VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 18. července 2021 10:59

Jos protože by měla tu zodpovědnost. Takhle jí předá personálu v nemocnici. Přijmout se musí. Tohle bylo opravdu velmi těžké...

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 18. července 2021 11:02

Lilly_Ku ja si myslim, že ty alternativní směry jsou celkem akceptovány, pokud jsou splněné dvě podminky: člověku se neupírá lege artis léčba a dává to alespoň trochu smysl. Já si myslím, že proti čaji na průdušky žádný příčetný lékař nenamítá, ty homeopatika na kinetózu nám taky poradila praktická.

Ale posílat člověka s rakovinou si vylepšit někam do garáže čakry je vážně dost přes čáru. Hlavně, co mě dere nejvíc, je přesvědčení techto magoru, že zdraví je zásluha!

Když je člověk zdravý, je to velké štěstí. A když se budu chovat ke svému tělu slušně, mám větší šanci dožít je vyššího věku v nějakém slušném stavu. Ale myšlenka, že když udelam všechno pro mě tělo správně, tak budu navždy zdravá, je podle mě projevem magického myšlení, které je normální u skolkovych děti. Zralí dospělí by měli být schopni se s realitou vyrovnat. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. července 2021 11:02

Lilly_Ku Já jsem hodně racionální člověk a ona mě dost často "umlátí" argumentama. Protože přesně - je překvapivě hodně oblastí, kde člověk bere určitě věci jako fakt, protože konvence, aniž by se nad tím nějak hlouběji zamýšlel. 

Jos Pro lékaře to musí být zkušenost těžká, nicméně v tomhle případě taky respektuju přání té ženy. Ačkoli to sama vůbec nechápu, opravdu existuje dost lidi, kteří na životě jako takovém příliš nelpí. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. července 2021 11:03

marieu chtelo by to nejakou pravni upravu. Jste v dost neresitelne situaci, kdy prakticky vse co udelate, je bud zasahovani nad ramec dany pacientkou (coz je z jejiho pohledu vse) nebo zanedbani pece. Mate to strasne strasne tezke

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. července 2021 11:06

continuity Bez urážky, ale já myslím, ze to chápeš špatně. Ty lidi si nemyslí, že budou navždy zdraví a v plné kondici. Oni berou nemoc jako součást procesu. Ale je to těžký a asi do toho nechci zabrušovat.

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 18. července 2021 11:06

Jos je to pitomý a velmi špatně řešitelný..

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 18. července 2021 11:14

MP Meri kdyby na životě nelpěli, je to samozřejmě v pořádku. Jenomže oni lpějí a to se ukáže až ve chvíli, když už je pozdě. 

asi nejznámější případ, který rakovinu takto projel byl Steve Jobs. Když je pozdě už nepomůžou ani všechny peníze světa. 

Ja si ještě pamatují jak jsme přesvědčovali znamou k léčbě, která znamenala prakticky jenom nepohodlí. Hodně ji promluvila do duše onkolozka, která jí řekla, že to nebude tak, že v tomto stavu, co je teď, si lehne do postele a umře. 

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 18. července 2021 11:18

MP Meri jsou i jistě ti, co si myslí,že je to součást procesu a vyuzivaji nemoce a jiné krize k osobnímu růstu - tak je to vlastně v pořádku.

Ale člověk na takovém stupni své zralosti nebude nikomu vykládat, že nemoc na něj seslal vesmir, protože vysílal kolem sebe negativní energii. Tihle dobroserove neví vůbec nic, protože kdyby věděli, tak pomáhají úplně jinak. 

Offline Ounz
20515 příspěvků moje polička 18. července 2021 11:18

euridike tady to s tím vesmírem je taková picovina..já jsem pak hodně úsečná a nepříjemná, když mi tohle někdo začne říkat..

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 18. července 2021 11:18

MP Meri Ja tuhle debatu nechapu apriori jako boj proti vsem alternativnim vecem (tady je samozrejne otazka co je jeste alternativa a co ne, ani nevim co si kdo predstavuje pod pojmem ezo), ani to neni boj proti psychosomatice, tam slo o sireni tech mouder od Houdove a nasledne zazitky tech ostatni.

Jak je neskutecne sproste rict cloveku, ktery je vazne nemocny ( lekarky me mozna opravi, ale u mnoha druhu rakoviny neni vubec jasne co je spoustec), ze si za svoji nemoc muze sam atd.+ temto lidem neco doporucovat aniz by o nich cokoliv vedeli. To se velmi jednoduse rekne nechod na chemo, tady mas spirulinu  a nenest za to zadnou odpovednost.

Offline continuity
42850 příspěvků moje polička 18. července 2021 11:24

Černá kočka ani u těch rakovin, kde se ví, co je spouštěč, to není tak jistě, že ji nedostaneš, když se tomu spouštěcí budeš aktivně vyhýbat. Moje tchýně i jedna babička onemocněly rakovinou plic aniž by v životě vykouřily jedinou cigaretu, ani nedělaly v nějakém zakouřeném prostředí a dokonce ani v azbestovem dole. Prostě to tak je, vesmír ani zdravý životní styl s tím zas tolik do činění nemá. 

