Jiná Realita Ony taky ty plavky vypadaly trochu jinak ![]()

Jiná Realita Ony taky ty plavky vypadaly trochu jinak ![]()

Osobne je mi uplne fuk, jestli se nekdo holi nebo ne, ale co mi vadi je, kdyz se z toho nekdo namisto osobniho rozhodnuti snazi delat politickou kampan, v ramci ktere mi strka sve (intimni) ochlupeni pod nos. A jeste to doprovazi shazovacnymi komentari na adresu tech, ktere se holi - fakt si nemyslim, ze jen proto, ze se holim, jsem nutne obet patriarchalni spolecnosti, ktera se holi jen proto, ze ma vymyty mozek ![]()
Karoleena Tak to musely vystrkovat hodně mladé holky, spíš ještě děti. Protože slečny se snažily to dobře schovat pod plavky a pokud přesahovalo na stehna, tak se taky holilo. Pamatuju, jaký jsem z toho měla nervy, když chloupek vykouknul. Pořád se to muselo hlídat.![]()
Vlastně si ani nepamatuji, kdy se začaly tak hromadně holit nohy, protože si dost pamatuji, jak jsem si, asi jako větší dítě, protože se mi chlupy nelíbily, zkoušela doma holit nohy a máma mi vynadala, že to nesmím, protože mi pak narostou silnější a odolnější. Fakt si ještě dost pamatuju ty chlupaté nohy v silonkách u žen na ulici. Nebo chlupatá podpaží v létě v autobuse, když se ženské držely madel Taky moc deodoranty ještě tenkrát nebyly. Hrozné to bylo! ![]()
milacka tak slovenská blogerka je mimo zcela jistě, a to bez ohledu na chlupy, kdyby je neměla, je mimo úplně stejně... jinak platí, co jsem psala výš ...
MP Marge jj to je trapné, stejně jako to zvracení nad tím...
Dadoo Ja si pamatuju, jak uz jako diteti se mi chomace chlupu pod silonkami nebo v podpazi nelibily, a vzdycky jsem si rikala, ze tohle si mohla priroda nechat od cesty
Kdyz jsem se nekdy v rane puberte z knizek dozvedela, ze se jinde ve svete zeny holi, pripadalo mi to jako naprosto spravne a logicke reseni. Ovsem kdyz jsem s tim vyrukovala doma, tak se maminka zhrozila a rekla mi to same: Ze kdyz se zacnu holit, tak chlupy porostou vetsi a silnejsi, a jeste k tomu to budu muset delat PORAD! Nechapala jsem, co je na tom, zuby si taky cistim pravidelne... Ale maminka mi odmitla koupit ziletky, tak jsem musela vydrzet az do stredni skoly, kdy se zacalo holit tak nejak hromadne (takze tak v rozmezi 1991 - 95). Navic uz jsem si ziletky diky brigadam mohla koupit sama ![]()
Muzu ale s klidnym svedomim potvrdit, ze patriarchalni spolecnost s mym rozhodnutim nemela nic spolecneho ![]()
MP Marge jj to je trapné, stejně jako to zvracení nad tím...
Tak kazdy extrem, no...
Dadoo Ja si pamatuju, jak uz jako diteti se mi chomace chlupu pod silonkami nebo v podpazi nelibily, a vzdycky jsem si rikala, ze tohle si mohla priroda nechat od cesty
Kdyz jsem se nekdy v rane puberte z knizek dozvedela, ze se jinde ve svete zeny holi, pripadalo mi to jako naprosto spravne a logicke reseni. Ovsem kdyz jsem s tim vyrukovala doma, tak se maminka zhrozila a rekla mi to same: Ze kdyz se zacnu holit, tak chlupy porostou vetsi a silnejsi, a jeste k tomu to budu muset delat PORAD! Nechapala jsem, co je na tom, zuby si taky cistim pravidelne... Ale maminka mi odmitla koupit ziletky, tak jsem musela vydrzet az do stredni skoly, kdy se zacalo holit tak nejak hromadne (takze tak v rozmezi 1991 - 95). Navic uz jsem si ziletky diky brigadam mohla koupit sama
Muzu ale s klidnym svedomim potvrdit, ze patriarchalni spolecnost s mym rozhodnutim nemela nic spolecneho
Taky mám stejnou zkušenost (i ty letopočty sedí) :-) Dceru (skoro 13let) jsem na možnost holení nenápadně upozorňovala před časem. Prý se ještě cítí být dítětem a holit se nechce :-)
Já si pamatuju, když jsem poprvé viděla ženu, která měla vyholené podpaží, jela jsem ze Zoo :-) a byla to taková mladá holka v krásných šatech v autobuse, byla jsem úplně fascinovaná a strašně se mi to líbilo! Ale vůbec nevím, kolik mi mohlo být, asi jsem byla úplně malá. A poprvé jsem se holila odhaduju tak v šesté třídě-donutila mě k tomu (za zády rodičů) moje starší sestra, aby si na mně vyzhkoušela, jak funguje opilca. ![]()
Jsem chtěla podotknout, že volit mezi sympatií k neoholeným a oholeným, co pomalu zvrací a dávaj tomu takovej ten příjemnej filozofickej švuňk přimotáním antifeminismu a antivšeho možnýho, volím chlupatice![]()
ale hele googleads![]()

