Vari to me vubec nenapadlo, ze to muze byt kvuli neci alergii
VIP zjevy
Manžel jednou na svatbě kamarádů dost vyčuhoval tím, jak byl underdressed, ale jsem toho názoru, že to nebyla jeho chyba. Nemá vůbec rád obleky, ale na svatby je vždy nosí. Ovšem na svatebním webu tohoto páru bylo napsáno, že svatba bude na louce, a ať každý přijde oblečený, jak je mu to pohodlné. Manžel zajásal, že oblek nechává tentokrát doma a vyrazil v kalhotech a volnočasové košili s vyhrnutými rukávy (i když doopravdy pohodlné by mu byly kraťasy, ale tak daleko to zas hnát nechtěl). No a na místě se ukázalo, že louka není louka, ale zahrada luxusního hotelu, nevěsta v krajkových dlouhých šatech a všichni pánové do jednoho v převážně světlých nebo modrých perfektně padnoucích oblecích. Naštěstí je manžel takový, že je mu hodně jedno, co si kdo o jeho oblečení pomyslí, ale já jsem si říkala, že když preferovali obleky, měli se tak vyjádřit na tom webu (kdyby tam nenapsali o dress codu nic, vyrazil by muž automaticky v obleku...).
chia to zní hodně bizarně ![]()
mazanajana to bych pochopila úplně stejně, že to bude taková trochu neformální svatba
mazanajana to se nam jednou stalo taky, svatba na louce a prijdte v pohodlnem. My nastesti jeli overdressed, ale tam jsme byli underdressed. ![]()
![]()
Kan Na obrad a na foceni to snad vydrzi, nejpozdeji u obeda si s nim stejne zacnou hrat dvojcata.
Tak to by mohlo být v pohodě. Ono to dostane dost zabrat, jak člověk nepamatuje, že má něco křehkého na ruce, tak to prostě ošuchá o oblečení a tak. Někde jsem.ten náramek měla v mobilu jako odstrašující případ po 5 hodinách nošení. Já se to.tedy snažím nevěstám vymluvit.
Kan To je mi jasny, nevesta bude mit taky normalni kytici, jen ja budu muset pacifikovat dvojcata a s kytici v ruce by mi jedna ruka chybela.
Jako stejne mam nejvetsi obavy z toho, ze junior uprostred obradu velmi hlasite zahlasi musim kakat a dojemna chvile bude pryc :-D.
Už jsem to tu asi psala, jak jsme jeli na svatbu, od nás cca 200 km daleko, a těsně před příjezdem mi volala švagrová, co mám na sobě, že to má být žluté a ona nic žlutého nemá... a já měla na sobě růžové šaty. Barevně jsem tam teda byla jako pěst na oko, fakt všichni přišli v něčem žlutém, chlapi aspoň v kravatě, ale na druhou stranu bylo dost vidět, že někteří (hlavně ženy teda) prostě vzaly to jediné žluté, co měly doma, i když to bylo příliš volnočasové, nebo z jiného váhového období. Mě to teda dost mrzelo, že mi o té barvě nikdo nedal vědět, měla jsem doma zrovna parádní žluté šaty.
Přemýslím, ale my jsme asi na žádné barevně laděné svatbě nebyli. Teda s požadavky na oblečení. Jinak sladěné nějaký způsobem byly všechny. Jednou jsem byla svědkyně a to nevěsta kupovala kravatu podle barvy mých šatů pro druhého svědka, abychom spolu ladili. Ale to ji myslím svěděk, mladší bratr ženichy, požádal o pomoc, co si obléct.
Z nestandardních požadavku jsem zažila jen jeden, kdy na svatbu nesměly děti. Přitom to byla menší svatba v penzionu s obrovskou zahradou. Naše dítě ženich i nevěsta znali, viděli ji několikrát v situraci, kde byli jen dospělí a celou dobru dcera akce proseděla a povídala si s někým. jsme to nepochopili. Hlavně se to dotklo dcery, bylo jí 10 a do té doby výborný vztah k nim jí to narušilo.
Karja Kan Kytku jako náramek měla dcera na ruce na jedné svatbě a ten hlavní květ byl v tubě s vodou. Vydrželo to i druhý den. Ale nebyl žádný velký hic. Jako nevěstě by se mi líbíl věneček z kytek. To podlě mě nemá šanci moc přežití delší dobu. Naštětí taková starost už mě nečeká ![]()
notna
Čtu to a říkám si, no jo jsou pitomý, ale myslela jsem si, že jí byly dva roky.....ale deset? Tak to ani na pitomý nemá.
