VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Mha
příspěvků moje polička 18. července 2021 10:07

barbucha

Chvíli jsem to zvazovala, jestli na ni dát stížnost, žalovat nevím, za zanedbání péče nebo něco takovyho. Ale pak jsem zjistila, že sama ukončila praxi a a je nemocná (rakovina léčebná klasickou léčbou), tak jsem to nechala být.

Ale tyhle pitomý řeči té slečny mi to připomněly velmi živě a fuj, jdu do přírody se ventilovat. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. července 2021 10:11

Černá kočka Neco podobneho kdysi prohlasil muj byvaly spoluzak z gymplu. Vzdycky byl genialni a divny a casem se z nej stal militantni katolik. Jine spoluzacce, ktere nedavno umrel tata, rekl ze to tak melo byt, ze by vlastne mela byt rada.  truchleni je pry nesmyslne a ze spousta lidi si tu nemoc a smrt vlastne zaslouzi...On to asi nemysli zle, ale spis se kompletne zblaznil. A jeste ma fakt bolsevicke nazory. Boze ten kdyby mel nejakou vykonnou moc...a pritom to v jadru je hodny kluk

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 18. července 2021 10:11

Když jsme u tý terminologie, u nás v práci se kdysi vžilo označení "arcip*ča" (pardon my french). Jsme celkem benevolentní, co se týče různých požadavků a porodních plánů, jednou za čas ale přeteče pohár každýmu... "miminko má špatné ozvy dlouhou dobu, potřebujete císařský řez- a co kdybycho zkusili ještě rozmarýn"... "miminko má velmi variabilní srdeční ozvy, obáváme se, že do konce porodu bude ohrožené- to je dobrý, 70 a 170 dělá dohromady průměr 120, to je akorát" otec alternativní matfyzák... "to dáš, to se roztáhne" - otec zakazující nástřih u prvorodičky s dítětem 4200g... "máte druhý týden rozvíjející se preeklampsii, ve vašich odběrech začíná být patrná porucha krevní srážlivosti, je nezbytně nutné, abychom vás uložili a je potřeba, abyste porodila, neexistuje jiná účinná léčba- já se cítím dobře, nemám žádné potíže"... Po podpisu 3.negativního reverzu u téže těhotné "a to vám za to stojí, tahle práce?"... ignorace, hra na "teď vám ale vůbec nerozumím, co říkáte", naschvály included. Někdy člověk fakt nenachází slova. Houdová a spol na sítích a všichni ty chytráci, co papouškujou vesmírný moudra, to je doopravdy toxický.

Offline barbucha blogger
35726 příspěvků moje polička 18. července 2021 10:13

Mha 

Tak vidíš, je to přesně tak jak říkám. Svoji rakovinu si léčí klasicky. Zajímavý, co? A jistě se nezřekne ani léčby bolesti. Pěkná svině.

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 18. července 2021 10:23

marieu  "to dáš, to se roztáhne" vyhrává. 

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 18. července 2021 10:26

Isca já si už na všechno radši ani nepamatuju, všichni máme těch extrémních historek docela dost. I kousnutá do ruky jsem už byla... 

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 18. července 2021 10:29

marieu Jo tak mozna proto na me v porodnici lekari koukali jak zjara, kdyz jsem jim na otazku: A mate nejaky porodni plan? Odpovedela, ze ne, ze po nich jen chci, aby to jakkoli dostali ven a ze jim verim.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 18. července 2021 10:31

Přidávám moudro bývalé kolegyně "To všechno je v tvé hlavě, nemoc si dovolí pouze to, co jí dovolíš ty" - takto okomentovala onkologické onemocnění. Už vím, jak ji pojmenovat  - díky marieu .

Offline Sweet Potato
40202 příspěvků moje polička 18. července 2021 10:32

Nejdogmatičtější alternativci, které jsem poznala, byli lékaři, které západní medicína nějak neuspokojils, zklamala. 
Já osobně jsem ochotna vyzkoušet cokoli (tonoucí se stébla chytá), ale nikdo mi nesmí brát možnost volby!!! Homeopatie nebo čínské byliny klidně, pokud mi jejich prodavač nezakazuje klasickou léčbu. A ať proboha nemele, že to nedělá pro peníze!!!

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. července 2021 10:36

marieu No to je strasny! Ja mam v "oblibe" jehovisty. Uz je mi asi celkem fuk, ze krev nechteji, kdyz si sezenou dane pravni dokumenty. Ale jednou nakracela pani i s manzelem, meli v zaloze jeste dalsiho porucnika krome manzela, kdyby nahodou ona zmirala a manzel nebyl k dostizeni. Aby ty krevni derivaty proste nedostala. A nakonec mi cpali jejich cedecko o skodlivosti podani krve. Prej ze by mi to mohlo otevrit oci. No jasne dyt jsem uplne neznala blbka a nic o tematu nevim. Jsem nasadila neutralni a slusny postoj po celou dobu, tak vycitili sanci asi

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. července 2021 10:38

Hanka H Tohle me obzvlast dojima u onkologicky nemocnych deti. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 18. července 2021 10:39

Já se priznam, ze už v těch odsudcich "ezolidi" nejsem tak radikální. Od te doby, co mám v blízkém okolí člověka, který se postupně trochu šoupe tímhle směrem, ale jakoby krok po kroku, žádné hystericke matlani krvi po obličeji, ale proste zkusit tohle, zkusit tamto ... Všechno má ozkousene, racionálně podložené a promyšlené a je to součástí jejího světonázoru. Hodne o tom diskutujeme a je fakt, ze mne samotné spousta věci dává větší smysl, než řekneme tradičnější pohled na věc. Myslím, ze tahle moje blízká se pohybuje přesně na té hraně únosnosti, ale v přímým přenosu vidím, jak strašně jednoduchý je pak sklouznout do alobalovejch čepiček a čaje na rakovinu, obzvlášť když je člověk řekneme ne úplně nejostrejsi pastelka v penalu, takže asi mám trochu pochopení ... 

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 18. července 2021 10:41

Jos poslední extrémistka, která přišla do služby bývalýmu šéfovi odmítla úplně všechno- vyšetření u příjmu, vlastně všechna vyšetření včetně monitorů dítěte, odmítla podepsat informované souhlasy včetně souhlasu s hospitalizací, jíž se domáhala a měla s sebou plnou moc, která opravňovala její dulu k podpisu všech dokumentů a jednání za ni. Lidi, kteří nemají koule vzít za sebe odpovědnost a rodit teda doma... stejný jako u těch jehovistů.

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. července 2021 10:48

marieu No a proc teda nerodila doma? Zas ti jehovisti tu novou kycel potrebuji, nebo vyndat zlucnik. A sama vim, ze ve vetsine pripadu krev opravdu potrebovat nebudou. A jeste dejme tomu,  je to jejich svetonazor. Ale kolegyne driv pracovala v anglii a nechali tam umrit (jinak to nazvat neumim) asi 20letou holku. Dokumenty mela v poradku, tak se respektovalo prani a proste vykrvacela. Myslim, ze slo o mimodelozni a pravne to mela osetrene tak nejak v zaloze. Takze tahle kolegyne s nimi uz nechce nic mit, dost ji to zasahlo.

Offline Lilly_Ku
4513 příspěvků moje polička 18. července 2021 10:52

MP Meri jako je fakt, ze lidi veri hodne vecem, co v podstate nedavaji smysl, a je dost otazka konvence, co jeate neni za hranou a co uz jo.

Treba nabozenstvi je taky vira v neco, co neni dokazany ani dokazatelny, akorat to je spolecensky akceptovany.

Online continuity
42839 příspěvků moje polička 18. července 2021 10:55

Jos ti jehovisti jsou sekta se vším všudy. Kdysi v sérem socializmu se stahovala mámy kamarádka s celou rodinou i svým bratrem z Československa do Švýcarska. Ten bratr k nim patřil. Do týdne(!) mu zvonili u dveří. Prostě si své ovečky opravdu pečlivě hlídají.

Offline Lilly_Ku
4513 příspěvků moje polička 18. července 2021 10:55

Jos takovej zazitek jako tve kolegyni nikomu nepreju, ale pokud to bylo prani te zeny, tak jsem za to respektovat.

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. července 2021 10:55

MP Meri Tak mne je uplne jedno, v co clovek veri. Chapu co pises. Ale nekteri kazou veci hodne hodne za hranou (viz vyse) a tam uz neni k pochopeni nic, kdyz svemu okoli dost silne skodi. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 18. července 2021 10:57

Lilly_Ku Ja taky. Pokud je vse pravne v poradku, taky jsem za respekt k prani pacienta. Ale to nemeni nic na tom, ze to vnitrne nechapu a moralne se mi to prici. Moralne pro me. 

Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 18. července 2021 10:58

MP Meri já jsem v tomhle směru taky dost zevstřícněla. Nemám problém vyjít poměrně i výrazně vstříc v rámci fyziologie. Akceptuju, pokud si ženy nepřejou některá vyšetření typu těhotenská cukrovka, genetický screening apod., nemám právo posuzovat životní styl  lidí. Pořád ještě ale obtížně hledám pochopení v některých situacích, které jsou vyhnutelné a zvlašť ve mně rezonujou ty onkologické případy, které jsou řešitelné. Čím mladší pacientky, tím hůř- zvlášť od doby, co jsem sama matka. Se zatnutými zuby, ale respektuju, ale pořád ještě nechápu volbu alternativní léčby, která vede samozřejmě do nikam (karcinom vaječníků, 35 let, dítě 3 roky), nebo odmítnutí rozšíření operace a následné léčby (karcinom čípku, 32 let, 3 malé děti), které vede k nevyhnutelnému konci tam, kde by jinak byla s velmi vysokou pravděpodobností úzdrava. V tomhle i po letech praxe tápu, vidím všechno optikou toho, že bych chtěla každý měsíc navíc s dětmi, prakticky za každou cenu. Těch absurdních situací na porodním sále, co jsem nahoře popisovala, naštěstí dost ubývá.