paktofonika haha tak to uz sem leta nepotkala. kdyz uz se vyskytne, tak je zalezly a bud si presne pocita tu cca pulhodinku denne navic aby dodrzel a nevycnival, nebo chodi presne na minutu. druhy typ- nasrany za komplikace od vedeni- maka presne v case a pracovni naplni, ani o vterinu dele a carku vice. k teto fazi jsem dosla a zmenila praci, pac me to nebavilo.
Přiznání
paktofonika takovou jsem mela kolegyni...dokazala plodit hodinove litanie jakej je vsechno MASAKR a jak strasne nestiha. A to vse za popijeni kavy v kuchynce
ale fungovalo to. Vsichni ji hrozne litovali...
paktofonika My máme jednu takovou. Já s ní přímo nepracuju, takže když ji potkám v tý kuchyňce, tak mě spíš pobaví. Ale žere jí to naše manažerka, která je sama workoholik, a to absolutně nechápu!!!
paktofonika Jj, mne nikdy flakaci nevadili, pokud to nezasahovalo do moji prace, nikdy jsem nikomu nezavidela, ze si muze v praci dovolit tohle a tamto, je tam min a dve hodiny na obede....kazdej svyho stesti strujce, kdyz si to umej zaridit, ze. Ale tihle ,,makaci,, tak ti jsou na vodstrel, I ti co skutecne pracuji, ale stylem, ze z komara udelaj velblouda, poradne se v tom postouraj, takze skutecne pracuji, ale uplne zbytecne!
přiznávám, že nechápu, proč lidi dávají synům jméno sebastian, a pak mu říkají...sebík. na mě tahle zkratka působí divně nechutně, něco jako soplík. a přijde mi, že sebíka slyším ze všech stran ![]()
Jiná Realita no lidi dávaj dětem různý hnusný jména a říkaj jim pak ještě hnusnějc, ale předpokládám, že ne proto, že jim to přijde hnusný, ale že se jim to tak líbí
Jiná Realita Jo jo, Sebíků jsou teď plná hřiště
. A Samíků. Ale mě zdrobněliny nijak nepohoršují, jejich věc. My taky oslovujeme zatím zdrobnělinami.
Potrefenáhusa mně to někdy spíš přijde, že jim dávají úžo jména, která ohromí, a pak zjistí, že je budou muset nějak prakticky oslovovat. a bastík zní ještě hůř než sebík, tak nic jiného nezbývá :)
Se taky ještě vyjádřím k té práci z pohledu mileniála. :)) Povinnost dřepět na židli přesně 8.5h denně jsem měla v minulým zaměstnání, včetně pípáku na otisk prstu za dveřma a nutnosti naddělávat i jen třeba 20 minut když v celkovým součtu za měsíc chybělo, a když se za tím ohlídnu zpětně, tak mi to generovalo fakt největší porci stresu. V současným zaměstnání je každýmu úplně ukradený od kdy do kdy dělám, nepsaná dohoda v našem týmu je být v práci nejpozději v 9 a pak už je to jedno, hlavně když je hotový co hotový být má. A to je tak strašná úleva!!! Konkrétně v mé pozici a náplni práce to je fakt zbytečný a už bych nikam, kde se docházka takhle bedlivě monitoruje, nestrčila šňupák. Jakýkoli jiný benefity už jsou mi pak celkem jedno a fixní pracovní dobu nemají šanci vykompenzovat...
Karoleena A to bylo to zamestnani s ,,kerem,,? Jestli jo, tak to by stalo za to z toho sepsat nejakou povidku.
Jiná Realita Ja myslim, ze na ohromeni dneska uz nikdo nejede, dneska jsou uz tak zvlastni jmena, ze nevim, co by ohromilo, proste lidi davaji ruzna jmena a v ruznem zivotnim obdobi se k nim hodi jina forma, ale taky mi vsechno nelahodi, to souhlasim.
Karja Bylo! Pípák za dveřma to jo, ale funkční záchod už byl nadstandard prostě. :D
Karoleena Tak az se budes nudit, muzes glosovat zamestnavatele roku:-D:-D
Karja já hlavně nevím, jak se vlastně sebíkovi říká, když mu je třeba 18? oslovuje se "sebe"? "basty"? nemyslím variantu, že budu kolegovi v práci důsledně říkat sebastiane.
znám dokonce několik antonií (což mi přijde jako dost netypické jméno, takže že znám víc antonií než třeba roman, je docela náhoda), a těm se i v 50 říká toničko, což se nelíbí ani nositelkám, jenže není moc jiná normální varianta, jak té ženě říkat. celým jménem určitě ne. to nechce ani ta antonie, i když toničku nenávidí. tonča, tonka...všecko divný.
a sebík mi přijde jako stejný případ.
Jiná Realita mně přijde Antonie úplně v pohodě, a znala jsem taky jednu Antonínu a to je taky v pohodě, já nevim, co s těma zdrobnělinama lidi furt maj.
myslím, že maminka bude Sebastianovi říkat Sebíku klidně do 60 a kamarádi z toho udělaj zas klidně něco jinýho....
Jiná Realita Ja nevim, znam I Petry nespokojene se svym jmenem, to je hrozne individualni. Sebastianovi se asi rika v 18 Sebastian nebo Seb, neprijde mI to divne, ale urcite mi prijdou divna jina jmena, jen si nemuzu vzpomenout:-D, ale je fakt, ze jsem znacne tolerantni.
Jiná Realita Sebastian je strasny jmeno samo o sobe, absolutne se jazykove sem nehodici, ale zdrobnovani a komoleni je sumak, to ani Vitezslavovi a Alexandrovi nikdo spravne nerekne, tam jde jenom o zvyk.
Potrefenáhusa No, mne zdrobnily deti jmeno a tuhle mi svagr nabizel caj s oslovenim bezne varianty a sestra ho dvakrat opravila, at mi tak nerika, ze je to hrozny!!! Tak mi to asi zustane az do duchodu doma:-D. Ale mne to neva, at si mi rika kdo chce jak chce, ja mam I jednu ,,hanlivejsi,, prezdivku z mladi a taky mi to nejak nevadi, kdyz me tak nekdo jeste oslovi, aspon si pripadam furt jak patnactileta:-D
Tonička je pro malou holčičku ale krásný ![]()
Pinot Noir je! A stejne krasne je Antonie pro dospelou zenu. Klidne bych se tak jmenovala.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí