VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 24. května 2021 19:40

MP Marge myslím, že súdny človek tu naozaj nevidí znevažovanie hodnoty človeka, kto áno, s tým nič nenarobíme. 

Offline MP Marge
6839 příspěvků moje polička 24. května 2021 19:46
Reakce na milacka:

MP Marge myslím, že súdny človek tu naozaj nevidí znevažovanie hodnoty človeka, kto áno, s tým nič nenarobíme. 

​Tak ja bych rekla, ze soudny clovek rozpozna i urcitou nadsazku, ze. Na konferenci bych s diagnozou Megan zcela jiste nevystoupila! Ale jak vidno... 

Offline Elm
22 příspěvků moje polička 24. května 2021 19:48

Malenge Jsem moc ráda, že jsi to napsala, protože přesně tak jsem to myslela i já. Že se Meghan nemusí chovat tak jak se chová jen z nějakého rozmaru, ale proto, že může mít psychické potíže. Chtěla jsem to odlišit od depresivního onemocnění, ale to se mi moc nepovedlo, protože jsem nenapsala třeba to, že přesto, že sebevražedné úvahy bývají trochu jiné než třeba u těžce depresivních lidí,neznamená to, že nejsou platné a že ty lidi neničí. A samozřejmě spousta lidí s hraniční poruchou osobnosti nakonec sebevraždu dokoná. A ještě drobná připomínka - pokud by to byla pravda a Meghan hraniční poruchu měla, tak kdyby to pojali jinak než jako osočování královské rodiny, neskutečně by svým příkladem podpořili spoustu lidí, kteří se s duševními potížemi potýkají. Obzvlášť když je oblast duševního zdraví jejich - nebo alespoň Harryho specializací v rámci zaměstnání.

Offline Elm
22 příspěvků moje polička 24. května 2021 19:50

PS: a jsem smířená s tím, že jsem největší necita, tetina a pavlačová drbna

Offline MP Marge
6839 příspěvků moje polička 24. května 2021 20:08

Elm Ja jsem s tim taky smirena, ale jeste bych rada pro uplnost dodala, ze mi pripada usmevne, ze zrovna mistni kriticky nas pavlacovych tetin byly zhusta ty, ktere nejen ze neprojevily ani spetku empatie, kdyz jsem si sem pred casem prisla postezovat na priteluv relaps, ale jeste si pridaly komentari na jeho adresu, jak ja se staram a jemu je to uplne u prdele (coz nebyla a neni pravda!), a jak bych se s nim mela okamzite rozejit. Sice ho taky neznaji a nikdy nazivo nepotkaly, ale z nekolika mych prispevku mely naproste jasno o tom, co je to za cloveka, a jestli si zaslouzi nebo nezaslouzi mit vztah, a jestli vztah s nekym, kdo ma schizofrenii, ma vubec cenu, a podobne. Zrejme holt na ohledy v diskusich maji narok jen celebrity, ale uplne obycejny American-schizofrenik ne

Offline Malenge
4836 příspěvků moje polička 24. května 2021 20:14

Elm víš co, já zase hodně nemám ráda styl některých zdejších uživatelek, které přijdou do rozjeté diskuze, opovrzlivě se k ní vyjádří, ostatní uživatelky nazvou pavlačovými drbnami a mezi řádky vyzdvihují vlastní morální hodnoty, protože ony takové nejsou. Ovšem už je nenapadne, že co si projektují do vyjádření jiných, vypovídá mnohé i o nich samotných. Toto není první příklad. Stalo se mi již několikrát, že jsem do diskuze vstoupila po vyjádření těchto osob, protože jsem diskuzi pochopila a viděla v ní něco úplně jiného, než ony. Přece jen v tom psaném textu mnohé zanikne, ale já většinou nejdřív uvažuju o tom, jak někdo svůj příspěvek myslel, než abych ho hned stírala. A to, že si občas i podrbu, klidně přiznám.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. května 2021 20:17
Reakce na Malenge:

Elm víš co, já zase hodně nemám ráda styl některých zdejších uživatelek, které přijdou do rozjeté diskuze, opovrzlivě se k ní vyjádří, ostatní uživatelky nazvou pavlačovými drbnami a mezi řádky vyzdvihují vlastní morální hodnoty, protože ony takové nejsou. Ovšem už je nenapadne, že co si projektují do vyjádření jiných, vypovídá mnohé i o nich samotných. Toto není první příklad. Stalo se mi již několikrát, že jsem do diskuze vstoupila po vyjádření těchto osob, protože jsem diskuzi pochopila a viděla v ní něco úplně jiného, než ony. Přece jen v tom psaném textu mnohé zanikne, ale já většinou nejdřív uvažuju o tom, jak někdo svůj příspěvek myslel, než abych ho hned stírala. A to, že si občas i podrbu, klidně přiznám.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. května 2021 20:26

Malenge naprosto souhlasím

Offline barbucha blogger
35707 příspěvků moje polička 24. května 2021 20:28
Reakce na Malenge:

Elm víš co, já zase hodně nemám ráda styl některých zdejších uživatelek, které přijdou do rozjeté diskuze, opovrzlivě se k ní vyjádří, ostatní uživatelky nazvou pavlačovými drbnami a mezi řádky vyzdvihují vlastní morální hodnoty, protože ony takové nejsou. 

Tak vsadím se, že by MP Marge měla nějakou diagnózu i pro tohle chování. Myslím odbornou, tu obyčejnou zvládne i laik  

Offline MP Marge
6839 příspěvků moje polička 24. května 2021 20:42

barbucha Marge uz radsi drzi hubu, protoze nervy ma jen jedny

Offline viktorka_od splavu
49219 příspěvků moje polička 24. května 2021 20:44
Offline Karja
44525 příspěvků moje polička 24. května 2021 20:45

MP Marge Aspoň bych zase po večerech googlila, mně se tohle psychookenko moc líbilo, rozšířilo mi to obzory;-). Díky 

49219 příspěvků moje polička 24. května 2021 20:45
Reakce na MP Marge:

barbucha Marge uz radsi drzi hubu, protoze nervy ma jen jedny

​by sis pak musela poskytnout psychologickou první pomoc ale nedrž, mě to hrozně baví, ten střet různých názorů a vidění světa, to je přece parádní.. aha vlastně ty to máš v práci, tak nic

49219 příspěvků moje polička 24. května 2021 20:46

Karja jeee

Offline MP Marge
6839 příspěvků moje polička 24. května 2021 20:52

​by sis pak musela poskytnout psychologickou první pomoc ale nedrž, mě to hrozně baví, ten střet různých názorů a vidění světa, to je přece parádní.. aha vlastně ty to máš v práci, tak nic

​Nemam! V praci na me nikdo nekouka jako na pavlacovy povl jen proto, ze mam na neco nazor. A ani ja takto na druhe nepohlizim. 

Offline MP Marge
6839 příspěvků moje polička 24. května 2021 20:58

Hele, jeste kdyby se nekdo o tuto poruchu vazne zajimal a mel treba pocit, ze ji ma nekdo v rodine, tak tady je nejvetsi on-line komunita na podporu jak lidi s BPD, tak jejich blizkych:

www.bpdcentral.com 

Offline dzizisketa
8931 příspěvků moje polička 24. května 2021 21:00

Malenge

Myslím, že nejen já tu své morální hodnoty hlasam opakovaně otevřeně dlouhodobě, takže mé ohrazení se vůči tónu debaty nemohlo nikoho překvapit. Dříve jsem se jí neúčastnila právě z důvodu těch morálnich hodnot a celkově jinému vztahu k Harrymu a Meghan, ve zkratce, jsou mi jedno. Ale nařknout někoho z osobnostní poruchy, aniž bych ho znala, je ještě horší než typická pavlačová hysterka a podpantoflák, co tu běžně barbucha a dadoo vypouští. A že tato virtuální diagnostika měla diskuzi uklidnit a sejmout z Meghan nějaký cejch, to se teda vůbec nestalo. 

49219 příspěvků moje polička 24. května 2021 21:00

MP Marge tak to určitě ne, ale jistě se setkáváš s širokou paletou lidí, kteří mají rozličné světonázory a náhled na sebe sama, různě ne/zajímavou sebeprezentaci, to je to, co mě baví sledovat (ale živit bych se tím nechtěla)

49219 příspěvků moje polička 24. května 2021 21:04

dzizisketa nařknout někoho z osobnostní poruchy

no vidíš a mně to přijde stejný, jako "nařknout někoho" z toho, že má rýmu.. jako jo když má šráku pod nosem a pšiká, tak to třeba může být i alergie, nebo dalších x věcí, ale stigmatizace duševních chorob? snad za to nemůže ne? jo vystavování těch projevů na odiv, to je jiná

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 24. května 2021 21:12

no tvl... tak napřed se z toho udělala osvěta, a děláme, že teda zapomeneme, jak to vlastně začlo, a teď dokonce bojujete proti stigmatizaci duševních chorob... jako kdyby to nebylo tak absurdní, tak je to vlastně vtipné...