VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:02

barbucha no jo, tenkrát byla jiná doba. Mamka mě taky jako osmiměsíční kojenou nechala s babičkou (která u nás teda bydlela) a odjela na prodloužený víkend. Byl to konec kojení mimo jiné. Ale dneska už by to neudělala a já bych to taky takhle nechtěla.

Offline Aranel
6388 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:02
Reakce na continuity:

Koukám, že váš přehled nemám, já netušila, že Čestmír má nové mimino. 

Ale koučka v naší bývalé firmě dala dítě chůvě pomalu v porodnici. Měli jsme s ní celodenni schůzky jednou za měsíc, kvůli porodu se rušila jedna. A nebyly jsme rozhodně jediná parta, o kterou se starala, dokonce za námi dojížděla do Prahy, i s tou chůvou. Říkala, že je to její třetí dítě a dělala to tak se všema. 

Takže jeden Andel není nic. 

​Zas jako na co si pak to dítě pořizuješ?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:06

Aranel u nás to uspávání u prvních dvou nebyl problém, muž je uspával už od šestinedělí. Ale třetí se bránil tam jsme začali se střídáním až někdy po půl roce, možná později. Ale to hrozně záleží na dítěti, moji u kojení neusínaly, akorát ten mimiňák občas ty první měsíce. Takže pak šlo nakojit po koupání a vysmahnoutAle zase při větším počtu než jedno dítě je to komplikovanější a za pub kvíz by mi to asi nestálo. On ani muž nikam moc nechodil, ten dospělý by tu prostě chyběl.

Offline Aranel
6388 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:06

Ještě k tomu divadlu doplním, že i u nás tzv. na oblasti se rozmáhají představení v neděli od čtyř odpoledne, někdy dokonce s hlídáním! Tak jsem ráda, že tohle snadno doženu.
Asi mi zatím bylo hlavně líto předvánočních akustickejch koncertů post-hudby. A občas mě zamrzí, že muž jde večer na pivo - ne tohle samo o sobě, ale že je vlastně fuk, jestli přijde v devět, nebo v jednu... 

Offline Aranel
6388 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:09

Evaeva On právě usíná u kojení a beru to tak, že super, že to funguje. Ale je to "exkluzivní"... zase jak říkala Tereza Mynářová, jednou prostě sám přijde a zahlásí "máma ne, chci si s tátou v posteli prohlížet encyklopedii tanků"

Offline Kokoska
34279 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:09

Evaeva moje mama mazala po pul roce do prace. Ne ze by chtela, ale tenkrat to tak bylo. A jeste dojizdela mimo mesto. Nas se segrou v podstate vychovala babicka, ktera bydlela s nama. Kdyz jsem se narodila, bylo ji 47 a zustala doma, ale ona mela jen nejake prilezitostne prace mizerne placene, tam to financne moc nebolelo. Akorat pak mela duchod asi 350 korun, ale tak zas ji to nasi vynahrazovali. To teda byly jine financni relace, plat byl tehdy asi 12-15 stovek.

Offline Aranel
6388 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:10

Kokoska To jste měly ještě kliku, že jste nemusely štandopéde do jeslí

Offline Kokoska
34279 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:13

Aranel to jo. Akorat jsme nechodily ani do skolky a pak v prvni tride to bylo dost krusny, nikoho jsem neznala a nejak se neumela s tema detma popasovat.

Offline Garfie
28106 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:17

Tak jsem se takhle na večer dozvěděla, že u Strakatých hlídal dědeček a podle náznaků to nebylo úplně 100%, ale všichni očividně přežili.

Offline Vari
2173 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:19

Aranel A to zase nepopírám, podle mě se moje účast na domácích zápasech blíží k le dvěma stovkám. Jen bych byla ráda, kdybychom zase mohli chodit se sambem spolu, takhle se střídáme a spolu jsme byli naposledy dva roky zpátky na výjezdu v Třinci. 
Takze i když člověk už pět let nekojí, tak ještě takovejch osm let si o nějakým společným rande můžu jen nechat zdát.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:33

Aranel já toho fanda nejsem (ad kojení na spaní). Ale jako když dítě chce, tak co naděláš. Sama bych je to neučila. Jinak mimino chce v noci pořád jen mně, ač se žádné kojení už několik měsíců nekoná. V létě by mohl být pár dní s našima, tak uvidíme.

