VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Sweet Potato
39990 příspěvků moje polička 10. srpna 2023 19:08

chia Tak aspoň bylo hned poznat, kdo za koho kope.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. srpna 2023 19:48

andulka01 Fakt.  Dobá byla taky svatba, kde snoubenec byl v roli ženicha po páté, ti teda měli civilní na radnici. Ono to domlouvání je taky lahůdka, pokud přijde nevěsta sama, nebo se svědkyní, ženichem, tak super, ale jedna vzala maminku a nastávající tchýni a to bylo taky něco. Vždycky potom v květinářství tipujeme jak dlouho spolu asi vydrží. :D  Na pořádnej svatební bizár alá Jirka Kára ještě čekám. :D

Offline andulka01
12774 příspěvků moje polička 10. srpna 2023 20:29

Vari Na mě svatbě byli (i u stolu) oligarchičtí ruští přátelé mého tchána strašný to bylo!!! Já byla tak tak tak blbá, že jsem to dovolila, teda pod velkým tlakem. A to nebylo všechno, bohužel. To řvoucí mimino v kostele bylo vlastně v pohodě.

Offline notna
9281 příspěvků moje polička 11. srpna 2023 10:31
Reakce na Kan:

Já zažila snoubence, kteří chtěli svatbu v kostele kvůli ,,atmošce"a varhanům, ale chtěli sundat ten velkej kříž a páter by mohl být v civilu teda.   Jinak svatbu bez dětí chápu, ale neměla jsem. 

​Tak to je asi největší bizár

Já to taky chápu, však jsme to respektovali. Ani jsem to moc neřešila. Ženich je kamarád muže, všichni dohromady jsme se vidívali jen tak jednou ročně. Ale přišlo mi to divný vzhledem k formátu svatby, věku dcery apod. Ale jejich věc. Sice to okemntuju, ale nijak to nekritizuju. Ať si udělá každý svatbu podle svého. Já jsme ráda, když nás někdo pozve. Jejich den.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. srpna 2023 14:28

Já jsem asi zažila jen jednu fakt zvláštní svatbu. Dotyční už spolu nejsou a my jsme byli kamarádi ženicha, pozvali nás až na večer, asi 19 hodin. Jelikož u svatebního stolu nebylo místo, tak nás vystrčili do salónku dost mimo svatbu. Tam nám víceméně chodila nevěsta vyčítat, že nejdeme tancovat a tak a ve 22 vše utnula a poslala všechny hosty, komplet, domů . Jelikož my se teda zatím v salónku seznámili a bavili jsme se, tak jsme jen hromadně odjeli do jiné restaurace.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 11:21

Dam to sem - špagetových ramínkách ustavní soudkyně se píše v Heroine. Docela jsem se na ten článek těšila, ale dostat se od vhodnosti/nevhodnosti špagetových ramínek při jmenování ústavních soudců a soudkyň k tomu, že má každý právo rozhodovat o svém vlastním těle a zákazu potratů mi přijde dost mimo. On teda celý ten článek je taková splácanina. 

https://www.heroine.cz/komentare/je-dress-code-prezitek

Offline notna
9281 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 11:54

Lamicka Heroine je čím dál příšernější plátek. Už ho nekupuju, ale jen sleduji na IG. Dnes jsem opět kroutila hlavou nad jejich anoncí k tebou zmiňovanému článku, kde mimo jiné pokládají otázku Zda se řeší vzhled žen místo ocenění schopnosti té ženy. Jakože mám být ráda, že zvolili ženu a neříct názor na její oděv? Kdyby to byl chlap a měl třeba košili s krátkým rukávem, tak to okomentuju taky.  Oni prostě místo aby šířili osvětu a brali muže a ženy jako rovné, furt vypichují nějaké rozdíli a opakují tyhle přiblblý klišé. A to není jenom tady. Skoro u každého tématu nejdřív zopakují kdejaký předsudek apod.

Offline notna
9281 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 12:14

Tak jsem si článek přečetla a podle mě teda hodně špatný. Jak píšu, jen omílání starých klišé a předsudků, které by zasloužily upadnout v zapomnění a né je opakovat zrovna ve feministickém časopise

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 12:54

notna Tohle je presne.

