VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 00:21
Reakce na slniecko:

​Tak ja to mám naopak. Nepijem vôbec (ani by som nemala, kvôli liekom, ale ani mi to nechýba) ale bez kávy???

Bez kávy nie je život!!!

​Svata pravda!!! Bez kavy nie je zivot predevsim pro me, ale i pro pomerne velke mnozstvi osob, ktere bych pres den pozabijela, kdybych si ji rano nedala  Bozi dar proste!!

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 00:27
Reakce na MP Marge:

​Svata pravda!!! Bez kavy nie je zivot predevsim pro me, ale i pro pomerne velke mnozstvi osob, ktere bych pres den pozabijela, kdybych si ji rano nedala  Bozi dar proste!!

​Presne !!!

Offline sisa.b
1298 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 11:06

MP Marge slniecko keď vás tu tak čítam... 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 11:22

na kávě je pro mě nejhnusnější ten pocit v puse, když se dopije - nevím teda, jestli to tak mají všichni, ale já když vypiju kafé, musím si jít okamžitě aspoň důkladně vypláchnout pusu vodou.

vždycky jsem přemýšlela, proč si vlastně lidi zvykají na nedobré věci  u kterých se musí nejdřív překonat, aby si na ně vůbec zvykli. káva, cigareta, rum, slivovice, pivo....všechno je na první ochutnání (i na několik minimálně dalších) prostě hnusný. já jsem se za tu hranici nikdy nedokázala dostat a všechno mi to přijde hnusný pořád. na čokoládu nebo smaženou slaninu si člověk zvykat nemusí  

Offline tv
4264 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 12:36

Tak bacha, na slivovici a pívo mi nesahej! A cigateka, ach! Ja bych si tak dala! Ale jiz je ze me delsi dobu nekurat a tak to i zustane.

Online viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 12:55

Jiná Realita no vetsinou jeste v detstvi/puberte z frajeriny, to si zvyknes raz dva:-) ale treba na to vino nebo fernet ja si zvykat nemusela to mi chutnalo hned:-)) 

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 12:57

slniecko Já bych taky bez kávy nepřežila. A myslím si, že to není závislost, mně prostě strašně moc chutná, ráda zkouším všelijaké druhy, zaměstnanci mé oblíbené kavárny už mě i moje děti zná jmény a zdálky už mi pomalu chystají "tu mou"

V každém novém městě vždycky zkouším kavárny s nejlepší recenzí, no prostě pako. 

A příští týden otvírá svou vlastní kavárnu můj brácha se švagrovou, tak už se hrozně těším.

No a víno, vychlazené bílé suché nebo suché těžké červené (toho vypiju ale o dost míň) Nesnáším sladký alkohol, pivo ani nemusím tvrdý pití. Cigarety...tam jsem takový ten sváteční kuřák, ale co mám děti, tak vůbec, nikdy jsem si na to naštěstí nezvykla.

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 12:59

viktorka_od splavu Víno mi taky chutnalo hned. Mnohem dýl jsem si musela zvykat na olivy, ty mi nejdřív přišly fakt nechutné.

Online viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 13:01

Luna jo olivy.. maminka mi kdysi vysvetlila, ze si na ne musim zvyknout. tak si pri kazde prilezitosti zvykam... uz asi 20 let:-) obcas uz mi nejaky i chutnaji teda.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 13:20

Já jsem teda taky závislák. Bez kávy bych se asi obešla, i když nerada. Ale vůbec nepiju latté a takové ty věci, kde je hodně mléka. Ale alkohol by mi fakt chyběl, kdybych třeba musela přestat ze zdravotních důvodů....je to hrozné, když to tak napíšu, ale chutná mi a mám ráda rituály s ním spojené. 

Cigarety jen vysloveně svátečně a co mám děti, ani mě to nenapadne, to už bych si spíš potáhla jointa, ale tak příležitostí taky moc není 

Kdybych se něčeho musela vzdát, asi by mi nejvíc chybělo ovoce, když se stane, že z nějakých důvodů nemám víc než dva dny, fakt cítím absťák. 

A k olivám jsem se projedla na jednom večírku, kde nic jiného k jídlu nebylo....:-)

Offline Proč ne Eva
408 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 13:32

Kávu miluju. Já naopak piju hlavně latté. Z alkoholu jen víno. V létě suché bílé, zima je ve znamení červeného. Tvrdý alkohol mi nechutná, ke slivovici mám přímo averzi.  

Po pár letech života ve Středomoří si na olivy, chleba namočený do olivového oleje, zvykne každý :)

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 13:46

Mne kedysi káva nechutila...a potom som ochutnala dobrú . Detto s vínom. Ale na olivy som si musela zvykať, dodnes ich mám tak nejako, že k vínu sa na zakusovanie hodia, ale nepozabíjam sa za nimi.

Ale tak to je podľa mňa tak, rôzni ľudia, rôzne chute. Ja napríklad neviem pochopiť, ako môj manžel a moja dcéra môžu jesť citrónovú zmrzlinu (ešte v kombinácii s čokoládovou, ktorá tú kyslosť zvýrazní), oni nechápu moju zamilovanosť do orieškovej, pistáciovej a banánovej...

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 13:57

slniecko Citrónová s čokoládovou, nejlepší kombinace! 

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 13:57

sisa.b 

Offline slniecko admin
19586 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 13:59

Pinot Noir vidíš to a ja mám vždy pocit, že in to mlieko skyslo.

Offline Pinot Noir
29959 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 14:07

slniecko Já mám i jogurt ráda čokoládový, to taky moc lidí nemusí. Bílý nebo čokoládový, ovocné moc ne.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 14:12

Já bych strašně potřebovala tuhle sklenici, ale na nožce by byla lepší!

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 14:12

No pokud jde o jídlo, tak zrovna olivy mi chutnaly fakt hned bych řekla, vůbec si nepamatuju, že bych se k nim musela projíst. Zato kozí sýr! Tam to u mě šlo od absolutní nenávisti (fuj, dejte to ode mě, smrdí to jak chlívek) k vroucí lásce. :)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 14:19

Mně třeba pivo chutnalo hned napoprvé, nijak jsem si na něj zvykat nemusela. Chodila jsem kvůli němu ráda třeba i do Čestru, kde měli pro vegetariány pořád jenom blbej lilek, ale to to jejich luxusní pivo mi za to stálo. Posledních pár let vypiju tak dvě tři za měsíc, ale vzdávala bych se ho nerada. 

Bez ovoce bych přežila, kdyby o bylo nutný, ale bez zeleniny nejspíš ne, přitom jako dítě jsem ji nesnášela.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 15:29
Reakce na Jiná Realita:

vždycky jsem přemýšlela, proč si vlastně lidi zvykají na nedobré věci  u kterých se musí nejdřív překonat, aby si na ně vůbec zvykli. káva, cigareta, rum, slivovice, pivo....všechno je na první ochutnání (i na několik minimálně dalších) prostě hnusný. já jsem se za tu hranici nikdy nedokázala dostat a všechno mi to přijde hnusný pořád. na čokoládu nebo smaženou slaninu si člověk zvykat nemusí  

​To koukám, že to má někdo stejně, jako já . A ještě na parfumánii. V okolí jsem totiž za exota.