VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 15:38

Jiná Realita A pila jste někdy fakt dobrý kafe? Po něm žádná pachuť v ústech nezůstává podle mě, vodu k němu piju taky, ale ne na "výplach"

To já bych zas nevyhledávala tu smaženou slaninu, obecně nemůžu tlustý maso, a to ani prorostlý steaky, od malička mám spory s babičkou, která mi tvrdí, že kuře nemůže bejt tlustý a pro mě i to je v některých partiích nejedlý. Čokoládu si taky odpustím radši než dobrý víno.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 15:49

Jiná Realita ne, fakt to neni hnusny, prekonavani se netreba... :)

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 17:00

Jiná Realita Kafe, olivy, bile vino hned. Kozi syr mi nechutnal, asi bych si ho sama uz nedala, ale ochutnala jsem ho omylem a dobry :)

Zajimalo by me, jestli je mozne dedit chute. Chutnaji mi stejne veci jako memu tatovi, to same ma rad muj syn. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 17:11

Lamicka dědění chutí je zajímavá myšlenka, ale u nás by to muselo fungovat přes generaci. Já vyrostla v rodině typických českých knedlíkářů, flákota byla denně, těstovniny sprosté slovo.. Celé dětství jsem strašně špatně jedla, mě to prostě vůbec nechutnalo. V dospělosti jsem se našla v lehké zeleninové stravě, případně středomořské kuchyni. No a dítě je naprostý knedlíkář, nejlepší jídlo je flákota s čímkoliv, žádné výstřelky se netolerují. 

Jo a ještě dítku chutná pivo.. Asi mu to ladí s tou flákotou.. 

Online viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 17:11

Zina taky jsem jako dítě jedla ze zeleniny jen rajče (a jedině pocukrovaný:D a teď ovoce mám sice dost ráda, ale zas moc ho nejím. neobešla bych se bez zeleniny a to dokonce i tepelně upravené (což byl pro mě hnus fialovej a nedokázala jsem pozřít vůbec nic) hodně teda dělá úprava. když je to s tou slaninou...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 17:42

Mutziputzi můj bratr je kávový maniak, takže určitě ano. ale ne, je to všechno buď hořké nebo dokonce kyselé.

stejně jako pivo, to je jen hořké, a že jsem jich zkusila (spolužáci se mě to snažili naučit pít, marnost). a taky víno, otec je zas vínový maniak, tak jsem určitě zkoušela jen vína vybraná, stejně mi ale úplně všechno bílé (polo)suché přijde jako kyselá voda a všechno (polo)suché červené jako trpká voda.

relativně mi chutná jen portské, slámové, samos a kagor. ale mít to nemusím, piju jen ze společenských důvodů.

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 17:52

Ja jsem asi teda chute zdedila. Muj otec nesnasi pivo, kdyz sel nekam do hospody s kamaradama, trpel jak Vetchy v S certy nejsou zerty.  U nas jedine vino.

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 17:58

Jiná Realita Tak vsak co, nemusi kazdemu chutnat vsechno! Ja s vami souhlasim ohledne piva, to mi prijde horke a nedobre, jedine pivo, ktere mi prislo jakztakz pozivatelne, byl Guiness v Irsku. A pritom se u nas pivo vzdycky s nadsenim pilo!

Jinak ale jsem si po precteni vaseho prispevku uvedomila, ze vlastne ano, na spoustu veci, ktere mi dnes chutnaji, jsem si opravdu musela zvykat. Vino mi pripadalo kysele a pila jsem jen proto, abych nevypadala pred kamarady "jako mala". I do toho kafe, bez ktereho dnes v podstate nemuzu zit, jsem se musela nutit - dat si po obede kafe bylo u nas v rodine znamkou dospelosti, takzd kdyz mi babicka poprve nabidla, mohla jsem se prerazit, ac to chutnalo jak utrejch. A kdyz jsem poprve kousla do olivy, tak jsem tatinkovi zdesene hlasila, ze je to "nejaky zkazeny" 

Ale cokolada i slanina, to mi jelo hned 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 18:02

MP Marge no nějak tak jsem to myslela :) na slaninu a čokoládu si myslím nemusí zvykat vůbec nikdo. tedy asi někdo určitě bude, vždycky jsou výjimky, ale většině lidí křupavá slanina a dobrá čokoláda chutná na první ochutnání (i když jí třeba nesní moc, protože jim vadí tuk na trávení neco cokoli, jde jen o tu chuť na jazyku).

zatímco neznám nikoho, komu by první doušek piva a ještě pak mnoho dalších přišel skvělý (i když taky někdo asi bude) - většina se minimálně zašklebí. a že by někomu chutnala cigareta na první potáhnutí, to jsem neslyšela v životě. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 18:12

Pokud bych měla vybrat něco alkoholickýho, co si dám fakt ráda, tak to jsou jen všelijaký míchaný drinky, nějaký zajímavý pochopitelně, ne kubíčko za sedmdesát. :D Ale jinak je to se mnou smutný, taky se nedokážu k ničemu přesvědčit, na milost jsem doposud vzala jen víno, ale víc jak jednu skleničku do sebe za večer málokdy nasoukám. Samotnej tvrdej nepřipadá v úvahu už vůbec, strašně nesnáším tu štiplavou lihovou pachuť. V obchodě, kde jsem dlouhodobě brigádničila, jsme prodávali i fakt výborný whisk(e)y, rumy, koňaky a já nevim co ještě, všechno jsem ochutnala, ale lepší hodnocení než "zajímavý" si ode mě nevysloužilo nic, možná jen jedna whisky mi byla sympatická, ale to proto, že byla fakt hodně drsňácká kouřová - chutnala jako mořská voda, vlhká hlína a uzený maso najednou. :)

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 18:45

Jiná Realita jaka vybrana vina konkretne? vybrana cervena vina, co znam, jako trpka voda rozhodne nechutnaji. 