Kdyz jsem se nekdy v rane puberte z knizek dozvedela, ze se jinde ve svete zeny holi, pripadalo mi to jako naprosto spravne a logicke reseni. Ovsem kdyz jsem s tim vyrukovala doma, tak se maminka zhrozila a rekla mi to same: Ze kdyz se zacnu holit, tak chlupy porostou vetsi a silnejsi, a jeste k tomu to budu muset delat PORAD! Nechapala jsem, co je na tom, zuby si taky cistim pravidelne... Ale maminka mi odmitla koupit ziletky, tak jsem musela vydrzet az do stredni skoly, kdy se zacalo holit tak nejak hromadne (takze tak v rozmezi 1991 - 95). Navic uz jsem si ziletky diky brigadam mohla koupit sama
O tom holení psala už Betty McD. (takto studnice vší moudrosti
), jak její dcery kradly manželovy žiletky a jak je vždycky letěla vyměnit, aby nezuřil - a to bylo za války...
Já je zas kradla matce. Dost dlouho jsem žila v domnění že jí žádný chlupy nerostou a pokládala jsem to za vyslovenou genetickou nespravedlnost (sama s nohama notně chlupatejma)... po čase jsem s úžasem zjistila, že se denně ve sprše holí (ročník ´33)
Tak mě nikdy ani nenapadlo, že by to snad někdo nedělal...
Jediná iluze co tady teda padla je, že neoholené podpaží obecně nezapáchá víc než oholené, to se obávám, že zcela logicky ano..já jen aby někomu nepřistálo na pracovním stole Fáčko![]()
Mutziputzi proč zcela logicky? potu je tam pořád stejně, ať se holíš nebo ne. pach souvisí s potem, ne s chlupy.
Jiná Realita pach souvisí s bakteriemi, které pot nepříjemně rozkládají, víc "materiálu" znamená víc bakterií, logicky![]()
Mutziputzi no jo, sice je větší plocha, ale na druhou stranu objem potu je pořád stejný. myslím, že vidím skvělou příležitost pro anglické vědce ![]()
Jiná Realita Já to zkoumat odmítám, kontaktu s chlupáčema se z estetickopatriarchálněfiministických důvodů vyhýbám![]()
to by lidstvo fakt už dávno vymřelo, kdyby chlupy byly takovej ekl, jak se tu prezentuje...
...no, ta neoholená podpaží jsou horší.
protože dost lidí se ve sprše umyje jen tak halabala, vč podpaží.
A pokud je člověk právě neoholený, a pokud pořádně v prstech nepromne a nesmyje zaschlý pot z těch chloupků, tak smrdí, i když vyleze ze sprchy. A v domnění, že je čistý přece, tak to ještě přešlípchne sprejem třeba a dílo je dokonáno.
Jj, už jako malá holka ve školce jsem vnímala, když přijela prateta z Itálie, že voněla a že se moje mamka s tetou podivovaly, že ona si holí nohy!?! To je dobře tak 40let a pamatuji si to dodnes...
(No, horší je, že ještě i dnes se některé mé kolegyně pozastavují nad tím, že se denně holím...
Ale tak každý je jiný, no.)
Potrefenáhusa to ne, nedávno tady někdo blahořečil chlupáče - chlapy, tohle asi obecně problém nedělá![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.