Oni prostě místo aby šířili osvětu a brali muže a ženy jako rovné, furt vypichují nějaké rozdíli a opakují tyhle přiblblý klišé. A to není jenom tady.

Presne jak pises, kdyby tam byl treba Pavel v kosili s kratkym rukavem, taky bych ho taky zdrbla :) 

Offline Tyana
příspěvků moje polička 16. srpna 2023 13:10

notna Lamicka Proč vám připadá soudkyně nevhodně oblečená? Uniká mi ten vas primer dlouhých, elegantních šatů na raminkach s krátkým rukavem košile u prezidenta. Pochopila bych, kdyby paní soudkyně měla mini, nebo byla nevkusna, ale to nebyla...

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 13:13

Tyana probíralo se tu, zda jsou špagetová ramínka vhodná na tak oficialní událost, jakou je jmenování ústavních soudců prezidentem. Už si nepamatuju závěr debaty.

str. 2646 

Offline notna
9281 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 13:20

Tyana Podle mě na takovou událost patří zahalená ramena. Na konci toho zmiňovaného článku je mi blízký názor Špačka a té odbornice na protokol.

Ale jinak je to rozhodně zajímavé téma, tady byla i zajímavá debata k tomu. Ale článek v Heroine  je mimo.

Offline Tyana
příspěvků moje polička 16. srpna 2023 13:21

Lamicka to jsem zaznamenala. Pořad nechápu, co vám na těch šatech po kotníky vadí. Nemají nějak hluboký výstřih, podprsenka, ani poprsí nikde nevyleza, nejsou "sexiii", ani nevkusné. Mají špagetové raminka, ano. Me to neurazi, ani mi nepřipadají nevhodné. Sluší ji, jsou minimalistické a umerene elegantní. Ptam se proc je to problém? Porovnávat ty saty s krátkými jeanovymi sortkami a topikem mi připadá úplně mimo.

Offline dupali
468 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 13:35

Lamicka trefná je poznámka pana Špačka pod článkem, s tím musím souhlasit

Offline 711990
18298 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 13:36

Tyana mne prijdou hodne odhaleny, navic v kombinaci s tmavejma puncochama a balerinama. Nejde ani o odhaleny ramena jako takovy, saty bez rukavu by me nepobourily, tohle mi pripada takovy nahaty a plazovy. Stylove se mi nelibej.

Offline dupali
468 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 13:36

Tyana s odpovědí bych Vás odkázala na komentář Ladislava Špačka pod článkem, tam to vysvětlil proč to řešíme

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 13:38

Tyana mně nepřipadají špagetová ramínka vhodná na takovou událost,  to přirovnání s Pavlem bylo moc, uznávám. 

Článek mi přijde zběsilý, redaktorka semlela všechno, včetně Pažoutka ve svetru v ND v Románu pro ženy. Mně by to teda taky naštvalo :) 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 13:40

dupali jj, cetla jsem

Offline Tyana
příspěvků moje polička 16. srpna 2023 14:23

dupali L. Špaček se odkazuje na "tradici", úzus, který byl vytvořen muži, v době kdy my ženy jsme neměly ani volební právo. Byly i doby, kdy se tradovalo, že když žena ukazuje kotník, tak je vlastně "lehká". Jemu výslovně vadi holá ramena, protože "tradice". Pro mě je to jeho zdůvodnění přežitá teorie, která čeká na upgrade. V tomto konkrétním případě, to považuji za vylévání dítěte i s vaničkou. Jako kdyz se pro jeden "zažity detail/stereotyp", nevnima celek (outfitu, případu, spisu).

Mně se článek líbí. Připadá mi trefný a je "legrační", že L. Špaček jej svým komentářem do určité míry potvrzuje.

Věřím a doufám, že soudkyně si takové móresy neosvojí.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 14:44

Tyana tak kdyz jsme u celku, tak celek mi taky neprijde dobry a neni slusivy, ani vhodny.

Mne prijde, ze rozvolnovani dress codu u muzu i u zen je nevyhnutelny, ale zaroven bych ty hranice neborila uplne. Ze kazda mame jiny nazor nevadi, naopak.

https://www.usoud.cz/aktualne/veronika-krestanova-byla-jmenovana-soudkyni-ustavniho-soudu