Tyana Móresy, tím je myšlený dresscode? Tak to já naopak doufám, že lidé a nejen soudkyně si takové móresy osvojí.
Ten článek je vyhrocený. Např. jsem nezaznamenala, že by soudkyně byla někým označená za nestydu, ale za nevhodně oblečenou. nebo tohle je strašný nesmysl, který ještě interperetuje autorka jako všeobecný úzus "Pokud někoho vnímáme jako autoritu, důstojnou osobnost, špičku v oboru, máme tendenci si ji, pakliže je to žena, nejen důkladně odsexualizovat (kdo je chytrý, nemůže být svůdný), ale hlavně naprosto odlidštit."
Viděla autorka někdy třeba Amal Clooney, abych zůstala u stejného oboru.
A srovnání s hercem Timotheé Chalametem se teda taky nepovedlo. Je rozdíl u oficiální akce s prezidentem a červeným kobercem u filmové premiéry. Jak tohle může někoho napadnout srovnávat? Ale zase to asi vysvětluje vše. Pokud nevidím rozdíl mezi takovými událostmi, asi nejsem ani schopna rozlišit vhodné oblečení na každou událost zvlášť. A taky bychom teda mohly vysléknout i hradní stráž a prezidenta. A klidně ať se obléknou třeba podle Chalameta.
... se omlouvám, že jsem se tak rozepsala. Mně strašně mrzí, kam se ten Heroine posunul.