Máma se mě tehdy ptala, že pokud se má nemoci člověk něco naučit, co se měla naučit babička. Ta žila fakt v souladu s desatorem. Na to fakt není odpověď.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 18. července 2021 11:27
Reakce na Černá kočka:

Luna Nam umrel v 38 letech jeden znamy na nador slinivky, dva roky obrovskeho utrpeni, nekolik operaci, tri male deti doma. A ta "moje" vsevedka na to tenkrat rekla, ze nic se nedeje nahodou a urcite to tak melo byt. Tenkrat jsem se hodne drzela,  abych tu kravu nevyslovila nazivo. Jo a jeste s oblibou pouziva vetu      " kazdemu se vsechno vrati".

​no, mne uplne stacil jeden krestansky pohreb, na kterym jsem byla. Pani fararka ho zacala jasavym vykrikem: radujme se! Cestmir je u pana!... hlavne jeho rodice se fakt desne radovali, ze jejich 40lety syn je jmpana

Offline Paní Ef
příspěvků moje polička 18. července 2021 11:35

Já jsem rakovinu dostala na vejšce, a když jsem si obíhala povolení studovat ve zvláštním režimu, na katedře psychologie jsem musela za každým učitelem pro souhlas. Učitelka speciální pedagogiky mi řekla, že lymfom dostanou lidé, kteří nemají dost rádi své rodiče + zmiňovala nějaké new age čtení k uzdravení. Paní na správném místě

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 18. července 2021 11:40

Paní Ef omfg, teda

Offline barbucha blogger
35733 příspěvků moje polička 18. července 2021 11:46
Reakce na razorblade:

​no, mne uplne stacil jeden krestansky pohreb, na kterym jsem byla. Pani fararka ho zacala jasavym vykrikem: radujme se! Cestmir je u pana!... hlavne jeho rodice se fakt desne radovali, ze jejich 40lety syn je jmpana

​No, tomuhle ale rozumím... vždycky jsem se divila, proč na křesťanskejch pohřbech ti věřící pozůstalí brečej. V souladu s jejich vírou je to přece přesně tak - nebožtík je u pána, v nebi... zažívá jen samý radosti

Offline Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 18. července 2021 11:51

Rekla bych, ze kazdy ma ve svem okoli podobne typy. Treba muz ma kolegyni, ktera je hodne ezo, nedavno jim do kancelare zavolala samana, aby to tam nejak zarikal nebo co, dala vsem v kancelari za ukol napsat na papirek to, co je trapi, ze to saman vyresi. Rano pak byla na vsechny nastvana, ze ji tam napsali treba ze je trapi, ze syci ventil od topeni. Saman si s tim neporadil

A vcera jsme meli rodinnou navstevu a vyslechli si, jak za kovid muzou americani, ze ve wuchanu maj sve laboratoru, konkretne pfizer, proto taky prisli s vakcinou tak brzo. A buh vi, jaky sajrajt do nas vsech pichaji, protoze vsem je po ockovani dlouhodobe blbe. A ten muj kasel rozhodne neni moje klasicka kazdorocni pylova alergie na lipu, co nam uz dlouho kvete pod oknem, ale vakcina mi rozezira plice

Offline Zuzuli
3750 příspěvků moje polička 18. července 2021 11:52
Reakce na barbucha:

​No, tomuhle ale rozumím... vždycky jsem se divila, proč na křesťanskejch pohřbech ti věřící pozůstalí brečej. V souladu s jejich vírou je to přece přesně tak - nebožtík je u pána, v nebi... zažívá jen samý radosti

​Treba jsou realisti a je jim jasne, ze skoncil v pekle

Offline Paní Ef
příspěvků moje polička 18. července 2021 11:53

marieu pomyslela jsem si něco sprostyho, ale byla jsem zticha, protože mi bylo jasný, že za půl roku u ní budu dělat zkoušku (jestli přežiju), ale nedovedu si představit, že podobná moudra vykládala rodičům dětí s postižením. To by asi dostala nějakou kompenzační pomůckou po kebuli

Offline Kokoska
34790 příspěvků moje polička 18. července 2021 11:56

razorblade ja se nechci dotknout vericich, ale ty prupovidky "Pan ji miloval, proto si ji vzal k sobe", "Pan ho potreboval vic nez my"... konkretne moji tetu jeji tri deti 10 -15 let potrebovaly asi min nez nekdo nekde?

Offline viktorka_od splavu
49230 příspěvků moje polička 18. července 2021 12:01
Reakce na continuity:

Hlavně, ale mě dere nejvíc, je přesvědčení tento nahoru, že zdraví je zásluha!

Když je člověk zdravý je to velké štěstí. A když se budu chovat ke svému tělu slušně, mám větší šanci dožít je vyššího věku v nějakém slušném stavu. Ale myšlenka, že když udelam všechno pro mě tělo správně, tak budu navždy zdravá, je podle mě projevem magického myšlení, které je normální u skolkovych děti. Zralí dospělí by měli být schopni se s realitou vyrovnat. 

​do kamene tesat

pritom toto si mysli spousta lidi, nejen magori s cakrama