VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline MP Marge
6839 příspěvků moje polička 24. května 2021 21:31

MP Marge tak to určitě ne, ale jistě se setkáváš s širokou paletou lidí, kteří mají rozličné světonázory a náhled na sebe sama, různě ne/zajímavou sebeprezentaci, to je to, co mě baví sledovat (ale živit bych se tím nechtěla)

​Mne nic jineho nezbyva, ja nic jineho neumim!

Jsem si nedavno stezovala v prislusnem vlakne, ze bych se hrozne rada zivila rukama, ale komplikuje mi to skutecnost, ze jsem strasne, ale fakt strasne nesikovna

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 24. května 2021 21:38
Online viktorka_od splavu
49219 příspěvků moje polička 24. května 2021 21:40

MP Marge vidíš, to by mě taky zajímalo, to je takový psychologický/sociologický fenomén, jak lidé často obdivují a touží přesně po těch aspektech lidské činnosti, které jsou jim na hony vzdálené - intelektuálně zaměření obdivují řemeslnou zručnost, netalentovaní touží živit se uměleckou tvorbou a já jsem třeba hrozně chtěla být programátorkou, přitom absolutně postrádám matematické myšlení. a strašně by mě to bavilo! asi mám vlohy pro něco úplně jiného, jen nevím pro co, protože mě to nebaví

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 24. května 2021 21:44
Reakce na nolita:

no tvl... tak napřed se z toho udělala osvěta, a děláme, že teda zapomeneme, jak to vlastně začlo, a teď dokonce bojujete proti stigmatizaci duševních chorob... jako kdyby to nebylo tak absurdní, tak je to vlastně vtipné...

​Tak prosím napiš, co přesně ti vadilo a čím to vlastně začlo. Citace výše je velmi nekonkrétní stěr. 

Nemyslím si, že Meghan naše plkání tady nějak zásadně ublíží, a kdyby to plkání mělo nějak přispět k rozšíření  vědomí, co to je hraniční porucha, tak to má význam. 

Offline Torrah
3313 příspěvků moje polička 24. května 2021 21:51

Já se s člověkem s nějakou osobnostní poruchou potkala, je to pár let. Myslela jsem si, že jsem získala úžasnou kamarádku. Byla chytrá, opravdu chytrá, vzdělaná, obrovský přehled... jak moc se mnou manipuluje jsem si uvědomila až ve chvíli, kdy už jsem jí půjčovala peníze, vozila ji kde všude (protože ona si auto samozřejmě brzo koupí, jen co dodělá to PhD a udělá si řidičák), řešila její dluhy, pomáhala jí prodat domek a sehnat něco jiného někde jinde, pomáhala se stěhováním - a přitom pořád poslouchala historky, jak úžasné má kamarády, jak s nimi dělala to či ono - a posléze zjišťovala, že není všechno zlato co se třpytí. Jediné, co zůstalo, byla hrozná pachuť z toho, že jsem byla tak pitomá a skočila jí na to. Nebyla jsem první a myslím, že nejsem ani poslední. Teď figuruju někde v tom davu "úžasných přátel", které ta dotyčná "má" a o kterých vypráví další "oběti". Mně to stálo dva roky, kdy jsme ji já (a ještě mé dvě kamarádky, které se k tomu dostaly jak slepé k houslím) tahaly z bryndy. Když jsme ji z té bryndy vytáhly, pomohly jí zařídit nový domov, odmakaly na jejím novém bydlení x hodin a situace se uklidnila, zjistily jsme, že ta dotyčná nemůže žít bez toho, aby její život nebyl plný dramatických situací. A začala je vyrábět nám - stejně tak, jako je vyráběla těm před námi, kteří ji tahali z bryndy před tím. Scénář se opakoval - vždy ji někdo vytáhl z bryndy, postavil na nohy a ve chvíli, kdy se vše uklidnilo, ona začala dělat těm dotyčným zle, rozhádala se s nimi a postupně se zas dostala do nějakého maléru, pověsila se na další lidi, ti ji vytáhli z problémů, situace se uklidnila, ona se s nimi rozhádala... Bohužel to vše jsme se dozvěděly až pozdě, to už jsme byly ve fázi rozhádání se. A samozřejmě odešla i s dluhy, které nikdy nesplatila, a vinny jsme byly samozřejmě také my. Má to jedinou výhodu, po téhle zkušenosti už podobného člověka poznám na sto honů, stačí aby párkrát promluvil a ve mně zvoní poplašný zvonec a utíkám co můžu. Řekla bych, že tam bylo ve hře histrionství (a to jak její, tak zřejmě i její matky, ale to kdo ví, protože téměř vše, co ta osoba vykládala, se časem projevilo jako bájná lhavost). Byla to pro mne obrovská škola, nikdy jsem se s tím napřímo nepotkala a fakt jsem netušila, jak lehce jsem zmanipulovatelná. Teď už je mi jí jen líto. Turbulentně lítá životem, nikdy nepřipustí, že chyba by nemusela být v těch okolo, jak pořád tvrdí, ale také trochu v ní.