Vari to by ale chůva mohla pomoct zařídit (ale jasný, peníze, ochota dětí, atd). Mně tenhle čas fakt chybí, tak jsem ráda, když to aspoň občas vyjde (ale my máme ty babičky).

Offline Aranel
6388 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:38

Garfie A že ta informace nakonec musí doputovat přes Japonsko

Vari Jo jo... rozpad komunit...

Evaeva Mně to vlastně přijde nějak přirozený, no.

Vlastně jsem taky hlídávala děti večer, rodiče měli zkoušky s kapelou. Tak 6 a 4 bylo dětem na začátku? Uzavřeli jsme tichou dohodu, že oni nebudou vylejzat z pokoje a já je nebudu zbytečně kontrolovat

Offline continuity
42009 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:47
Reakce na Aranel:

​Zas jako na co si pak to dítě pořizuješ?

​To já nevím, sama bych to takto nedělala, ale zas nechci nikoho soudit. Znám takových žen několik. Spolužačce se dcera sesypala, když někdy v půlce základky zjistila, že ty chůvy, ke kterým má velký vztah, jsou placené. Tak ta zůstala doma okamžitě. 

Moje bývalá šéfová, volala v šest večer domů a tříleté dceři, která se ptala, kdy přijde domů, vysvětlila, že si ještě zajde na pedikúru. 

Asi chápu, že někdo chce, potřebuje pracovat od narození. Co úplně nechápu, když je před tím dítětem těch priorit dalších šest. Ale pořád si myslím, to je každého věc a musí se s tím vypořádat sám.  

Offline continuity
42009 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 14:57

Evaevajá teda pořád nevím, jak se dá dítě něco naučit, co se týče usínání. Jedno dítě usínalo samo, druhé u kojeni nebo v jezdícím kočáře. To druhé jsem nebyla schopna ani naučit spát přes den v postýlce (nebo obecně v místnosti) a ne že bych se nesnažila. Spala v kočárku na balkoně a pak přestala spát přes den úplně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2026 15:05

continuity já to ale myslela opačně. Můžeš ho naučit na usínání u kojení nebo třeba dudlík, i když ho nepotřebuje. Ne, že ho naučíš usínat bez kojení, když o to hodně stojí. Taky záleží na věku, jiné je to ve dvou měsících než ve dvou letech, že jo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2026 15:18

Aranel no starší dva považovali za přirozené kojit se po spaní, vlévalo jim to energii do žil, takže i po tom posledním kojení před spaním následovala ještě trocha řádění Mimiňak považoval za přirozené kojit se před i po spaní Ale moc jsem mu to nenutila, resp. většinou usnul až po kojení, ne při něm a ten interval se postupně prodlužoval.

Offline Potrefenáhusa
38378 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 15:31

Evaevajeste by me zajimalo, jak se da naucit na dudlik

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2026 15:33

Potrefenáhusa no jakoby starší ho neměl do čtyř měsíců, pak jsem mu ho vnutila. A pak jsem si říkala, že jsem to už nemusela dělat. (Ale pomohl nám.) Ale jasný, že to nenaučíš každý dítě. Asi jako každý nenaučíš usínat bez mlíka. Mladšího na dudlík naučili hned v porodnici, taky nevím, jak by to bylo bez toho.

Offline Potrefenáhusa
38378 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 15:37

Evaeva mne se to nepovedlo

Offline continuity
42009 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 16:24

Potrefenáhusa

Starsi dudlík neměla, protože jsme s tím začli pozdě, ty jsem ho držela v puse, aby ho nevyplivla a stejně k ničemu. Mladší ho měla. Ale te jsem ho preventivně vrazila už v porodnici, to jsou ještě tvární.