Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline stes
9316 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 09:30

Jo, vsimla jsem si, že mnozi +- 30 cestuji jak o život... A nevim, kde na to berou??? Vetsinou tedy bezdetni, ale i tak. A je to hezky, libi se mi to. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 09:31

999 taky jsme casto videli, jak moc drou nasi rodice. Zrovna nedavno jsem se o tom bavila se znamymi, ze to takhle nechceme. Rodice jsme si mohli uzit maximalne na dovolene, jinak bylo bezne, ze chodili domu kolem osme a to vetsinou jen odpadli. O vikendu se zase pracovalo kolem domu. 

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 09:35

999 Taky asi zalezi, jake kdo ma povolani. Ale mozna je to I tim, ze se dnes mame dobre, takze k zajisteni nejaky dostatecne dobry zivotni urovne se mlady zdravy clovek s rodinnym zazemim nemusi nutne predrit.

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 09:37

stes Moje dcera taky víc cestuje, než pracuje :-). Je to jiný typ cestování, prostě otevře cestujlevně, vidí, že jsou levné letenky do Vietnamu, tak letí do Vietnamu. Ubytovani a jídlo je tam za pár kaček. Nebo jsou levné letenky do Dánska, tak letí tam, i když ví, že tam to na žádný velký rozhazování nebude :-)).

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 09:43

Lamicka Děláte to dobře :-).

Offline RoSa
10199 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 09:47

jo, ty letenky by tak levný asi bejt neměly... lítá se za pár korun kolem zeměkoule, a pak se tady řešej pitomý brčka

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 09:48

stes ja jsem treba rada, ze 1-2x vycestuju v ramci prace, jinak bych mela smulu, podivala jsem se (a snad jeste podivam) i na mista, ktery byvh sama nedala - pokud se teda chci chovat nejak zodpovedne

Jsem z tech, co po VS zacinali fakt od uplny nuly. Vim ze jako v pripade nejakyho pruseru by me rodina podrzela, ale "pomoct" mi proste nemuze. Tak se snazim do toho pruseru vubec nedostat Takze jo, mohla bych se chovat jeste trosku vic "zodpovednejc", ale to bych z toho zivota mela uz asi fakt s prominutim hovno. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 10:21

RoSa Letenky obecne nijak levny nejsou, jenom se daj poridit diky ruznejm providerum psledni kusy s akci..doufam ze podobny napady jak "pomoct" ekologii jsou odsouzeny k nezdaru

Online continuity
43214 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 10:21

Lama_z_Lana zhruba do 25 let se moje dovolene odehravaly hlavne v CR. cestovat sice slo, ale letenky byly drahe, studentske vyhody po EU zadne. Nijak ukorne to teda neberu, ale moje prvni delsi letecka dovolena do zahranici byla svatebni cesta

Muj muz cestoval vic, ale hodne lowcostove, jeste deset let zpet jsem s nim a jeho partou byla na tyden lezt ve Francii a stalo nas to necelych 5000 na hlavu ( vice mene jenom benzin, dalnicni poplatky a nejake syry a vino).

Kde byl letadlem, tak na letenky, ktere mel za levno kvuli praci. zpatecni letenka po evrope stala slusny plat. Toto letani pres pul sveta se rozmohlo az s nizkonakladovkami cca 10 let zpet? 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 10:26

continuity jasny, moje vysnena dovolena, kterou planuju uz dlouho, je v CR, ale neni s kym absolvovat a pro jednoho to neni. 

Jen me posledni dobou proste "pali chodidla" a nejradsi bych byla porad nekde v tahu

Online continuity
43214 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 10:31

Lama_z_Lana zkus si najit najekou partu lidi s podobnymi zajmy. Dnes uz to diky netu jde a da se tak absolvovat dost vyletu. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 10:40

continuity jo, tohle ja vim. Ac se teda povazuju za pomerne dist extrovertniho cloveka, tak tahle predstava je mi z nejakyho duvodu strasne neprijemna. To bych fakt nedala, to stokratcradsi sama.