Offline continuity
42785 příspěvků moje polička 24. května 2021 21:52

viktorka_od splavu k programovaní matematika potreba není, čo je vhodné je základní výroková logika a algoritmizace. 

Ale podle mě to echt programování žádny Dream job není, blbý konec potravního řetězce: z jedné strany stolu na tebe řve klient a z druhé projektak. 

Aneb jak pravil klasik. 

Programátor se prochází po pláži a najde lampu. Otře ji a zjeví se džin: "Já jsem nejmocnější džin na světě. Splním ti jedno libovolné přání." Programátor se zamyslí a říká: "Přál bych si mír na Středním východě." Džin se vymlouvá: "No, víš... Tam se válčí už tisíce let. To asi nezvládnu." Tak si to programátor rozmyslí: "Jsem programátor a moje programy používá spousta lidí. Tak udělej, aby byli klienti s mými programy spokojeni a požadovali pouze rozumné změny." Džin vytřeští oči a povídá: "Kde že jsi chtěl ten mír?"

Offline Pinot Noir
29815 příspěvků moje polička 24. května 2021 22:01

Já bych za "některé zdejší uživatelky" ráda připomněla, že diskuze o Meghan a Harrym začíná na straně 1961, zmínka o poruše až o několik stran později a nejhorší pavlač je právě na stránkách mezi tím. Upjaly jste se na svou záslužnou psychiatrickou osvětu a velmi rychle milosrdně zapomněly na "hysterky, vyděračky, pár, kterému chybí dolary, chudáka veterána ovládaného podřadnou herečkou, onuci, důsledek chování Charlese", což je asi tak 10 % soudů, které tam zazněly. Víc toho hledat nebudu, už při prvním čtení jsem se styděla dost.

Souhlasím s nolita - nevěřícně hledím, jak absurdní a směšný obrat ta diskuze nabrala.

Offline Ounz
20509 příspěvků moje polička 24. května 2021 22:03

Pinot Noir souhlas

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 24. května 2021 22:04

Isca

psala jsem to hned v prvním příspěvku....to, že se následně z toho zajímavý info koutek o psychické poruše je sice fajn, a ano, i užitečné, ovšem ten začátek to už nenapraví ...

nicméně, myslím, že jsem se vyjádřila dost jasně už dříve a můj point je jasný, nemá smysl to omílat dokola... 

enjoy, já se vrátím, až budou na pořadu dne ty silonky a sandály a blbé šaty.... 

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 24. května 2021 22:06

nolita Prosím,  mohla bys mě navést, na které straně je tvůj první příspěvek k tomuto tématu?

Tj. ten, kde přesně vyjadřuješ, co ti vadí? 

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 24. května 2021 22:12

Pinot Noir Ty, které psaly o hraniční poruše, asi těžko byly ty, které se dehonestujícím způsobem vyjadřovaly o Meghan. Promińň, ale kdo se o to trochu z nějakých důvodů začal zajímat, lidi jen tak neodsoudí. 

Online viktorka_od splavu
49219 příspěvků moje polička 24. května 2021 22:16
Reakce na continuity:

základní výroková logika a algoritmizace. 

