999 moje deti rovnez, ja vim jak to chodi, ale porad myslim, že vedi, že maji nekde financni zazemi
Přiznání
stes Tak naše dcera ví, že kdyby se dostala do nějakého průseru, tak jí pomůžeme, ale že bychom za ni zaplatili nájem, ustájení koně a podobné srandy, tak to fakt nehrozí :-).
Karja Mně přijde ta vaše generace fajn. Trochu se změnily hodnoty a nejdůležitější je čas pro sebe, rodinu, cestování...
mne taky. Ja uz se tam teda ve svych 35 uplne zaradit nemuzu, protoze jsem trochu poznamenana tim, ze moje prvni pracovni zkusenosti definovali workolicti nadrizeni z generace yuppies a taky to, ze byla krize a absolventi se bezne dost odirali. Ale nadsena jsem z toho nebyla;) Mam dost kolegu tesne pod 30 a jsou fakt sikovni, pracoviti, ale nenechaji se tlacit, kam nechteji, tvrde si vyjednavaji s vedenim podminky a tak. Prijde mi to fajn, stihnou pak zit i mimo praci.
Dělám to holt blbě, no ![]()
![]()
Já jsem stihla před dětmi trochu cestovat, protože jsem pracovala jen na poloviční úvazek, takže jsem dělala třeba 14 dnů v kuse a pak jsem měla volno. Na škole jsme jeli třeba na 14 dnů do Rumunska a stálo mě to 3,5 tis i s vyvoláním fotek (teda bylo to před 16 roky). Prostě jsme jeli s báglama vlakem a tam jezdili stopem a spali pod stanem. Pak už jsme to měli tak vymakané, že jsme měli každy štangli lovečáku jako železnou zásobu a když nebylo, tak jsme byli živi z toho lovečáku, chleba a rajčat (to bylo třeba Turecko, úplně si vybavuju jak jsme v Kappadokii přespávali v nějaké jeskyni a živili se touhle zázračnou stravou). Potom už to bylo lepší, stačilo během roku nasyslit na letenku (stály třeba 25 tis., takové prachy tehda
) a letět do nějaké levné země.
brrr to mi pripomnelo kamarada, ktery vyrazil na tri tydny na kaukaz a tam se s kamaradem zivili brkasema z prasku a nejakym spekem, pricemz davka byla 3 ks denne na oba. ![]()
Je fakt ze kdyz deti nekam leti, tak je nebetycny rozdil mezi nasim a jejich ubytovanim a stravovanim. Kdybych dovedla spát na hostelu, tak muzu litat kazdej mesic.
brrr tak tohle ja bych treba nedala ![]()
jednou za cas se rada projdu v prirode, ale jinak jsem teda absolutne outdoorove nezalozena ![]()
Lama_z_Lana To zas úplný outdoor nebyl, střídali jsme to. Ono je fajn někdy se umýt :-)
Je fakt ze kdyz deti nekam leti, tak je nebetycny rozdil mezi nasim a jejich ubytovanim a stravovanim. Kdybych dovedla spát na hostelu, tak muzu litat kazdej mesic.
To mi připomíná, když jsme doma vyprávěla o Etiopii a naši, kteří tam byli pár roku přede mnou, říkali: "Jojo, my jsme měli ubytování za 11 dolarů." A já, že my taky za 11, ale birrů (tj. asi za dolar) pro tři.
brrr a vo tom to (vetšinou) je
jo a Kappadokii jsme bydleli taky v jeskyni, teda pardon, v jeskynnim hotelu, a drahy to bylo jak prase a v noci zima, ale fest. Ale tam to stalo za to.
My moc necestujeme, pretože sme v tomto hrozne nezorganizovaný a každý výlet, výjazd alebo dovolenka je len stres. To už je lepšie rovno zostať doma. Ale ako máme naplánované, čo by sme chceli vidieť, len by bolo fajn, keby to za nás niekto zorganizoval. ![]()
Gatita Mně nedávno jeden mladý muž vyprávěl, jak si ho zavolal majitel firmy a ptal se, jaké benefity by ho udržely ve firmě a hned mu nabídl navýšení platu. A on mu řekl, že peníze nechce, že chce kratší pracovní dobu. A dostal to :-).
stes Ja se priznam, ze jsme snad nikdy na dovolene nebyli v nicem ,,lepsim,, nez doma. Jo vlastne poprve letos v Olomouci:-D:-D. My proste na ubytovani hrozne setrime, spis aby melo dobrou polohu a tak. paktofonika Ja to planovani taky nesnasela, ale tam uz jsem byla spokojena;-)Taky neni potreba moc.planovat nakonec;-)
Karja planovat detaily netreba, ale u nas byl nekdy problem domluvit se kam a hlavne kdy se pojede. Protoze muz je prave ta stara skola, co vsechno ladi podle pracovnich terminu...
Gatita Jo, tak kam u nas byl vzdycky problem a hlavne partner temer nikdy nic neresil, protoze je to dovolena prece(!!!). Takze tu nechut s planovanim a starostmi chapu, ono jak se to nerozprostre mezi vic lidi, tak je to na nic.
paktofonika Já cesty taky moc neplánuju, ono to vždycky nějak vyjde. Stačí, když člověk ví, co by chtěl přibližně vidět.
Pravda, letos v tom Švédsku jsem si říkala, že to trochu plánování chtělo, asi jsme lecos minuli, ale co už. Jen ty nervy, když jsem o půlnoci sháněla ubytování na příští tři dny, to už jsem si fakt říkala, kam se vrtnem. Pak se nám nedařilo sehnat wifi (nemáme chytré mobily, jen noťas), takže jsme nemohli najít, kde vlastně tu chatičku máme, do toho bylo pěkně hnusně. 10 minut po tom, co jsme ji našli a konečně se nějak ubytovali, tak jsme si všechno (mobily, klíče od auta, doklady) zabouchli. Nakonec to dobře dopadlo, ale byla to trochu krizovka.
999 U nas v praci se chodi na 7,5 h a sef byl docela prekvapen, kdyz jsme mu s kolegou rekli, ze to je ten nejlepsi benefit, jaky mame :-) Zaroven se velice dba, aby radovi pracovnici nemeli zadne prescasy. My, co jsme na krapet vyssi pozici, si to musime umet zorganizovat, a kdyz to neumime, muzem v praci treba spat, ale ty nizsi nesmime pretezovat.
Myrtila Můj manžel měl na určité pozici i ve smlouvě 150 hodin neplacených přesčasů ročně. Naštěstí časem pochopil, že se takhle žít nedá a i když je v práci i dnes dlouho, tak je to lepší než to bylo.
Myrtila Asi se fakt blýská na lepší časy :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí