VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline notna
9310 příspěvků moje polička 26. května 2026 14:58

Fandím tomu, když někdo umí nosit svou postavu a má sebevědomí a nehalí se do maxioblečení. Outfit slečny Saudkové se mi nelíbí, ale je mi to fuk. Ovšem všechny ty underbooby, sidebooby, tanga do pasu a zárověň kalhoty proklatě nízko, to jsem fakt už asi stará prudérní bába a aspoň na školách a úřadech by to mohli zakázat To není hezký ani na superpostavě. I ti kluci s vyrýsovanejma tělama by si ta trika mohli v mhd oblíkat. Je to lepší, než pupkáči, ale tak to podle mě není nutný.

Dost nemile mě překvapilo, když se v Brně o to loni jedna škola pokusila a ač to bylo po anketě s žáky, museli to nařízení zase zrušit. Nechápu, jak tohle někdo musí mít ve škole. A to byla základka!

Online stes
9082 příspěvků moje polička 26. května 2026 15:11

notna S tím s tebou souhlasím, netřeba se halit do burky. I velké velikosti se dají koupit příčetně ušité. 

Offline Jitka77
1908 příspěvků moje polička 26. května 2026 15:13

Nebo někomu připadají důležitější jiné věci než vzhled a oblečení. Fakt jsme lidé různé...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2026 15:45

notna protože takové nařízení nemá oporu v zákoně. Škola tohle prostě určovat nemůže. Já teda souhlasím, že děti se mají ve škole především cítit pohodlně, takže klidně můžou mít tepláky, ač mně samotné se to nelíbí. To viditelné spodní prádlo je věc jiná, ale těžko se stanovuje nějaká hranice.

Offline notna
9310 příspěvků moje polička 26. května 2026 16:17

Evaeva A jak to mají školy, kde jsou školní uniformy? Naivně jsem si myslela, že škola, o úřadě nemluvě, může dát mantinely a taky, že ve školním řádě něco v tom smyslu i je. A přijde mi, pardon, fakt ujetý, když se rodiče perou za tepláky a crop topy, ze kterých lezou prsa. My jsme na dni otevřených dveří jednoho gymnázia dokonce viděli prsní dvorce jedné studentky To bylo příšerný. Fakt si myslím, že ta hranice by měla být stanovena, když není někdo soudnej.

Nám chodila do kroužku jedna tahle vystavovatelka. Naštěstí stačilo ji decentě v soukromí upozornit, že jí koukají kalhotky. Sice řekla, že je to schválně, ale od té doby si dávala ty tepláky výš než vešla a před odchodem si je zase posunala tak, aby byla vidět i "kasička". 13 let.

U dcery v autoškole v první hodině informovali, nejen, jaké jsou nevhodné boty, ale i oblečení /tyhle extrémní výstřihy, booby apod./ a prý je můžou odmítnout nechat tak řídit. Ty boty vím, že jo, oblečení určitě ne, ale nenapadlo by mě proti tomu protestovat. Spíš mi přijde smutný, že to musí zmiňovat.

Offline Tabea
7965 příspěvků moje polička 26. května 2026 16:26
Reakce na rasaNori:

Sweet Potato ted jak se pohybuju po různých administrackach a vysokých školách, kolikrát mi ohledně oblečení silnějších dam a slečen  fakt padla brada. Crop topy, minisukne, krátké šatičky, jako jejich sebevědomí bych chtěla mít. Nebo možná radši ne

​my name ted takovou studentku na výpomoc v práci. Sukně nosí tak krátký, že normálně sedí na židli na "holým" zadku. Crop topy, hluboký výstřihy. Dobře to nevypadá. Ja bych teda takový sebevědomí nechtěla. 

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 26. května 2026 17:01

slniecko minimálně dvě ty kolegyně rozhodně na vzhled nerezignovali. Učesané, namalované, jen ty sukně pod zadek. 

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 26. května 2026 17:02

Evaeva a když přijde student(ka) do školy (polo)nahá? Nebo úplně v průhledném oblečení?

Kde bude ta hranice? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2026 17:08

continuity ano, to píšu, že je těžké určit ty hranice, co už je, že je "nahá", jestli je průhledný tričko v pořádku atd . Ta brněnská škola ale zakázala tepláky, tílka a croptopy, to nemůže.

notna uniformy mají asi jen soukromé školy, ne? Tak to bych řekla, že je oblékání součást smlouvy, kterou uzavřou rodiče se školou. Zákon stanovuje, co může být ve školním řádu, tohle je něco jiného. Aspoň z mého laického pohledu.

Offline Tabea
7965 příspěvků moje polička 26. května 2026 18:48

continuity naše studentka taky na vzhled nerezignovala. Naopak.

Offline Mha
příspěvků moje polička 26. května 2026 20:04

Mám dítě na soukromé střední a i pro ně platí školský zákon a žádný školní řád to neoblékání nespraví.

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 26. května 2026 20:44

Školní řád všechno nevyřeší, ale snad by stačilo držet se prostě zásad slušnýho chování. A to do školního řádu snad (obecně) patří

Nejenom že zdravíme a chodíme včas... ale např. že kluci nenosí v místnosti čepice a že nikdo neni zvědavej na holý zadky nebo prsa v průhedným závoji, je snad samozřejmost!