​tak možná ti to může připadat jako jiná věc ale není - bez matematického myšlení toto nedáš

a jasně boj uživatel vs programátor je klasika, ale za a) se ti dva výjimečně potkají b) to je život, uplně se vyhnout nelze/nechceš, vystupovat z komfortní zóny je nejen správné ale i nutné

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 24. května 2021 22:17

Pinot Noir Jj, přesně toto, mnohem dřív, než došlo na "osvětu". A není to zdaleka poprvé. Jakože jasně, každý může mít názor, ale na ten jed, co se tu vždycky vyvalí, jakmile přijde na Meghan a Harryho, opravdu pokaždé jenom nevěřícně zírám.

Offline Pinot Noir
29815 příspěvků moje polička 24. května 2021 22:18

Isca teď vůbec nevím, co tím chceš říct. Nebudu porovnávat, jestli ta a ta, která se vyjádřila pavlačově, je současně podporovatelkou teorie o psychické nemoci. Já se primárně ohrazuji vůči drbání, nepodloženým spekulacím, dehonestaci, a vyjadřování, jakoby diskutující znaly dotyčné z pravidelného sezení u piva. A to opakovaně, po několikáté, u různých osob. U Gatesových jsem slíbila, že si příště sednu na ruce, ale dlouho jsem nevydržela. Budu trénovat. To je asi tak všechno, co k tomu mám.

Offline slniecko admin
19524 příspěvků moje polička 24. května 2021 22:19
Reakce na Isca:

​Nemyslím si, že Meghan naše plkání tady nějak zásadně ublíží, a kdyby to plkání mělo nějak přispět k rozšíření  vědomí, co to je hraniční porucha, tak to má význam. 

​Meghan nie, ale akejkoľvek čitateľke bojujúcej s prípadnou (touto alebo inou) poruchou to rozhodne nepridá.

Online Tak Betty
6099 příspěvků moje polička 24. května 2021 22:23

Vím,že je to stará fotka, ale tady to Eliška Haškova moc nevychytala.

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 24. května 2021 22:29

slniecko To, že hraniční porucha existuje, že je to reálná psychická nemoc, která má nějaké příčiny a projevy, že se dá nějakým způsobem a nějakým úsilím občas  trochu kompenzovat, že lidé, kteří jí trpí, nejsou jen sebestřední, líní, egoističtí a zhýčkaní, že jejich blízcí se mají vydechnout, nadechnout, a zamyslet se, a s případnou odbornou dopomocí se snažit dělat to nejlepší, co pro ně dělat můžou,  a zjišťovat si, co reálně můžou dělat, je podle mě informace, kterou nemá cenu nějak tajit. Už jen proto, že se to týká vztahu k těmto blízkám osobám. 

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 24. května 2021 22:40
Reakce na MP Marge:

Hele, jeste kdyby se nekdo o tuto poruchu vazne zajimal a mel treba pocit, ze ji ma nekdo v rodine, tak tady je nejvetsi on-line komunita na podporu jak lidi s BPD, tak jejich blizkych:

www.bpdcentral.com 

​Díky moc za odkaz

Offline SunEclipse
3473 příspěvků moje polička 24. května 2021 23:01

Torrah až 2 roky? ty jsi holt hrozně dobrá duše (a nemyslím to pejorativně),  takoví jsou nejsnáze manipulovatelní..my co jsme tak trochu hydry jim na to neskočíme - ta tvoje mi neseděla od začátku, co jsem ji četla

Online notna
9394 příspěvků moje polička 24. května 2021 23:53

Tu pavlač ale dělají pořád dokola ty stejné osoby a je paušalizace tak označit celou debatu. Většina příspěvků byla v duchu, že chování a prohlášení susexu si dost odporuje apod. Mně ten jejich příběh přijde hodně zajímavý a občas si o nich přečtu a nad některými jejich výroky taky žasnu. 

Mně přijde zajímavé, že takové vásne vzbuzují právě Harry a Megan. Třeba na Kristelovou a Řepku se tu jeden čas psaly mnohem ošklivější věci a víc a těch se nikdo nezastal. A když už to tady MP Marge zmínila, tak na jejiho přítele se tu napsalo hodně ošklivého a přitom to bylo už osobní a pro MPMarge těžké a smutné.