VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Jos
příspěvků moje polička 03. prosince 2021 12:21

Kan Presne. Z prace znam jak muzskou tak zenskou variantu, ale oba dva byli Sasa. To se mi osobne vubec nelibi....Pritom tak pekne jmeno. 

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 12:22

Luna ja ani nevím, jestli měla prababi sourozence..vdávala se pozdě, děti měla ještě později. Na to, že mi babi s dědou ty rodinný historky vyprávěli docela často, si pamatuju zoufale málo..

ale babička měla sestru Martu a co jsem o ní tak slyšela, tak jsem v podstatě Marta reloaded

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 12:31

Jedna moje babička byla Augusta a to se mi asi nikdy nezačne líbit.

Offline mirajo
2663 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 12:31

Luna Doubravku bych asi nemusela, ale urcite vic se mi nelibi Laura. Mam slabost pro hebrejsky, tech tu zatim moc neprobehlo, Judita? Jedno doma mame, ale mit jiny prijmeni, tak taky asi vybirame jinak. Takova Rut Voprsalkova, nevim. 

Offline mirajo
2663 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 12:33

Marbuša Vcera jsem nekde na netu narazila na Ondřejku

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 12:38

Ja chtela Sasu a Lexu, ale to mi doma fakt neproslo. :-D 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 12:40

dzizisketa Žaneta by taky neprošla. Manžel je tým Eliška, Lucie, Evička, což zas úplně nemusím já. Ne že by se mi ta jména vyloženě nelíbila, ale líbila by se mi spíš jiná (třeba Alexandra ).

Kan mně se právě líbí i Saša. No, v příštím životě

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 12:41
Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 12:41

Luna Já miluju chodit po hřbitovech a číst ta stará jména, tam se fakt najdou poklady!

Albi jednu znám, ale je to jen přezdívka (Albertová)

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 12:41

Jos Comeback - Saša a Lexa

Offline Marbuša
1420 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 12:44
Reakce na mirajo:

Marbuša Vcera jsem nekde na netu narazila na Ondřejku

​No ale to je hezčí

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 12:45

My máme na hřbitově jednu předkyni Walburgu, heč

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 12:49

mirajo Moje kamarádka má Ráchel a Rebeku a její babička, když byly holky malý, vždycky říkávala "až budou ty tvoje holky dospělý a budou tě za ta jména žalovat, tak já budu stát na jejich straně!!"  Ale mně se židovská jména taky líbí. 

Jinak u nás v rodině byla dvě záhadná jména, která jsem rozluštila až jako dost velká, Emoš (Emil) a Napík (Napoleon-a to jako fakt, navíc v kombinaci s příjmením Novák!).

Offline notna
9449 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 12:50

Mohučanka Tak to bylo u nás úplně stejný. Manželovi se líbila Lucie, Petra, Romana a mě Anastázie, Apolena, Anděla atd. Nakonec jsme se shodli k oboustranné spokojenosti. Akorát já jsem chtěla málo dávané jméno. Což tehdy sice bylo, ale nějak se to zvrtlo a teď už je docela časté a mě trochu mrzí, že jsem si tu Anastázii neprosadila :-)

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 12:57

Garfie Já rodičům za tak blbý křestní jméno taky „pěkně děkuju" U syna vybíral jméno manžel, měli jsme dohodu, kluka on, děvče já a vybral dobře, syn je se svým jménem spokojený, ptala jsem se je to asi měsíc.

Offline Karja
44704 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:06

Mohučanka Tak to jsem zvědavá, na co se s manželem shodnete. Sambo chtěl stále Gabrielu, ale ono mně se to prostě nelíbí, ale ne že by mi přišlo ošklivé to jméno, ale nemám k němu žádné emoce. Pak taková ta normální jména -Adelka a tak, no ale jak jsem před ním mlela furt nějaký jiný jména, tak asi přišel na to, že vlastně existují různá jména a byl takovej otevřenější najednou:-D. 

Když jsme jeli s druhou dcerou do porodnice, tak říká, já cejtim, že si stejně jedeme pro Honzíka (to bylo ,,oficiální,, jméno kdyby to čirou náhodou byl kluk, ale nikdy to na něj nevypadalo) no a na monitorech se nas ptají na jména a já říkám pro děvče Taťána a pro chlapce Josef. A sambo mi pak říká, nejhorší je, že já jsem už ani nebyl překvapenej, ani jsem se nijak netvářil, něco podobnýho jsem prostě čekal!

Offline Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:06

mirajo Ondřejka a Arnoštka

Offline Karja
44704 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:07

Kan To by mě zajímalo, jak se jmenujes. Určitě nějak hezky. Většinou tohle říkají lidi, co mají hezké jméno;-)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:11

Karja jo, Adélka u nás z manželovy strany rezonovala taky dost dlouho. Nejhorší je, že tentokrát nám do toho dost výrazně kecá i dcera, už jsem musela hledat v knížce přesně místo, kde se píše, že Popelka není jméno, ale přezdívka

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. prosince 2021 13:12

Jos asi já, Zita se mi taky líbí

Luna Berenika se mi taky moc líbí