Offline Mha
příspěvků moje polička 26. května 2026 21:02

barbucha

A nebo jim jít příkladem.

Třeba i odstrašujícím... 

Offline Tabea
7965 příspěvků moje polička 26. května 2026 21:14

barbucha syn měl zahájení pátý třídy (nová škola, soukromá, církevní) ve školní kapli a byli tam kluci, co měli celou dobu na hlavě kšiltovku. Vzhledem k tomu, ze je to tu samej katolík, bych předpokládala, ze vědí jak se chovat. 
Takze to, ze kamarádka s manželem nechali deti na koncerte hudební školy (na velkém podiu zároveň zpívalo tak 100 dětí z různých školkových sborů) s orchestrem taky vystupovat v kšiltovce, tak už se asi moc ničemu nedivím. 

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 26. května 2026 22:06

Tabea 

Tak samozřejmě - ti žáci mají taky rodiče! Tam to musí začít, když ty haranty pouštěj mezi lidi...

Pokud ovšem nepovažují výchovu za šikanování těch nebohých bezbranných bytostí a nebojí se, že by jim zkřivili křehkou psyché Tvl moji bratři si nechat ve společnosti čepici tak jim přiletí facka a je vyřešena výchova i pokrývka hlavy najednou, nemluvě vůbec o kasičce která by si přímo koledovala o zásah otcovým páskem (a ne, nejsem zastánce tělesných trestů, po zkušenostech z dětsví přímo naopak, mám na mysli spíš předchozí varování/upozornění/vysvětlení... no a pokud to neklapne...) Ale někteří rodiče asi ani netuší kdo byl Guth Jarkovský, no. Pak to tady má nějak vypadat.

Offline Tabea
7965 příspěvků moje polička 26. května 2026 22:35

Garfie můžou děti u vás do školy nosit sandály?

Offline Garfie
28333 příspěvků moje polička 26. května 2026 23:17

Tabea Vůbec, k zimní uniformě společenské černé boty (to znamená pro holky bez podpatku, buď mokasíny nebo nějakou verzi balerín) a v létě černé tenisky. 

Offline Garfie
28333 příspěvků moje polička 26. května 2026 23:29

Já se přiznám, že se na to oblékání v Čr a zvlášť teda ve školách dívám čím dál víc kriticky. Tady ty manýry na naší japonské škole mi přijdou teda druhý extrém (i na dny bez uniformy jsou pravidla, jako žádné viditelné břicho, záda nebo ramena, žádný urážlivý nápis na triku, délka sukně minimálně do půl stehen..). 

Loni v létě, když jsme byli doma, možná jsem vám to tady říkala, jsme byly s dcerou v centru Olomouce, seděly jsme se zmrzlinou na lavičce a ona z ničeho nic říká "mami, všimla sis jak tady chodí lidi strašně oblečení?" (podotýkám, že o takových věcech jsme se vůbec nikdy nebavily) a když jsem se jí zeptala, jak to myslí, protože mně to na léto jako zase tak strašný nepřišlo , tak říká, no dyť většina vypadá jako v oblečení na doma, chlapi kraťasy, polovina ženských vypadá jako v noční košili....normálně mě to rozesmálo, protože jsem si uvědomila, že má vlastně pravdu. 

No a když k nám druhý den přijela na návštěvu kamarádka s dcerou v podprsence (tomu se ani crop top říkat nedalo), tak za zády protočila oči. 

Offline JankaM
3064 příspěvků moje polička 27. května 2026 09:00

viktorka_od splavu může být, vidím to i na sobě. Za mlada jsem nakupovala v obyč hadrárnách tyou New Yorker a Kenvelo, nikdy jsem nebyla vel S, ale do L jsem se vešla a asi i vypadala dobře. Tak třeba pokud ze setrvačnosti kupují stejné věci jen ve větších velikostech, vypdá to tak, jak to vypadá. Taky tam ještě občas kouknu, ale jsem vysoká, už ne hubená, tak se do nějakého XXL sice narvu, ale nositelné to tedy není, vypadala bych jako výše uvedená .   Ty úplety, když se vytáhnou do šířky, tak se poněkud zkrátí na délce. 

Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 27. května 2026 09:58

JankaM jj presne to jsem myslela. a taky jak pise slniecko, kdyz pak treba i vlezou do normalniho "lepsiho" obchodu, tak tam na ne stejne nic nemaji. a tlusty uz jsou, schovat to stejne nejde, tak co.. rezignace.

spis teda mi pripada docela zajimavy, pozorovano u zname- ted uz i u nas jsou normalne dostupny leky typu ozempic. a presto, ze dotycna obezni (skutecna obezita, ne nadvaha) dostala doporuceni od lekare kvuli prediabetu aj pridruzenym zdravotnim rizikum, tak odmitla. proc teda lidi i kdyz byt obezni (i s temi zravotnimi riziky ktera to prinasi) nemuseji, tak si to vedome zvoli jako variantu?