Ta Kohoutová je divná.

Ta Kohoutová je divná.

MP Meri dynda Tak viděno úhlem průměrné holky z Čech, jasně, výdaje jsou velké. Jenže příjmy jsou taktéž nemalé. Třeba takový Windsor - je to poměrně výdělečný podnik, vstupné, cetky i kvalitní předměty, porcelán. A věřte mi, lidi kupujou jak zběsilí. V zahradách je třeba královská mlékárna, farma. Tohle všechno generuje dost peněz.
Večírky se nekonají jen tak, většinou jsou to akce na podporu veteránů, škol nebo charit. Můžu se teda vyjádřit jen k tomu co znám, ne k výdajům za módu. Byla jsem na dvou akcích. Ples pro zaměstnance asi stál dost, to je fakt, bublinek bylo moře, jídlo skvělé. Ostatně, kdyby to zaměstnanci nevydělali, asi by nic nebylo :-) Garden party pro veterány je ale něco jiného, je to čaj - bez alkoholu, pohoštění je skromné.
Britská královská rodina asi nikdy nebude tak civilní jako severské rody, ale udělala obrovskou změnu během posledních dekád. Na to, že před dvaceti lety se schylovalo k referendu jestli královnu nezrušit... tak teď je ikonou, královna je miláček Británie, princové mají obrovskou podporu.
Hele a vám by se líbilo, kdyby vaše královská rodina chodila v teplákách? Vždyť ještě před "pár lety" vládli půlce světa.
Aby nedošlo k mýlce, já to vůbec nezpochybňuju, kdo jinej by měl bejt pohádkově bohatej, než královská rodina. Jen mi to přijde fascinujicí z ekonomickýho pohledu. Čistě jako zajímavost.
MP Meri Přesně, je to fascinující. Navíc ta "závaznost" nebo jak to říct. Když je pohádkově bohatý nějaký šejk z Perského zálivu, nebo americký magnát, může si dělat v podstatě co chce. Zatímco královská rodina-zvláště ta britská-musí fungovat podle protokolu, zvyklostí a očekávání okolí. I v utrácení. Prostě noblesse oblige. Musí to být náročné.
Já to taky nezpochybňuju, naopak, proto mi přišla dost mimo představa srovnávání rozpočtu menší obce, což je max. několik jednotek milionů korun s rozpočtem královské rodiny. Za menší považuju obec kolem třeba 500 obyvatel. A ty fakt nemají kanceláře s ekonomy...
dynda Tak dalo by se diskutovat o tom, co je mensi obec, obzvlast v ceskych podminkach. 500 uz beru jako obec malou, ne ze by to na veci neco menilo. Predpokladam, ze je pochopitelne, jak jsem to myslela.
MP Meri jj, život v královské rodině je asi hrozně moc složitý - protokol, paparazzi atd. ... nedokážu si představit, co by mě mělo přimět k tomu, abych se toho dobrovolně účastnila
Edge tchánova prkenice přece...
Mn leda čaj o páté a sušenky, ale je mi jasné, že na takové banality v provozu královské firmy moc času nezbývá.
No 3000 obyvatel už je město, hodně malé město :-) Ale jinak jasně, chápu.
dynda Naše nejmenší města nemaj ani 100 obyvatel![]()
Mutziputzi to jsou ale takový historický kuriozity typu Rabštejn nad Střelou, ne?
Potrefenáhusa To asi jo, víc jich je...jsem si jenom otevřela naučné okénko na téma Není to počet obyvatel co určuje co je město a co ves![]()
Mutziputzi tak to je většinou historicky daný, ne, ty královský glejty a tak a pak se ty města vylidnily.
Potrefenáhusa Ze zákona by dneska pro prohlášení měly mít fakt aspoň těch 3000 obyvatel a adekvátní infrastrukturu, pokud to nemaj můžou i tak požádat na základě historie nebo přesvědčení, status města uděluje myslim předseda parlamentu. Údajně dochází k legračním situacím, že třeba vesnice prahne po statutu městysu nebo města, horkotěžko toho dosáhnou a pak jsou přístí rok nas*aný, že už nemůžou soutěžit o vesnici roku![]()
To je pravda, pak se v těchto výjimečných případech ani rozpočet města nedá srovnávat s rozpočtem královské rodiny.
Hlavně by asi bylo zajímavý, jak velký naše město má srovnatelný rozpočet, ale já po tom pátrat nebudu. ![]()
Jo a naše největší "neměsta"=vesnice mají až 5 500 obyvatel. To jen tak pro doplnění.
Já říkala "menší obec", ne menší vesnice. Takže jsem měla na mysli spíš město, něco kolem řekněme 10 tis. Ale jak říkám, ne že by to nebylo jedno.
Na vesnici roku jsem byla letos v komisi, radši nevzpomínat ![]()
MP Meri prosím, vzpomínej!!!
Jakože špatná úroveň nebo veselé historky z komise? Já si vždycky říkám, že zásoba těch opravdu dobrých obcí se musí vyčerpat. Můžou se hlásit jen dokud nevyhrajou ne?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich podmínkách užití.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.