VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Online Karja
44704 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:12

Mohučanka :-D To je hezky tak to by mohla být nějaká Polda třeba, co to je vlastně za jméno...Poldina Mohucankova! 

Offline Černá kočka
1772 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:13

mirajo zidovske nebo vubec biblicke jmena se mi moc libi. Mam kolegu Jacoba a libi se mi stejne jako Jakub, ale Kuba uz moc ne.

Mne se u tech jmen hlavne nelibi ty ruzne patvary, treba zakonceni na -ca jako Lenca, Nikca atd.

Online Sweet Potato
40386 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:15

Kan Já na své jméno žehrala půl života. Teď už jsem si zvykla.

Ale strašně mne blaží, že starší dcera, jinak nespokojená vždy a se vším, má své jméno ráda. A mladší si snad taky nestěžuje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:16

Mohučanka PopelkaAdéla není špatná, taky záleží (aspoň mě), jak se jmenuje starší dítě. 

Online Karja
44704 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:16
Reakce na Ounz:

Na to, že mi babi s dědou ty rodinný historky vyprávěli docela často, si pamatuju zoufale málo..

​Přesně, ke stáru děda už nevěděl, co měl včera k obědu, ale co bylo před 70 lety sypal jako běžné povídání ke kávě, monolog trvající hodinu, a tu poslední půlhodinu jsem přemýšlela, kdy mu mám vstoupit do řeči. A ty historky se stále opakovaly. Ale jako on měl co říct, dnes by mi to přišlo zajímavé, ale už si skoro nic nepamatuju nebo hodně zkreslene. Táta neví taky nic a ségry taky nic, jim totiž nikdy nic neříkal, jen mně:-D. 

Edit: Ale jo, něco si pamatuju. Ale vlastně co si teď vybavuju bylo buď fakt objektivně osklivé nebo zalité takovou rodinnou zaští, tak on to člověk radši zapomene. 

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:17

Sweet Potato nenene, máš to nejkrásnější

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:17

Karja třeba Leopolda?

Offline Garfie
28561 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:19

Já třeba měla pro dceru jméno vysněné už od dětství, tehdy hodně neobvyklé, dnes je jich úplná záplava, takže mě to trochu štve. Chvíli jsem laškovala, že ji pojmenuji po mojí nebo mužově babičce, ale nakonec jsem z nich nedokázala vybrat, takže zůstalo u toho mého vysněného a dnes mě to trochu mrzí. Babičky byly Karolína a Josefína, obě jména bych pradla. (a Pepina by se teda na dceru dost hodilo!!!) 

Online Sweet Potato
40386 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:23

tina Jenže v dětství a dospívání jsem byla za exota: cooo? Jak? A jak se to píše? A jak ti jako máme řikat? Zdrobnělinka pro mrňata, jiná varianta byla urážlivá pro mé rodiče (a mně to nasadili do hlavy). Nikdo žádnou neznal, leda tak prababičku.
A ty spolužačky, co se ještě na gymplu podivovaly a litovaly mne, povily za pár let mé malé jmenovkyně, protože to přišlo do módy.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:28

Karja no, nebo Poldi Kladno

Je to fakt Leopolda, aspoň podle Panoptika města pražského, kde v jednom z příběhů vystupuje "Poldinka", občanským jménem Leopolda něco. 

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:28

Sweet Potato jsem si nemyslela, že byla doba, kdy to jméno bylo tak raritní... jinak chápu, když jsi to měla takhle...:( Moje jméno mělo velkej boom v osmdesátkách a poslední roky jsem na žádnou malou jmenovkyni nenarazila.

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:30

Mohučanka Poldinky jsou přece želvičky.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:31

Evaeva jo, mně taky celkem záleží na tom, aby to nebylo ke jménu ségry jak pěst na oko a aby se to hodilo k příjmení. Já si vždycky představím, jak se s tím miminkem bavím a jak ho oslovuju, a nějak mi z pusy nejde nic než to jméno, které už jsme dali

(Což je mimochodem taky dceřina idea, že by se jmenovaly obě stejně.)

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:31
Reakce na Mohučanka:

už jsem musela hledat v knížce přesně místo, kde se píše, že Popelka není jméno, ale přezdívka

​Myslíš v téhle knize?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:32

brrr ještě k tomu

Offline mirajo
2663 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:33

brrr Takova normalni rodinka?

Sweet Potato Dobry jmeno mas! Ale problem zdrobnelinka resim u svyho jmena taky, tak rozumim

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:34

Isca

Učí se o tom ještě? Jestli jo, tak mi to za pár let dcera omlátí o hlavu.

Offline clothilde
2061 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:34
Reakce na Garfie:

mirajo Moje kamarádka má Ráchel a Rebeku a její babička, když byly holky malý, vždycky říkávala "až budou ty tvoje holky dospělý a budou tě za ta jména žalovat, tak já budu stát na jejich straně!!"  Ale mně se židovská jména taky líbí. 

Jinak u nás v rodině byla dvě záhadná jména, která jsem rozluštila až jako dost velká, Emoš (Emil) a Napík (Napoleon-a to jako fakt, navíc v kombinaci s příjmením Novák!).

​V brnenskym telefonnim seznamu se sveho casu vyskytoval Vinetou Zaloudek a muj spoluzak se jmenoval Dean Brabec

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:35

Mohučanka není to lehké! A příjmení to komplikuje. Mě se třeba celkem líbí Radek, i bychom se shodli, ale příjmení začíná na K a to je blbý.

Online Sweet Potato
40386 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:37

mirajo Preferuješ plnou verzi? Je krásná.