsem psala, že jsem nesvá, myslela jsem to spíš kvůli němu/ ní. Abych ji třeba nevhodné neoslovily. Třeba by se mi nelíbilo být považována za muže a naopak.
Fakirka Aha, tak to se omlouvam za nemistny sarkasmus. To je od vas hezke. Ale je to neresitelny problem. Tady v USA se s tim v levicovych liberalnich kruzich nadela hrozne povyku, jako ze oslovit spatne transgendered obcana, nebo nedej boze usoudit, ze je muz nebo zena, a splest se, je smrtelny hrich; ale JAK poznat, co je spravne vam nikdo nerekne!
Vetsina transgendered folks, ktere jsem poznala ja, maji smysl pro humor a chapou, ze myslenky jim ani ten nejohleduplnejsi spoluobcan cist nedokaze. Ale spolehat se na to porad asi neda...
MP Marge souhlasím, že ta vyjádření tady jsou pro mě přes čáru, ale jinak taky myslím, že ty pocity "cítit se nesvůj" vycházejí z něčeho jiného... ale i tak to vzhledem k popsaným interakcím považuju za celkem zbytečné a přehnané, protože co velice se může stát v obchodě že? dokážu si představit, že to může být problém při nějakém obchodním jednání, kdy se fakt člověk může dostat do situace, kdy v, např. v češtině, rozlišuje mužský a ženský rod, a pořád myslet na to, aby se tomu v hovoru vyhnul, může být náročné...
pro jistotu problémem mám na mysli, tu kominukaci, kdy člověk vlastně neví, jak se k tomu postavit, nikoliv transgendered persons...
nolita tak u toho obchodniho jednani bych se ja osobne prestavila celym jmenem a v cestine i slovenstine v 99% pripadech bude jasno. to jedno procento myslim bude situace, kdyz dotycnemu tohle spleteni uz stejne stalo.
jsme takovy strasne multikulti korporat a kolikrat se mi povede spatne oslovit kolegu v emailu, protoze vubec nemam tuseni, ze jmeno znejici zensky je zrovna v holanstine muzske a ja ho nikdy nevidela a treba ani neuvidim. kdyby jsme se z toho pokazde zhroutili, moc toho nevyridim.
nekdy neni ani jasne, co je jmeno a prijmeni a tito lidi to vetsinou berou s nadhledem.
continuity Jenže transgender person bude mít v mezifázi jméno typu René Janů, to ti moc nepomůže.
nolita continuity ano já myslím že jediné co vadí je právě ta nejistota, kdy člověk tápe, koho má vlastně před sebou.. kdy ty signály popsané jsou prostě.. no já to vnímám jako provokaci, jistě ti lidé to mají těžké, ale namísto jasného vysvětlení/čitelných signálů pro okolí mít třeba oholené vytetované obočí a chlupatou hruď v růžovém tílku prostě tak nějak zakládá těm lidem na problémy v komunikaci s okolím... ať si každý počíná po libosti, ale nediví se následkům
nolita Na obchodních jednáních se lidé naštěstí většinou představují. I když zrovna mně by to asi moc nepomohlo, protože jak bývám nervózní, tak zpravidla to jméno vyblokuju hned v té vteřině, jak ho dotyčný vysloví![]()
A jinak si myslím, že je celkem přirozené cítit se v kontaktu s někým jiným nesvůj. Potkala jsem se tedy jen s jedním takovým člověkem a prostě mi to celou dobu v hlavě strašilo, jestli je žena nebo ne. Vůbec nic mi do toho samozřejmě nebylo, ale když se člověk na něco upne...
continuity to je fakt, v čr a sr ve většině případů bude fungovat to jméno...
ten zbytek co píšeš, je sice taky pravda, ale chybí tam ten prvek te citlivosti situace, protože bez osobního kontaktu je to jen nedorozumění na základě toho, žes nerozklíčovala jméno... takže jiná situace, než když jsi v někomu tváří v tvář a jméno úplně nenapoví....
Gatita ano to souhlasím, prostě je člověk neví...
to, co píše viktorka_od splavu jsme naopak nějak nepobrala... jaké následky? podle mě výsledkem by mělo být jen to, že prostě nějak pořád nevím, ale pro tu osobu na druhé straně by to přece nemělo mít žádné následky... pokud tím teda nemyslíš, že bude osloven v neodpovídajícím rodě, to se asi může stát... ale rozhodně to nevnímám obecně jako provokaci....proč by neměli mít vyholené obočí a chlupatou hrud nebo jak jsi to psala, pokud to tak chtějí a cítí? proto, abych se já (ty) necítila nejistá? to je blbost...
nolita můžou cokoliv. následky - tím myslím že se k nim bude okolí chovat divně, určitě ne nějak zle, to neobhajuju, ale prostě.. když jsem si v jednání s cizím člověkem nejistá, závěrem se z toho budem nepříjemně cítit oba. nepadnem si do noty, nebudeme se bavit nenuceně. nic víc za tím není..
nolita tam neni moc reseni nez si vybrat, mam 50% sanci, ze se trefim a a bud me opravi nebo nebo ne. omluvim se a dal to nekomentuji, vic pro nej stejne nemuzu udelat. pokud je to nekdo opravdu v prerodu a provokuje okoli tak se spis bavi tou nejistotou nez zeby mu to skutecne vadilo. a pokud mu to vadi, at vysle nejake signaly, treba rekne: venku prsi, docela jsem zmokl.
ted si vzpominam, ze jsme onehdy neco resili v Alze a byla tam taky takova bytost (moc hezka mimochodem), muz byl presvedcen, ze to je holka, ja ze kluk. i kdyz jsme s nim/ji mluvili docela dlouho a kazdy si myslel neco jineho, k zadne choulostive situaci nedoslo (vyslo to cele najevo nahodou az nekde na parkovisti).
viktorka_od splavu tak moct můžeš cokoliv, pokud si to před sebou obhájíš, ale to jsme už někde jinde ....
nolita coco?
continuity jj, já s tebou souhlasim, včetně té připomínky o jménu, která mě hned nedocvakla, byť je asi fakt, že to často budou taková ta neutrální jména a příjmení... jen mi původně šlo o odlišení toho, že nevidím důvod to řešit a nějak extra komentovat, pokud mě takový člověk například obsluhuje u pokladu, kde je ta interakce minimální versus to jednání, kde chápu, že to může nějaké rozpaky vyvolat (rozpaky ve smyslu, jak oslovit...) a souhlasím i s tím, že v závěru si prostě něco vybrat musíš, není-li zbytí...
viktorka_od splavu sorry špatně jsme si to přečetla, beru zpět...
nolita myslela jsem si to. imho nejsme vůbec ve sporu, ale tak průběžně tu řešíme jak působí člověk na své okolí - oblečení-líčení-účes-parfém.. no a takhle to přece funguje s každým člověkem, nejde někoho jen tak vyjmout že on je z obliga, protože.. (je horko, je z marsu, je mladý, starý, trans..) vždycky je to jen o tom jak působíme na lidi a oni na nás, o komunikaci.. a bez toho my co jsme založením zvěř žijící v tlupách nebudem spokojení:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí