Tak jsem se na to vrhla, když je to teď takové téma, chybí mi zkouknout poslední díl a můj nejsilnější dojem je: to je taková! nuda. Furt dokola, první dva díly jsem to chtěla vypnout, ale vydržela jsem. Ale nuda, nuda, kňučení a stěžování, nuda, rasismus a woman of color. Ke složitému tématu rasismu a kolonialismu se vyjadřovat nebudu, jen mi přijde lehce pokrytecké, jak o sobě neustále prohlašuje, že je typická černoška a vypadá jako většina obyvatel commonwealthu a přitom se stylizuje tak, aby černošku nepřipomínala ani trochu (narovnané vlasy, plastika nosu, světlý makeup), ale to není podstatné, asi se tak sama sobě víc líbí.
S tím purkletem je to přesně tak, jak to vyznívá z ukázek, pro mě osobně to byla jedna z nejhorších scén, trapností mi zatrnulo a jsem ráda, že se toho královna nedožila. Dokonce bych řekla, že jak sedí Harry vedle a kouká, že je mu to hooodně nepříjemné, měl takový dost nepřítomný výraz.
Jinak třeba ty popisy soukromí a lásky a vývoje vztahu jsou takové milé, pokud se drží v té soukromé rovině. A překvapilo mě, že mají fotky, kde se líbají, objímají atd. a očividně to nejsou selfie, tak by mě zajímalo, kdo s nimi neustále je, aby je v buši fotil při polibku v západu slunce, možná stativ no, nevím.
Těžké to Meghan určitě měla, ale to Kate taky, ostatně i všechny Harryho bývalé přítelkyně, provdat se do královské rodiny je náročné ažaž. Že netušila, do čeho leze, jí prostě věřit nemůžu. Kate to zvládla se ctí, i poté, co se s W. rozešli, i poté, co se jí novináři vysmívali, že je waitie Katie, že se žádosti o ruku nikdy nedočká atd. No a že má Meghan ziskuchtivé a slávychtivé příbuzné paktující se s bulvárem, to je holt jen smutné.
A volání po soukromí a normálním životě bez pozornosti, po finanční nezávislosti na instituci a klidu, které vyřeším smlouvou s netflixem za pár miliard, kde to soukromí prodám a finanční nezávislosti na instituci docílím tím, že tu instituci (a své nejbližší pokrevní příbuzné) pomluvím horem dolem, je pro mě prostě wtf.