Lamicka Mně se Anděla líbí. Sestřenka tvrdila, že budou mít kromě Mikuláše i Andělu, nakonec holčičku pojmenovali jinak. Rodina se chytala za hlavu, ale mně se to líbilo ![]()
VIP zjevy
Pinot Noir Mikulas je super, Andela taky.
Mikuláše dávaj divný lidi, dtto Hynka...tipla bych že se smějou nábožnejm a memes z historickejch vobrazů![]()
Mutziputzi Jojo, ale to je taková ta dobrá divnost, aspoň pro mě. Melichar, Ferdinand, Meda, Doubravka, Metoděj, Jenovéfa, Cyril...Všechno děcka známých nebo spolužáci mých dětí, za mě dobrý. ![]()
Ujetý už je dneska třeba Zdeněk nebo Jarka.
Tak my mame Magdalenu a Daniela, dceri jsme jako male rikali Madlo nebo Madlenko, ja ted zacala misto Madly s Magdou, protoze se ji to libi vic, a manzel tu zmenu nejak nemuze vydychat.:-)
A mne jako Viktorii se libi i Viktorka nebo Viki, zpetne ale nechapu, proc mi treba babicka obcas rikavala Vikčo.
Pritom to byla kulturni a vzdelana osoba.:-)
Emerald To Vikčo je hrozný, neteři ve školce paní učitelka říkala Sofčo, taky příšernost.
Emerald Tyhle -ča koncovky jsou fakt peklo. Třeba Karolína, které vlastní matka říká Karčo. :-(
Krýťa - kam se na něj Sofča s Vikčou hrabou!
Citrochnap a to ma byt co? Krystof? Kristyna?
Mrs.Robinson Nejen >ča<,blbý je i >na<Lucina,Evina,Miruna...
Emerald Viktorii bych mela, ale u dcery jsem na ni zapomnela, asi hormony
, tak jsem ji chtela u druheho ditete, ale narodil se Martin
. Je to krasne jmeno
.
Emerald Kryštof. Jsem na to úplně alergická :-) Je to spolužák dítěte, říká mu tak vlastní rodina.
Lamicka Anděla se mi líbí moc.
Ještě k té Elišce, když jsem to tu vyprovokovala, proti tomu jménu nic nemám, jen se mi nelibi, jak moc jich teď je. Ale třeba kamarádi říkají jejich Elišce Elíšo a to se mi líbí hodně.
999 znam ruzne lidi, co maji dceru Sofii a osloveni Sofča pouzivaji bezne. Vstavaji mi z toho vlasy hruzou, ale moje deti to nejsou, tak samozrejme to nekomentuji. Sofia je imo priklad hezkeho jmena, ktere dost utrpelo velikou modni vlnou a zkomolovanim do zdrobnelin.
Lamicka Mně se taky moc líbí. A módním vlnám se kupodivu vždycky vyhnulo, takže Viktorií nikdy moc nebylo.
Mikuláše dávaj divný lidi, dtto Hynka...tipla bych že se smějou nábožnejm a memes z historickejch vobrazů
hele, já nechci ani hynka, ani mikuláše! ![]()
jinx Mně se Sofie líbí, ale fakt jen v té nezkomolené verzi. Jinak já ségru přemlouvala, ať je to Alma a to by k ní sedělo jak pr... na hrnec, je to taková Mahlerová už od malička :-).
já u holek nevím, ale kdyby se stal zázrak a někdy bych měla dítě, tak bych fakt chtěla, aby se kluk jmenoval tristan. ale nemohla bych si teda vzít nováka, no
jdu si prohlédnout nějakou německou seznamku ![]()
jinx Když jsme vybírali jméno pro dceru, říkala jsem si, že to ...ča na konci nikdy používat nebudu, že je to strašný. Přišlo to tak plíživě :-) Oslovuji ji třemi způsoby - nejběžněji zdrobnělinou nebo zkráceným tvarem, když atmosféra doma začíná trochu houstnout, přichází na řadu ...ča a v případě kalamity klučičí verze jména.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí