VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Zuzuli
3648 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 22:30

Aranel ja ted nedavno videla dite jak z te knihy

Byli jsme na brunchi a u vedlejsiho stolu sedely dve zeny s kocarkem. Bavily se a asi tak po hodine se jedna podivala do toho uplne ticheho kocarku pod strisku a "uz jsi vzhuru, ty koukas". To dite se vzbudilo, nevydalo ani hlasek a jen koukalo na vnitrek kocaru. Pak tam slo z ruky do ruky a bylo fakt uplne zticha a jen koukalo. My s muzem byli uplne v soku, ze tohle fakt nezname. Nase dite spalo zasadne jen v naruci a po probuzeni o sobe davalo dost vedet. V kocare se rozhodne nikdy nelezelo. A nedej boze, kdyz nemelo vyhled a pozornost

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. dubna 2026 22:52
Reakce na continuity:

Evaeva Pavel je spíš ovedressed oproti tomu zbytku, část je výslovně casual.  

​Ale čekala bych, že to spolu (nebo nějací pracovníci pro to určení), probírají. Jasně, on pak třeba pokračuje na nějaké jednání, ale ona mohla mít letní šaty a nějaký jiný vršek než tu bundičku a tolik by to nerazilo. 

Offline 999
19514 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 23:03

kocoureksuggy A proč si myslíš, že je jí ta bunda malá? Tenhle typ se nezapíná. Na té fotce si ji přidržuje, ale třeba zrovna fouklo:-). Bunda o číslo větší by vypadala blbě.

Offline 999
19514 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 23:04

Tak Betty Opravdu? Celé špatně? :-)

Offline barbucha blogger
35280 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 23:32
Reakce na Evaeva:

barbucha no jo, tenkrát byla jiná doba. Mamka mě taky jako osmiměsíční kojenou nechala s babičkou (která u nás teda bydlela) a odjela na prodloužený víkend. Byl to konec kojení mimo jiné. Ale dneska už by to neudělala a já bych to taky takhle nechtěla.

​Tak my byli zvyklí už jako děti... stejně jako Kokoska maminka musela po půl roce do práce, moje matka šla ještě dřív. A později, kdy to ještě teda šlo, odjeli naši třeba na několik měsíců, otec dřív za prací a matka když dostala povolení tak jela za ním. Naposled byli takhle 1970 na Expo... pravěk ještě. Ale my měli doma v podstatě chůvu, bydlela s náma ta neprovdaná teta matky, vlastně nás vychovala, nemuseli jsme do jeslí ani do školky. A tak já, která byla později mimo nanejvejš pár dní a ne půl roku, jsem byla na naše rodinný poměry prakticky vzorná matka

Offline barbucha blogger
35280 příspěvků moje polička 14. dubna 2026 23:42

kocoureksuggy 

Nic proti sukni, nic proti bundičce a vůbec nic proti teniskám... ale osobně bych to všechno radši viděla asi jen v jedný barvě: resp. teda khaki sukni a khaki bundu, bílý triko a bílý tenisky, hotovo a cajk.

Offline Garfie
28106 příspěvků moje polička 15. dubna 2026 00:19

Já myslím, že to razí hlavě ve srovnání s Pavlem v obleku. continuity Myslíš, že je overdressed? Vždyť v obleku jsou tam všichi okolo. 

Zuzuli Já takové spící děti taky měla, jedno teda míň, ale druhé spalo i 16 hodin v kuse...už jsem tu myslím líčila historku, jak u nás byl mužův kolega s těhotnou ženou a odešli úplně osvěžení, jak je bezva a jednoduché mít miminko....:-) No a pak se jim to narodilo, on chodil do práce úplně vyřízený, kruhy pod očima, usínal na stole, muž se mu neprozřetelně pokusil udělit nějaké ty rodičovské rady a on se na něj tak podíval očima podlitýma krví a říká " Ty a ten tvůj Garfie!! Ty nevíš NIC o životě!!!"

Offline Samantha
3237 příspěvků moje polička 15. dubna 2026 07:06

barbucha prosím tě, to mě zajímá - teta (prateta?) tě vychovávala celou dobu předškolního věku? a jak jsi ji brala?

já měla mladé prarodiče, se kterými jsem trávila víkendy a prázdniny  a když jsem kdysi v dospělosti v nějaké širší rodinné sešlosti řekla, že babičku vnímám jako svoji druhou mámu, tak se máma dost naštvala

Offline stes
8918 příspěvků moje polička 15. dubna 2026 07:09

Tak ta růžová bundička je skutečně pekelná, s tím ostatni jeste víc, než sama o sobě.  A vlasy jsou letitej problém, kdyby se nechala ostříhat, udělala by líp. Kdysi to mela daleko kratší a dobry to bylo.

Offline barbucha blogger
35280 příspěvků moje polička 15. dubna 2026 21:40

Samantha 

Brala jsem ji jako pratetu, který jsme říkali "teto" Babička, její sestra, umřela v mých třech letech... věděla jsem kdo je kdo Resp. byla to prostě členka rodiny která s náma žila, vychovala už moji matku (babička pracovala) a byla u nás prostě přes děti a domácnost. Moc hodná byla.

