711990 Jo, to je taky pravda a měla jsem na to téma jednou dost ostrý spor s mojí přechytralou bioeko švagrovou. ![]()
Čas vánoční...
JankaM Vločková kaše s grankem a cukrem je jedna z nej dobrot mého dětství. Bylo to jedno z jídel, které vyhovovalo máminu špatnému zažívání, tak byla celkem často.
Jiný level ovšem byly na táborech a vandrech na ohni vařené "poryče", obvykle pěkně vyuzené a připálené. ![]()
Sweet Potato na vandru - vločková kaše vařená ve vodě ![]()
Garfie
zive si to dokazu predstavit!!!
Mulen To nás tenkrát ani nenapadlo, že by šlo, tahali jsme s sebou sušené mléko Eligo. (Oblíbená zábava, dej si toho lžíci do pusy a řekni "Mixar")
Sweet Potato to zase nenapadlo nás ![]()
Mulen A nejhorší bylo nějak to z toho ešusu/kotlíku pak dostat. ![]()
Sweet Potato Já jí vařím ve vodě pořád, normální mlíko nemůžu a z těch sojových/mandlových/rýžových mi nechutná. Ale dělám ji z velkých vloček z DMka, tak nevím, jestli je to vlastně ještě pořád kaše. Dávám si na ní borůvky/jablka/švestky podle sezóny a vlašský ořechy a trochu javorovýho sirupu. Z dětství jsem ji vůbec neznala, začala jsem ji jíst kvůli problémům se žaludkem, ale v týhle úpravě mi chutná hodně.
Zina Já vločky ve vodě vždycky považovala za hnus fialovej, ošizenej. Ale teď jsem to vařila do chleba a přebytek pocukrovala a s chutí snědla.
Sweet Potato vločky zalité vřelou vodou si dělá manžel, no taky se mi to příčí. Dává si sice na to různé ořechy a semínka, banán apod no ale přesto... ![]()
Sweet Potato a kolinka s grankem jste na výpravách nedělali? (Trochu blink, ale když je hlad...)
Potrefenáhusa to u nás doma bylo normální jídlo
těstoviny s tvarohem nebo grankem. Já to měla ráda (jako skoro všechno sladké)
Evaeva u nás se kdyžtak dělaly fleky s makem nebo ořechy, ale ty kolinka s grankem byla taková ohnišťová vypravova specialita
Pro dceru a snachu

Potrefenáhusa aha, s ořechy to zase neznám já. Ještě jsme dělali s mákem.
Potrefenáhusa Na jeden vandr mne, co se potřeby jídla, pánové podcenili, dodnes mám České Švýcarsko spojené s rybičkami v tomatě pojídanými s Club sušenkami.
Tak Betty Krásné pítko pro ptáčky. To bude podívaná!
Sweet Potato vločky zalité vřelou vodou si dělá manžel, no taky se mi to příčí. Dává si sice na to různé ořechy a semínka, banán apod no ale přesto...
No tak takle začínal sambo u nás...med, oříšky, banán...ted už si dává jen ty vločky a vodu, jinak fakt nic. Jedí to i děti!! Jen tak si ochutnají, ale jedí, nedělají žádné ble a nic. Tuhle jsem šla na cvičení, a on jim dal k večeři vařenou pohanku neochucenou neosolenou a syrovou mrkev:-D:-D:-D.
Sweet Potato a kolinka s grankem jste na výpravách nedělali? (Trochu blink, ale když je hlad...)
Ty jo, to jsem nikdy neměla, ale do nudlí s mákem a s tvarohem jsem v jídleně skoro brečela.
Tak Betty Je to moc hezký. Zeptala bych se odkud je a měla bych vyřešenej dárek pro ségru, ale do zahrady, kde se krom koček pohybujou i lišky to asi nemá moc cenu :-(.
Sweet Potato Prosím a co je "portál"?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY