Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 22:28

podle me je ve vysledku jedno, jestli se dva lidi domluvi tak, ze se budou oba na domacnosti a rezervach podilet nejakou (stejnou) procentualni castkou z prijmu (coz je muj pripad) a se zbytkem nalozi podle uvazeni, nebo jestli hodi vsechno na jednu hromadu a cast z toho setri spolecne.

dulezity je, aby jeden clovek z toho paru nebyl v tom systemu hodne vyrazne znevyhodnenej.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 22:29

MP Marge takze si radeji budete potajmu setrit kazdy extra, abyste kazdy meli pripraveny budget pro novy vztah tak u tebe to mozna dava smysl, u rodiny s detmi uz min

​proc potajmu?

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 22:33

jo a hlavne to jsou stejne dva extremy, v praxi to vetsinou vypada uplne jinak.

jak uz jsem psala, my jsme ten pripad kdy se delime o spolecny naklady na provoz napul (vydelavame plus minus stejne, ja trochu vic ), zbytek mame kazdy jakoze pro vlastni potrebu.

ale z tech prachu "pro vlastni potrebu" jeste kazdej z nas mesicne odklada dost velkou castku stranou, protoze chceme vyhledove kupovat byt, takze setrime dopredu. sice kazdej zvlast, ale mame rekneme nejakej strednedobej plan, co s tema penezma udelame.

Online Karja
44767 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 22:43

viktorka_od splavu Ale jaky potajmu furt:-D

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 22:53

MP Marge takze si radeji budete potajmu setrit kazdy extra, abyste kazdy meli pripraveny budget pro novy vztah tak u tebe to mozna dava smysl, u rodiny s detmi uz min

​Nic takoveho netvrdim a nic takoveho nemam v umyslu. Jen jsem reagovala na tvuj prispevek, ze sambo si utek s dvacitkou rozmysli, pokud mame spolecne uspory. Ja rikam, ze za takovych okolnosti bych samba nechtela - osobne bych radsi, aby se mnou zustal, protoze se mnou byt chce, ne proto, ze by ho odchod financne znevyhodnil! 

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 22:54

Lilly_Ku tak jiste Karja to pise s nadsazkou a ja to jeste vic zenu na hranu, se tu bavime teoreticky a pro zabavu, neber to prisne vazne. vas model zni dobre

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 22:56

MP Marge sak jo, ale ja reagovala na zminovane potrebne uspory bokem, kdyz mam male deti a pocitam ze chlapek mi zdrhne s mladsi.. to bych na to sla chytreji;-)) resp mu zdrhla prvni

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 23:17

viktorka_od splavu A jo, no tak tohle ja vubec neresim, takze nemam do diskuse cim prispet

Online Karja
44767 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 23:20

Lilly_Ku tak jiste Karja to pise s nadsazkou a ja to jeste vic zenu na hranu, se tu bavime teoreticky a pro zabavu, neber to prisne vazne. vas model zni dobre

​Tak ja nepocitam, ze mi zdrhne, viz vyse. Ale proste z ruznych duvodu proste mam.potrebu mit neco sveho, za co si zodpovidam sama, at jsou  to  duvody od.zdrhnuti po nakup bot;-). Mozna to je nejaky sobecky nebo tak, ja urcite sobecky rysy ve svym.jednani a.chovani mam, to vim.

Online Karja
44767 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 23:21

MP Marge Peosim te, myslis, ze by se nikdo.mladsi nenamanul?;-)))

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 23:27

Karja Však o je jasný, ne? Se nepotřebujeme zpovídat z každého nezbytného nákupu, ne?

Hlavně si to nevztahuj na sebe, jo?

Já třeba reagovala na ty šílené případy, co tu padly. Jak ženu na mateřské dotují tcháni, protože partner škudlil ji drží u huby. A další a jiné. To mi přijde strašlivý.

Samostatné účty a rozumná dohoda o finančním hospodaření je zcela v pořádku

Online Karja
44767 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 23:31

Dadoo No ja si prave myslim, ze jsme docels normalni, na dovolene spolu jezdime:-D:-D

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 23:34

Karja A máte oba prachy na stejný hotel, jo?

Online Karja
44767 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 23:36

Dadoo Tak v hotelu jsme my nikdy nebydleli:-D:-D Takze nemame vlastne:-D

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 23:42
Reakce na Karja:

MP Marge Peosim te, myslis, ze by se nikdo.mladsi nenamanul?;-)))

​Mladsi nez sambo!? Vzdyt by me zavreli!!!

Online Karja
44767 příspěvků moje polička 25. prosince 2019 23:46

MP Marge Tak on taky doroste:-D

Offline barbucha blogger
35949 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 00:25

barbucha tak urcite

​No a co je to jinýho, když mu pomocí společnejch termínovanejch (výbornej nápad) úspor chceš ztížit úprk za dvacítkou.

Offline stes
9315 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 00:34

Jeden model tu padnul, spolecna dovolena, jeden na ni ma, druhej ne, tak se nejede.. Ok, ale spis by mi prislo na místě... Tak ja ti dovolenou zaplatim, mam na to a chci tam byt s tebou. Ty na to nemas, neres to a pojed, zvu te. Příště to treba bude obracene. 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 01:03

stes Vid!? Ja bych myslela, ze takhle to je naprosto normalni (ve vaznym vztahu nebo v manzelstvi teda; nerikam, ze pokud s nekym, kdo dobre vydelava, chodim par mesicu, tak ze by mi hned mel platit luxusni dovolenou). 

Offline Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 26. prosince 2019 05:35

stes V případě, co znám, to takhle je, jen tím, jak ten min vydělávající je chlap, tak to skřípe, protože mu to samozřejmě nedělá úplně dobře na ego