Offline Garfie
28106 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 00:21

barbucha To dřív bývalo často, že jedna neprovdaná sestra zůstávala v rodině a pomáhala....v širší rodině jsme to taky měli, babička i její sestra se teda provdaly, ale zato jim zůstal svobodný brácha, který žil s prababičkou a posléze s mojí babičkou...toho nepamatuju, ale moje máma ho měla hrozně ráda, prý s ním byla strašná sranda. 

Ale mě taky víceméně vychovala babička a to byla máma učitelka, takže volna měla asi taky dost, navíc mě měla i dost pozdě...myslím, že dřív se ty babičky účastnily hodně. 

Offline AprilTwelve
1012 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 06:57
Reakce na Garfie:

barbucha To dřív bývalo často, že jedna neprovdaná sestra zůstávala v rodině a pomáhala....v širší rodině jsme to taky měli, babička i její sestra se teda provdaly, ale zato jim zůstal svobodný brácha, který žil s prababičkou a posléze s mojí babičkou...toho nepamatuju, ale moje máma ho měla hrozně ráda, prý s ním byla strašná sranda. 

Ale mě taky víceméně vychovala babička a to byla máma učitelka, takže volna měla asi taky dost, navíc mě měla i dost pozdě...myslím, že dřív se ty babičky účastnily hodně. 

​na tohle téma tu kdysi někdo zmiňoval knihu, myslím ty neprovdane sestry, které vlastně sloužili rodině... nevzpomene si někdo, co to bylo za knihu? zkousela jsem najít, ale nebyla jsem úspěšná 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2026 08:05

Garfie my nějakou dobu žili se svobodným matčiným bráchou, ale to moc sranda nebyla Ale moje máma u svojí babičky přímo bydlela celý předškolní věk.

Offline rozarka
4199 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 08:30

Označení-chudá příbuzná pochází podle mě právě od těch zen, co neměly žádné dědictví, věno...tak jako neprovdané byly závislé na rodině a dost často ji vyfasovali prvorození sourozenci na starost. U těch z lepších rodin měly aspoň vzdělaní, tak mohly jít pracovat jako guvernantky jinam. A když zůstala doma, byla jen lepší služka za stravu a byt

Offline Sweet Potato
39730 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 08:38

AprilTwelve Napadají mne Neffovy Sňatky z rozumu či pokračování, Zlá krev. Dlouho neprovdané sestry, otec jim říká Přeslice (vymřít po přeslici) V seriálu Iva Janžurová pak žije s rodinou své sestry (Jiřina Jirásková, která se přece jen provdá, jako lepší pomocnice a vychovatelka.

Offline Garfie
28106 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 08:57

AprilTwelve Taky si to pamatuju, ale vůbec nemám tušení...

Offline barbucha blogger
35280 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 12:17
Reakce na Garfie:

barbucha To dřív bývalo často, že jedna neprovdaná sestra zůstávala v rodině a pomáhala....

​U nás to bylo ještě jinak, v podstatě dost strašná historka (když už jsme u těch vzpomínek):

Babička se narodila jako "mrzáček", chyběly jí nějaký prsty na jedný ruce (dva asi?)... a pak když prababička ležela na smrtelný posteli, povolala obě svoje dcery k sobě a pratetu přinutila přísahat, že svou sestru nikdy neopustí a bude se o ni starat. No, stalo se... ovšem stalo se taky to, že se "mrzáček" vbrzku dobře provdal za fešáckýho inženýra a povil dvě (zdravý) děti který radostně zůstavil péči svý sestry, aby mohl jako emancipovaná žena třicátých let (s neméně emancipovaným manželem, děda byl vyslovenej pohodář) nastoupit do banky. 

Teta tedy vychovala neteř i synovce a když se zdálo že už by mohla mít pokoj, našla si (mimochodem byla velmi krásná) i známost. Perspektivní ženich přisvištěl s kyticí žádat o ruku dotyčné hlavu rodiny to jest dědu... ten neviděl důvod tomu bránit - nicméně oba haranti se rázem ovinuli tetě kolem kolen a s hlasitým brekem prosili, aby je neopouštěla. Teta se rozplakala taky... a nápadníka odmítla, pročež zůstala už napořád. Aneb jak haranti dokážou někomu zničit život.

Offline Garfie
28106 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 12:23

barbucha To je ale fakt hustá historka....

Offline Samantha
3237 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 12:49

barbucha teda... snad to nedopadlo takto  - a haranti v  dospělosti šoupli tetu do chodobinnce

Offline barbucha blogger
35280 příspěvků moje polička 16. dubna 2026 13:04

Samantha 

Ale ne, vždyť vychovala ještě i nás - tři děti svojí neteře, další generaci. Druhá moje babička, která se naštěstí dožila vysokýho věku, byla bohužel trochu z ruky, na Moravě. Tam jsem trávila odjakživa aspoň prázdniny... což chudák prateta, zbavivší se tak aspoň jednoho haranta, asi pokládala za dovolenou