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 18:53
Reakce na Jiná Realita:

MP Marge no nějak tak jsem to myslela :) na slaninu a čokoládu si myslím nemusí zvykat vůbec nikdo. tedy asi někdo určitě bude, vždycky jsou výjimky, ale většině lidí křupavá slanina a dobrá čokoláda chutná na první ochutnání (i když jí třeba nesní moc, protože jim vadí tuk na trávení neco cokoli, jde jen o tu chuť na jazyku).

zatímco neznám nikoho, komu by první doušek piva a ještě pak mnoho dalších přišel skvělý (i když taky někdo asi bude) - většina se minimálně zašklebí. a že by někomu chutnala cigareta na první potáhnutí, to jsem neslyšela v životě. 

​Jo, to souhlasim, ja jsem od kamaradu - kuraku take slysela jen historky, jak prvni cigareta byla hnusna a jak se malem udusili (a par se priznalo, ze se i s odpustenim poblili). Vzdycky me fascinovalo, co lidi vede k tomu, ze v tom tedy pokracuji, ja jsem mela po prvnim sluku jasno 

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 18:57
Reakce na jinx:

Jiná Realita jaka vybrana vina konkretne? vybrana cervena vina, co znam, jako trpka voda rozhodne nechutnaji. 

​No vam ne. Mne taky ne. Ale nekomu ano. Moje maminka je na tom uplne stejne jako Jina Realita - muzete ji nalit vyborne cervene vino, a ona vam stejne rekne, ze je to trpke, a ze ji to "stahuje pusu". 

Chut je subjektivni. 

49385 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 19:01

MP Marge aha, ja teda slysela ze byva lidem spatne ale mne z cigarety nikdy nebylo ani z te prvni. pravda ze nijak moc mi to nechutnalo. ale kamaradka naznala ze jsem trapna kdyz to jeste neumim a ze je treba me naucit:-) brala teda mamince na tu dobu luxusni damske cigaretky tak mozna proto.

horkou i kyselou chut mam rada. nektery piva jsou na me prilis sladky. kysely vino nepiju ale asi mam tedy jine meritko kyselosti:-) 

49385 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 19:03

skoro bych rekla ze malym detem pochopitelne chutna vse sladke - chut mleka. pak se chute vyviji no a nekdo se moc nepohne, nekdo hodne. od pocukrovaneho rajcete k platku samotneho citronu, treba

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 19:03

Kdyz uz je rec o slanine, ja ji miluju, a zrovna tak miluju datle. Kolegyne prinesla na vanocni vecirek datle ve slanine, jeste to melo vevnitr tusim prazenou mandli, a pry ze ta slana, krupava, mastna slanina ve spojeni se sladkou datli je ta nejlepsi vec na svete. Tak jsem to poctive zkousela, ale pri nejlepsi vuli jsem si ja to nemohla zvyknout. Ja jsem na michani chuti strasna konzerva, proste sladke je sladke, a slane je slane, a dohromady to nejde a pres to nejede vlak! Mate to taky tak nekdo?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 19:06

jinx nedokážu napsat konkrétně, naprosto mě to nezajímá, ale když napíšu, že otec byl jednu dobu schopen každý večer načít jinou láhev vína, přičemž každé české mělo označení salon (nebo bylo zahraniční, ty asi mají jiná označení), tak to fakt nebyly "krabičáky". a nechutnalo mi ani jedno, ani trochu.  kyselá nebo trpká tekutina - pokud to není sladké husté víno jakékoli barvy, to mi v podstatě docela chutná, ale stejně toho maximálně vypiju malinký pohárek. i pokud česká vína neuznáváte, tak vítěz salonu by měl být minimálně v lepším průměru vín, tak to asi zas tak špatná vína nebyla. teď už pít nemůže, tak s tím konečně přestal a stále se mi nesnaží nějaké vnutit s tím, že je to skvělé a určitě mi bude chutnat 

poznám rozdíl v "české" portském, které jsem koupila tady v obchodě, a portském, které jsem přivezla z porta. to ano. to přímo z porta bylo nesrovnatelně lepší. poznám i rozdíl v dobrém a špatném (polo)suchém - ale jen rozdíl, ne že by mi přišlo to dobré chutnější. je to jako pivo - všechna jsou pro mě hořká (a navíc pivo smrdí).

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 19:07

MP Marge já 

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 19:08

MP Marge aha, ja teda slysela ze byva lidem spatne ale mne z cigarety nikdy nebylo ani z te prvni. pravda ze nijak moc mi to nechutnalo. ale kamaradka naznala ze jsem trapna kdyz to jeste neumim a ze je treba me naucit:-) brala teda mamince na tu dobu luxusni damske cigaretky tak mozna proto.

horkou i kyselou chut mam rada. nektery piva jsou na me prilis sladky. kysely vino nepiju ale asi mam tedy jine meritko kyselosti:-) 

​Ja jsem prave na vas myslela, kdyz jsem psala svuj prispevek, ze jako byvala kuracka byste mohla teorii bud potvrdit, nebo vyvratit 

Ja jsem to prave takhle mela s tim vinem, bylo mi kamaradkami naznaceno, ze pokud si nedam, tak nikdy nebudu "in". Po zakladce prisla do mody "broskvova" a ta uz mi chutnala, tam uz jsem se premahat nemusela