VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline baltik
4963 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 15:08

Tyana mne teda spagetova raminka neprijdou vhodna na zadnou pracovni prilezitost, ani treba obchodni jednani, natozpak jmenovani na hrade

navic z toho nemam dojem, ze by byla volnomyslenkarka, borici zastarale stereotypy, kdyz si k tomu dala cerne puncochace, spis jen nema cit pro vhodne obleceni nebo si dokonce chvili pred tim polila sako a musela ho nechat v aute :)

Offline RoSa
10075 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 15:37

Podle mě by býval uplně stačil šál/pléd přes ramena, klidně transparentní... a byl by klid!

Pochybuju, že použila vlastní tělo za účelem boření společenských pravidel a tradic... docela by mě zajímalo, jak to vidí ona, co ji k tomu vedlo... třeba jí jen bylo vedro - ale to ostatně i těm pánům v oblecích, a taky nepřišli v kraťasech...

Offline continuity
42389 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:13

Tyana

Business dress code rozhodně není pozůstatek z dob, kdy ženy neměly volební právo. Bývalo to dlouho poměrně nudné a striktní zejména kvůli tomu, aby všichni mohli věnovat plnou pozornost tomu, čo dotyčný říká a ne oděvu.

Dost se to rozvolňuje, ale směrem k dalšímu obnažování bych to rozhodně nepostrkovala. Mimoto je celý ten ohoz dost příšerný, sako by to trochu vylepšilo, ale nezachránilo. 

Offline Tak Betty
6049 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 22:21

Pro odlehčení, Mesarošová 

Offline geekygirl
129 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 23:54

Ale skutocne je racionalne mat na sebe pri 30/35-stupnovych horucavach niekolko vrstiev len kvoli uzusu (muzi v obleku)?

Offline Garfie
28292 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 00:26

geekygirl Takže myslíš, že muži by neměli mít na takovou příležitost oblek? 

Offline Pinot Noir
29670 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 00:38

Tak Betty když ne pro odlehčení, tak pro pobavení. Normálně mě ta ženština rozesmála.

Offline Gatita
8563 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 07:33

Tak Betty to na te pazi vypada jak paska s hakovym krizem...

edit jo aha, to si jen drzi psanicko

Offline SunEclipse
3453 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 07:50

Tak Betty kdyby hrála Zlatovlásku, tak by Jiřík mohl zpívat:

"jedu, jedu pro krásu
pro dívku s prsy do pasu"

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 09:03

Tak Betty Hm, hm. Neměla ona umělá prsa? 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 12:30

geekygirl a v cem jinem by tedy meli muzi na Hrad na oficialni akci prijit? Opravdu by me to zajimalo. 

Kdyz se podivas na ty fotky, tak damy maji saka, muzi obleky, vidim i nejaky svetrik, straz ma uniformu, nevypada to, ze by z nich kapal pot :) 

Osobne si teda myslim, a mozna jsem to uz psala, ze dress code mi prijde jako pomucka. Kdyz vim, co na sebe, tak je vse priprava na akci jednodussi. Hodne lidi ho ale vidi jako omezovani. Nekteri dokonce jako omezovani lidskych prav :)) 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 12:32

Tak Betty vcera mi podobny vystrih strcila nejaka slecna primo k obliceji, kdyz jsme do sebe omylem vrazily

Offline Sedmá z devíti
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 13:39
Reakce na geekygirl:

Ale skutocne je racionalne mat na sebe pri 30/35-stupnovych horucavach niekolko vrstiev len kvoli uzusu (muzi v obleku)?

​Osmého srpna bylo 20 stupňů. 

Offline notna
9281 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 16:11

Tyana Móresy, tím je myšlený dresscode? Tak to já naopak doufám, že lidé a nejen soudkyně si takové móresy osvojí.

Ten článek je vyhrocený. Např. jsem nezaznamenala, že by soudkyně byla někým označená za nestydu, ale za nevhodně oblečenou. nebo tohle je strašný nesmysl, který ještě interperetuje autorka jako všeobecný úzus "Pokud někoho vnímáme jako autoritu, důstojnou osobnost, špičku v oboru, máme tendenci si ji, pakliže je to žena, nejen důkladně odsexualizovat (kdo je chytrý, nemůže být svůdný), ale hlavně naprosto odlidštit."Viděla autorka někdy třeba Amal Clooney, abych zůstala u stejného oboru.

A srovnání s hercem Timotheé Chalametem se teda taky nepovedlo. Je rozdíl u oficiální akce s prezidentem a červeným kobercem u filmové premiéry. Jak tohle může někoho napadnout srovnávat? Ale zase to asi vysvětluje vše. Pokud nevidím rozdíl mezi takovými událostmi, asi nejsem ani schopna rozlišit vhodné oblečení na každou událost zvlášť. A taky bychom teda mohly vysléknout i hradní stráž a prezidenta. A klidně ať se obléknou třeba podle Chalameta.

... se omlouvám, že jsem se tak rozepsala. Mně strašně mrzí, kam se ten Heroine posunul. 

Offline Sweet Potato
39990 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 16:38
Reakce na SunEclipse:

Tak Betty kdyby hrála Zlatovlásku, tak by Jiřík mohl zpívat:

"jedu, jedu pro krásu
pro dívku s prsy do pasu"

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 20:29

​Osmého srpna bylo 20 stupňů. 

​A urcitě přijela klimatizovaným autem, pochybuju, že budoucí ústavní soudkyně jela hodinu a půl vyhřátou sockou.

Edit oprava zbloudilého písmenka 

Offline Vari
2194 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 20:53
Reakce na Mermaid:

​A urcitě přijela klimatizovaným autem, pochybuju, že budoucí ústavní soudkyně jela hodinu a půl vyhřátou souckou.

​No kamaradka jela na jmenovani (na soudkyni prvniho stupne teda) vezenskym autobusem, vsichni budouci soudci meli sraz na ministerstvu a pak jeli timhle luxusnim dopravnim prostredkem :-D.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 17. srpna 2023 21:27

Vari tak pokud budoucí (nejen) ústavní soudci jedou na jmenování vězeňskými busy, tak jsou zcela jistě z vhodného oblečení omluveni

Offline barbucha blogger
35522 příspěvků moje polička 19. srpna 2023 09:45
Reakce na RoSa:

. třeba jí jen bylo vedro - ale to ostatně i těm pánům v oblecích, a taky nepřišli v kraťasech...

​Přesně tak. Máme rovnoprávnost, no ni? Tak příště může přijít soudce v kraťasech, to jsem zvědavá na ten řev (hlavně tetin)

notna  

Jestlipak ctěná pisatelka někdy viděla Amal Clooney u soudu, nejen v bulváru na nějaké oslavě...

Offline Kokoska
34458 příspěvků moje polička 19. srpna 2023 13:54

Jsem zastance dresscode, ale nez soudkyne mi skoro prijde horsi ta osoba v pozadi v kalhotach a svetriku. A nez spagetova raminka me vic upoutala absence ucesu.