Garfie Možná by se synovi líbila i jiná historka, pokud ji teda taky nezná :-). Duchamp dal svojí sestře jako svatební dar nápad, že si má jít koupit učebnici fyziky, přivázat si ji před domem k zábradlí a čekat, až bude vítr obracet stránky. Čímž předběhl konceptuální umění o desítky let :-).
VIP zjevy
Spíš jde o to připustit, že i když to zrovna pro mě nemá hodnotu, je to (dobré) umění. Pokud se mi něco moc líbí, snažím se to vyhledávát, připomínat si tu krásnou emocí. A pokud mě to znechutí, naštve, vytočí... neřeknu si, tohle není umění. Spíš se směju sama sobě, že mě ten umělec doběhl :-).
Tahle věta by se měla používat zde všude napříč všemi vlákny. Nejen v otázce umění, ale i při posuzování outfitů, vztahů, trávení času atd atd atd. Mnohé uživatelky mají svůj životní tunýlek názorů (či jak to nazvat) a vybočení účesu, oblečení mimo jeho zónu jsou u jiných schopny rozcupovat napadrť či okomentovat tak, že nad tím zůstává rozum stát
Pinot Noir ja som to myslela ironicky, samozrejme, tiež sa mi takáto forma "umenia" nepáči, nevyhľadávam ju, pani nepoznám a ani nechcem poznať, ak má svojich obdivovateľov, nič proti. Ja za umenie takúto prezentáciu nepovažujem, hoci to 999 vysvetlila, že je to druh umenia.
martek01 jeee tys byla u nás v klubu!
co tě tam proboha přivedlo - zrovna na ten sliz? já tam teda nebyla, chodím zřídka...
SunEclipse To je v pořádku. Já taky výstavách někdy pokrčím rameny, jdu dál, vůbec se mě to nefotkne. Když jsem tady zmiňovala Muchu, tak ten pocit mám před Slovanskou epopejí. Vždycky maximálně počítám, kolik kil barvy asi spotřeboval a kolik štětců ošmejkal.
Spíš jde o to připustit, že i když to zrovna pro mě nemá hodnotu, je to (dobré) umění. Pokud se mi něco moc líbí, snažím se to vyhledávát, připomínat si tu krásnou emocí. A pokud mě to znechutí, naštve, vytočí... neřeknu si, tohle není umění. Spíš se směju sama sobě, že mě ten umělec doběhl :-).
Ale věta v mé realitě to není umění se mi líbí, budu ji používat v jiných oblastech :-).
Asi to špatně chápu, ale z toho, co píšeš výše nepřímo vyplývá, že každý kdo se nazve umělcem, páchá umění. To ještě beru, byť s výhradami. Ale tady mne znervozňuje to slovo dobré, byť v závorce. Působí to dojmem, jako by chyba byla vždy na straně příjemce.
Kacinu tvorbu znam dlouho. Ona je charismaticka a chytra. A je dobre, ze tu tenhle druh umeni zije. Co o ni kdo kde napise ji je stopro u jejiho sirokeho pozadi.
999
To je super! Toho bych ráda poznala, ale za bratra bych ho nechtěla!
Je zajímavý, že když někde protestují Femen, což jsou většinou mladé štíhlé ženy, tak to nijak extra nepohoršuje, ale když se svlékne Olivová a jí podobné, tak se kolektivně zvrací.
Vidím drobný rozdíl mezi politickou aktivitou (okořeněnou pro přilákání pozornosti k tématu) a svlíkací show nepohledné ženštiny (a komu se to nelíbí, je hlupák, který nerozumí umění
).
barbucha já vidím větší drobný rozdíl v úrovni komentáře. Napsat že se mi něco nelíbí je zcela korektní. Ale zvracení (a že mnohé komentáře jsou fakt i v jiných vláknech občas dost nevybíravé) je něco jiného a o tom to je. Ne náhodou po nich odtud pár uživatelek raději zmizelo (MP Marge....)
O úrovni jsi nepsala. Dáváš do kontrastu jen mladé štíhlé holky a "Olivovou a jí podobné", resp. že první vyvolávají nepohoršené komentáře a druhá ty zvracející.
Ty první ovšem nevydávají svoji nahotu za umění... A mimochodem, pohoršené i nevybíravé komentáře sklidila i ta členka, která vyskočila na Zemana u voleb
Taky je každej nechválí. A s tím musí každej aktivista i performer počítat...
Sweet Potato Už jsem to napsala výše, tohle není na internetovou debatu. Na živou debatu to je :-).
barbucha sorry, ale viz můj první příspěvek na této stránce. Psala jsem o komentářích zde obecně a žádné holky do žádného kontrastu nedávám![]()
Reagovala jsem na příspěvek, který jsem i citovala. Snad vidíš, co je tam napsáno.
Ale je to jedno, vždyť se nemusíme shodnout. Já bych jen ještě podotkla, že pokud někdo ve své performanci nebo jiném uměleckém vyjádření vytáhne poněkud silnější (a neváhala bych říct že i poměrně neslušný) kalibr, za což tedy osobně vystrkování holé zadnice i přirození, házení kozama incl. pokládám, tak holt se ty komentáře pak logicky nesou ve stejném duchu.
Až bude někdo vydávat za umění, pokud se odpuštením vysere na chodník, budeš očekávat, že laskavý divák pronese jenom "Jejda, promiňte, ale takové umění se mi moc nelíbí"?
Pohoršovat (a někdy i inzultovat) okolí si může dovolit pouze umělec?
Moc se mi libi tolik stran diskuze o umění.![]()
Všimli jste si, že Kateřina Olivová vítězí nad aristokratickymi pohlavním orgány?
Feministky, radujte se!
Pisoár a na zdi pověšenou lopatu mají ve Stockholmu
Mě to spíš rozveselilo, než nějak duchovně povzneslo ![]()
Je otázka, jestli se řečené exponáty uznávají (za hodné vystavení tj. kulturního obohacení diváctva) kvůli své umělecké hodnotě, nebo kvůli jménu tvůrce...
999 živou debatu bych brala![]()
999 Taky by me zajimala debata i kniha Sweet Potato
999 kdyby někde ta debata naživo pokračovala, dejte mi vědět, přijdu :)
mirajo Knihu ti ráda půjčím.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my