Spis jsem tim chteka rict, ze mne je jedno, jestli to jsou Cechy nebo zahranici. A jak polozia stes otazku, "kde na to mlady lidi berou", tak nekteri jako  treba vyhradne diky praci. To pak muze byt takovy umely dojem. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 10:41

999 zase abych byla spravedliva, tak jsme k tomu s muzem museli dospet. Ja zacala pracovat brzy, pohltil me obor, pak jsem si vyhoreni zazila. Po 5 letech jsem zkolabovala a pak jsem hned zjistila, ze jsem tehotna. Muz pracuje taky hodne, ale vzdycky si to rozvrhne tak, aby mel cas na deti, me a na konicky.

Byt dnes mlada a bezdetna, tak vsechno utratim za jidlo a cestovani .

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 11:12

stes 

Letenky se dají sehnat poměrně levně, hlavně když neřešíš čas a nevadí ti přestupy s dlouhým čekáním nebo že třeba nejdřív poletíš jinam, než je tvůj cíl. Třeba v Londýně jsem vždycky byla proto, že to bylo po cestě, tak rovnou nastavit lety tak, abych tam pobyla několik dní.  A pak je několik způsobů, jak se levně ubytovat nebo prostě vegetit. Než jsme měli děti, tak jsme s mužem pořád někde létali, jezdili, pochodovali po horách. Jsem za to hrozně ráda, spousta se toho s dětmi stejným způsobem nedá a s nimi je cestování o dost dražší. My třeba pořád odoláváme kupovaným dovoleným, vůbec nemám představu, jak se u nich pohybují ceny. Osobně si myslím, že cestování je pro vytvoření světonázoru, získání zkušeností, poznání lidí ta nejlepší škola, tak je dobře, že mladí cestují. Budu chtít, aby moje děti toho sjezdily co nejvíc.

Offline Karja
44770 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 11:21

Lama_z_Lana Jo,plus nekdo fakt zije od vyplaty k vyplate a neresi, co bude zitra. Ja bych takhle zit nemohla, ale mam fakt hodne znamych kolem petatriceti, co to fakt neresi a pak vzdycky trestim oci, na co treba ,,nemaj,,. Ne, ze by nechteli vydat, ale nemaj proste, ackoliv jejich zivotni uroven beznyho zivota na to nevypada. Ja to nechapu, jestli pocitaji, ze jednou zdedi byt po dedeckovi, dobre se vdaj, ozenej, mama pomuze, ja bych z toho byla asi na nerva:-D.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 11:28

Karja jo, to je presne vono

Na nic takovyho spolehat nemuzu, tak musim holt votrocit

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 11:32
Reakce na RoSa:

jo, ty letenky by tak levný asi bejt neměly... lítá se za pár korun kolem zeměkoule, a pak se tady řešej pitomý brčka

​To jako že, když si někdo nepořídí výhodně poslední letenku, tak ta jeho sedačka s tím letadlem nepoletí?

Offline barbucha blogger
35956 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 11:34
Reakce na RoSa:

​Dej pokoj nebo ti to brčko vrazím do voka

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 12:05

RoSa vieš čo, keď ja vidím, aký je rozdiel medzi ľuďmi, ktorí mali kedy šancu cestovať a tými, ktorý nie, tak si myslím, že uhlíková stopa-neuhlíková stopa, malo by to byť povinné.

Slamky nevidím, že by mali nejaký konkrétny efekt.

Online continuity
43214 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 12:07

Samantha to nejsou jenom last minute letenky, letenky jsou obvykle nejlevnejsi, pokud se kupuji dele dopredu. Ne zeby mi osobne letenky za par tisic nevyhovovaly. Ale pokud stoji letenka stejne jako cesta autobusem, ano prijde mi to proste levne.

A co o tom businessu vim, jsou ceny na hranici ekonomicke udrzitelnosti. Osobne se domnivam, ze eru extra levnych letenek ukonci spis ekonomicke duvody nez nejake zelene iniciativy. vcetne aktualniho pruseru s Maxy, ktere porad nejsou rozlitane, co generuje silene ztraty. (a konec je v nedohlednu) .