notna to mi pripomina jednu velmi "oblibenou" svatbu meho muze. Byl za svedka svemu kamaradovi, svatba byla v totalni prdeli, kde neni nic nez ten kostel, asi 200 km od Prahy, po obradu se prejizdelo dalsich 50 kilometru ke kempu, kde byla oslava. A na cele svatbe byl zakaz pritomnosti deti. Coz nam rikali rovnou s pozvankou, s duraznym ukazanim na me tehdy tehotne bricho. Deti tam nechceme. Svatba byla, kdyz dcerce byly tri mesice, manzel jel sam, fakt kvuli svatbe v kempu (a spani v chatkach po osmi) nedame plne kojene male dite nekam na hlidani na vikend, abychom jeli oba (prave ta vzdalenost svatby od bydliste neumoznovala hlidani treba na odpoledne a pak si dite zase prevzit a jet na noc domu). Jeste mu den pred obradem volal zenich, at muz nepocita s tim, ze ho tam nekdo autem odveze, protoze oni naopak ted potrebuji, aby nasim autem prijel i on, protoze naopak potrebuji vic aut na prevoz svatebcanu a obcerstveni. Na to muz jen odpovedel, ze ja s nasim autem uz odjela podle planu k rodicum a on pocita s odvozem, jak bylo domluveno. Vysledkem bylo, ze na svatbe tvorili polovinu hostu panove, jejichz zeny a deti zustaly doma. Jsme si pak s kamaradkou, ktera taky zustala s detmi a na svatbu jel jen muz, rikaly, ze to byl vlastne velmi efektivni zpusob, jak zredukovat pocet hostu a usetrit na obcerstveni
i kdyz spousta z nas by si to s temi miminy v kombinaci s temi prejezdy a kempem stejne rozmyslely, i kdyby deti byly vitane. No a svatba byla takova, ze muz pak rikal, ze nebyt svedek, tak se na to vykaslal. A prej ten raut byl v kempu hned vedle detskeho hriste, ktere bylo plne cizich hlucnych deti z kempu, co ke svatbe nepatrily ![]()
Zuzuli jako nechtít na svatbě, jejíž část probíhá v kempu, děti?! To mi přijde jako velké wtf. I jindy by mi to teda přišlo zvláštní, ještě bych pochopila upozornění, že v místě nebude nic pro děti nebo tak něco, aby si to rodiče mohli zvážit sami.
Já zažila snoubence, kteří chtěli svatbu v kostele kvůli ,,atmošce"a varhanům, ale chtěli sundat ten velkej kříž a páter by mohl být v civilu teda. Jinak svatbu bez dětí chápu, ale neměla jsem.
Ja slusnou prosbu o ucast bez deti zazila jen jednou. A naprosto chapu, na jedny svatbe jsem zazila totalne ujeceny mimino, co prorvalo celej obrad. To miminko chapu, nechapu jeho matku, co nemohla odejit asi pet metru za dvere, nikdo v obradni sini nic moc neslysel a na svatebnim videu je slyset jen to dite, prehlusilo i ano.
Uprimne receno bych si zitrejsi svatbu taky uzila vic bez deti, ale jedina hlidaci babicka je matka zenicha a jeji ucast na svatbe se tak nejak predpoklada :-).
Kan
jako fakt?
Nejlepší jsou cizí svatby, ta moje prý byla super ![]()
Ne že bych si ji nepamatovala, ale holt jsem to viděla z jiného úhlu, no.
To jsou fakt historky jedna lepší než druhá.
Zažila jsem "westernovou" svatbu kde půlka hostů měla trika calvin klein.
Vari jo, žádost o nepřítomnost dětí na obřadu bych taky pochopila. Že někdo neodejde s řvoucím miminem teda nechápu vůbec. Jinak mi ty žádosti přijdou mimo protože spoustu lidí rovnou vyautujou, když nemají hlídání. Když pak následuje akorát raut, tak ten obřad je jediná část, kdy děti můžou rušit (ostatní kromě rodičů, ti to holt někdy schytají
) My byli loni na svatbě, kde nevěsta za děti byla naopak ráda a dost by jí mrzelo, kdybysme kvůli dětem nešli. Trochu jsem se bála, že se tam budou děti nudit, ale nakonec si to užily, ani nás neotravovali a v půl deváté zalehly a my měli pré![]()
Evaeva Tady to mimino bylo jen na obradu, na zbytek svatby bylo odvezeno k babicce, kojeny nebylo, tak mi tam ta jeho ucast byla celkem zahadou.
At si kazdej na svy svatbe dela co chce, ja se treba setkala i s nazorem, ze kdyz automaticky nepozvou i partnera, tak radsi na svatbu nejde ani jeden. Ja byla na par svatbach sama, sambo zenicha s nevestou nikdy nevidel a oni chteli mit na svatbe fakt jen sve blizke.
Vari jo, souhlasím. U zvaní partnera fakt záleží na charakteru svatby a blízkosti vztahu k novomanželům. Kdyby dostal manžel pozvání od nějakého kolegy, kterého jsem nikdy neviděla, tak klidně zůstanu doma. Už jen kvůli dětem, na které tam opravdu nikdo nebude zvědavý.
notna to nepozvání dětí si umím představit třeba v situaci, kdy v příbuzenstvu je dítě, jehož rodiče podporují "rozvoj osobnosti". O jeho přítomnost pak budoucí novomanželé opravdu nestojí..tak to vyřeší plošným embargem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025