Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Fleur blogger
6865 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 16:54

slniecko continuity S tou purpurou je to složitější, protože ona je to vlastně taková drť všeho možného: koření, úlomků a třísek vonného dřeva napuštěného pryskyřicemi, takže pokaždé může vonět jinak. Je to taková obdoba pout-pourri (to také nevoní univerzálně, ale liší se přísadami), ovšem k rozvonění vyžaduje rozehřát na žhavé plotně.

Ostatně do češtiny se to slovo purpura dostalo právě z francouzského pot-pourri (což je doslova "shnilý hrnec").

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2022 17:03

slniecko ta písnička je od Suchého a je moc krásná

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 18:13

Sweet Potato0,25 l rumu a 0,5 l vodky. Jsem skrblík, dávám božkov, ale mám celou řadu spokojených stálých odběratelů.

Offline Mulen
5044 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 19:13

marieu to presne dela dcera, place, ze to mam hezčí

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 19:16

Mulen no, je celkem úlevný číst, že se to neděje jen u nás..

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 19:25

marieukrasne si to nakreslila. U nas by som musela plakať ja, deti kreslia obaja lepšie 

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 19:41

marieu krásný to máš! Obdivuju. Já většinou nechám syna, aby mi to pak vylepšil podle svyho a máme nějakou patlaninu.

Ostatně jak jsem vyráběla dřevěné waldorfské skřítky s plstěnými kabátky a čepičkami jsem tu myslím psala? Došila jsem je někdy o půlnoci, nechala na kuchyňském stole a ráno syn přiběhl, mami ty jsou krásný! Ale zapomněla jsi jim namalovat obličeje, já jsem ti je vylepšil.

Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 20:01

Tak jsme se na to s malým pomocníkem (až budu velký, budu pekař!) vrhli, když už je tedy ten prosinec, a jak jinak začít než těmi dřevěnými perníčky. My nemáme fólie, jen mašlovačku.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 20:11

dzizisketa Super. Máte je krásný.

Jsem si ani nemyslela, že to bude takový hit, ale taky se mi líbili, tak jsem je sem musela dát. Zkoušela jsem je taky, jen u nás byly pryč než jsem se vrátila domů, tak ani fotku nemám.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 20:47

dzizisketa máš je krásné!

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 20:50

dzizisketa krásný! My dnes taky pekly. A asi i naposled  Jako pečení dobrý, dceru to bavilo, šlo nám to... Ale pak celý večer chodila a škemrala perníček "sušenku prosim! Sušenku chci! Sušenku medvěda! Sušenku lišku, sušenku stromeček...." Všechny tvary vyjmenovala a pořád a pořád zkoušela další. Moc dobře ví, že ještě jsou a chce je sežrat najednou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2022 20:58

MPLee zapomene na ně, neboj. Mladší taky zapomněl. Sejde z očí,...

Offline Gatita
8681 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 20:58
Reakce na marieu:

Mulen díky! Skoro mi upadla ruka, opisovala jsem z internetu a vyvrcholilo to velkým řevem, protože děti chtěly malovat taky. Věnovala jsem jim kuchyňský okno a balkonový dveře před mytím a velká stropila scénu, že mám pěknější obrázky, než ona. Advent jak když vyšije

​u nas to same. Vzdycky chtej pomahat. Ted syn vylepsil adventni venec tim, ze ho ostrihal. Nelibily se mu precuhujici vetvicky, tak vsechno, co trcelo, slo pryc:))  Vypada ted dost uboze, ten venec, ale zas je hezky symetricky

On je na vsechno tak nateseny, chce pect, zdobit a ja nevim, co jeste. Ten mladsi ma oci navrch hlavy a chce "taky taky".Mne se prave vubec do niceho nechce, s nima mi to vsechno hrozne trva, ale zas je to aspon pro koho delat:))

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 21:02

MPLee No, budeš to muset dojisr, co jiného:-D.

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 21:10

Karja vis co, proto to pecu  muz o to moc nestoji, takze pak muzu rict, ze to teda dojim, aby se to nevyhodilo! A mam tim obhajene, ze jim sladke blbosti  Jestli na me nezbyde, bude to smutny! 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 21:14

Koule nebo baňky na vánoční večírek, jsem teda zvědavá co přijde.

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 21:14

MPLee perníček není sladká blbost. To je pečivo! 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 21:14

Adventní kalendář-betlém má prvního obyvatele. 

Offline RoSa
10224 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 21:24

každej rok se řeší, jakym směrem vázat veselej věnec - ne smuteční... tak tady

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 01. prosince 2022 21:31

RoSa Jako dobrý, ale nezačištěný věnec je pro mě amatérizmus a je jedno jakým směrem motá.