VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Garfie
28295 příspěvků moje polička 27. května 2023 00:28

Lilly_Ku Aha jasně, rozumím. Škoda že nejde nakouknout do alternativní budoucnosti a zjistit, jak bys na to nahlížela, kdybys je měla. :-)

U nás je to tradičnil rozloženi jak zmínila continuity tak nějak z nutnosti, zrovna včera jsem měla nějakou krizi a na večeři jsem mluvila s mužem o tom, jak jsem si vždycky myslela že "něco" dokážu a teď už je jasné, že ne....já pohřbila kariéru i ambice v době, kdy jsem měla hodně našlápnuto nějakou podivnou shodou okolností a zvláštní je, že bych to nikdy zrovna od sebe nečekala (ani moje okolí). Ale můj muž si to uvědomuje a i cítí, že je to do jisté míry jeho "vina". Kdybych byla Stepfordská panička, bylo by to super!  Jenomže já jsem bohém, naštěstí to doma nikomu nevadí! 

Offline Maureen
příspěvků moje polička 27. května 2023 07:39

Mrakoplas "huadný"...bydlíte na Záhorí????

Offline Blanka
příspěvků moje polička 27. května 2023 09:03

Ja som rada, že som v mladosti  nerozoberala, či deti chcem a nie , proste deti do manželstva patria a hotovo . A spomínam si, že som si  zdesená uvedomila, že je mi 25 , dva roky vydatá, že by  bol na dieťa práve čas, ale súčasne  bože - dieťa, plienky, atď - to mi už život / zábava, voľnosť /  skončil ! Zobrali sme to s mužom racionálne - dve deti tesne po sebe , vypiplám si ich a šup späť do práce, do života ! Aká naivita ! Ale  bolo to fajn, aj keď  bez babičiek a s rodičovským odriekaním, ktoré k tomu patrí. Dávno už máme deti preč z domu a pribudli nám 4 vnúčatá a ja som vďačná za to , že sme deti mohli mať . Čím som staršia, tým som tomu radšej . Možno by sa nám bez detí žilo  ľahšie, jednoduchšie lacnejšie , ale na druhú stranu čo všetko sme zažili s detmi, od bábätiek po puberťákov a dospelých, s vnukmi - toľko zážitkov, emócií, spomienok -  o to všetko by sme prišli .A pritom na tom začiatku, som skutočne  deti brala iba ako akúsi zvykovú povinnosť , pokiaľ som ich nemala, nič ma ku nim neťahalo.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 27. května 2023 09:10

Blanka ako starneme, vidíme veci inak a viac si všetko vážime. A z pozície babky si vnúčatá viac užívam ako v mladosti, keď som bola mama s bremenom povinností na chrbáte. A napísala si to od srdca

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. května 2023 09:25

Aranel No to je hrozný, oni jsou někteří muži takto naučení od maminek asi, jinak si to nedokážu vysvětlit. Potencionální snacha mi jednou za moji drsnou výchovu poděkuje.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. května 2023 10:44

Maureen nevie povedat L

Offline Mha
příspěvků moje polička 27. května 2023 13:17

Kan

Taky tajné spoléhám na to, že budu oblíbená tchyně.

Mmch péči o dítě, koupání, krmení a všechno kolem mě naučil manžel, nic jsem neuměla.

A teď jsem trochu v hrůze, že jak odejdou děti z domu, kdo bude uklízet, odnaset tříděný odpad, vyklizet myčku... To budu muset zase já?

Offline Blanka
příspěvků moje polička 27. května 2023 14:07

Mha no to je dosť pravdepodobné, ale  zasa je to vyvážené tým, že  máte kľud, neriešite / aspoň nie tak intenzívne, ako keď ste ich mala denne na očiach /  ich problémy, s časom môžete narábať iba podľa svojich a manželových potrieb  a želaní . Deti sú fajn, neviem si predstaviť život bez nich, ale je v poriadku a je to žiadúce pre obe strany, aby sa raz zdvihli a z  rodného hniezda odleteli . / čo samozrejme neznamená, že je koniec kontaktom a rodinným putám /.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 27. května 2023 14:21

milacka - je to tak - deti sú fajn, a vnúčatá ešte viac .Vnúčatá síce prechádzajú presne rovnakým vývinom ako ich rodičia, babička a dedeček si môžu znovu užívať všetky tie  zábavy s nimi ale už   nemajú tú povinnosť  a zodpovednosť za všetko okolo nich . Niekde som čítala pekný bonmot - Vnúčatá sú odmenou starým rodičom za to, že  neprizabili svoje deti , keď s nimi mlátila puberta . 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 27. května 2023 14:29
Reakce na continuity:

Kdysi to krásně napsala Sweet Potato už 18 let se učím být matkou. Hrozně je to tehdy oslovilo. 

​to je super jen mi to bere mou iluzi, že časem třeba i budu mít občas pocit že vím co dělám 

Offline continuity
42390 příspěvků moje polička 27. května 2023 15:19
Offline letfenixa
10813 příspěvků moje polička 27. května 2023 15:39

Mha keď som sa odsťahovala od našich do svojej domácnosti,  prebehlo niekoľko veľmi nepeknych hádok s mojou mamou na tému, prečo im neupratujem

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 27. května 2023 16:30
Reakce na Friga:

Ja si i myslim, ze kdybych byla muz a mela zenu, ktera by chtela deti, tak bych je asi mela. Jeden z duvodu, proc je nechci, je ta fyzicka stranka. Tehotenstvi s porodem me svym zpusobem desi, prijde mi to jako velky zasah do telesne integrity. 

​Jo, to jsem říkala taky, být chlap, tak mám už děti dávno, ale jako ženě se mi do toho vůbec nechtělo a uměla jsem si představit, že žádné mít nebudu.

Těhotenství hodně připomínalo Vetřelce, jen teda se dítě na svět nerve hrudníkem :-)

Plus mě chybí taková ta pečující a starostlivá stránka, alespoň v běžném životě, ano, pokud bude mít partner třeba zlomenou nohu, tak mu pomůžu, ale pokud mu nic není, tak  snídani si předpokládám udělá sám, objedná se k doktorovi a tak. 

Děti jsem si nakonec pořídila "abych nelitovala" a musím říct, že naštěstí pro všechny zúčastněné nakonec příroda spustila ten správný mód sama od sebe, alespoň ve vztahu k dětem, takže pečovatelka pořád moc nejsem, ale úplná Herodeska taky ne :-)

Offline Myrtila
5217 příspěvků moje polička 27. května 2023 16:44

letfenixa U nás taky! Jako ne že bych nechtěla našim pomoct, ale ještě dlouho na mě při mé návštěvě čekala dříve obyvklá sestava domácích prací, jako bych tam stále bydlela

Offline letfenixa
10813 příspěvků moje polička 27. května 2023 16:50

Myrtila len u nás nebolo pri návšteve, ale zurive telefonaty, že niečo nie je spravené. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. května 2023 17:37

letfenixa nemam slov

Offline Myrtila
5217 příspěvků moje polička 27. května 2023 17:48

letfenixa Tak to je další level

Online Pinot Noir
29674 příspěvků moje polička 28. května 2023 09:48
Reakce na letfenixa:

Myrtila len u nás nebolo pri návšteve, ale zurive telefonaty, že niečo nie je spravené. 

Eh, nevím, co říct. 

Offline continuity
42390 příspěvků moje polička 28. května 2023 10:25

letfenixa no, drž se  tchýně se včera muže cepovala, jak to že ji jeste nevyreklamoval lehátko. Když pominu, že byl v úterý na operaci a neměl by tu nohu moc zatěžovat, tak o lehátku jsme oba slyšeli poprvé. 

Telefonát na téma: ty mi ani nevymalujes! jsme už taky měli. 

Dnes tam pro ten krám zajedem, ale už jsem ho varovala, že bez berli neudělá ani krok!

Online Kokoska
34466 příspěvků moje polička 28. května 2023 10:48