Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 13:01

Karja já používám v knihovně i doma tu tavku, sedím u toho a lepim já. nonstop, nenrchavam ji bez dozoru a cizím dětem do ruky nepůjčím. Svému synovi doma pod dozorem už jo.

Nevím, herkules na jehličí podle mě držet nebude. Spíš bych si ty ozdoby předem nslepila nebo navázala na dratky a nechala to tam děti napichovat. Nebo navazovat nití, stuzkou

Jo edit: budes mít velký šišky a neco budou lepit na to? To bych zkusila ten herkules doma na jedny, jak to bude držet a jak dlouho to schne. Případně já mám ještě v plánu eko šišky, napatlany kasickou z hladký mouky a vody a namoceny do kokosu. Vypadá to moc pěkně.

A druhá varianta, do šišky jen napichana prstem, tuzkou ovčí vlna jako sovicky. Zkusím najít fotky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 13:09

Karja syn s tavkou lepí samostatně a popáleniny to nedělá. Vyzkoušeno za vás

Edit: máme jednu takovou malinkou

Offline Zuzuli
3847 příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 13:13

Evaeva jakou mas? Ja jsem si s ni udelala uz hodnekrat puchyre na rukou. Jeste teda na skole, kdyz jsme lepili pracovni modely. 

Offline continuity
43545 příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 13:22

žluťásek u nás to hodili na rodiče. Prostě jsou stánky a rodiče s dětma tvoří a hlídají je sami. 

Aby bylo jasné, mě to nevadilo (ani tehdy, ani teď). Ta popálenina byla přesně taková, aby byla výchovná a zároveň nedělala dlouhý problém. Prostě citlivé červené místo, do druhého dne to přešlo. 

Online Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 13:31

žluťásek sovicky hýr 

edit: (jsou fakt od malinkejch dětí a v lesních podmínkách)

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 13:37

Evaeva continuityMy už jsme právě s tavkou lepily no...:-D Jako když to dělám já a jedno dítě, OK. ale tohle ony budou dělat něco samostatně, je tam kupa dětí i menších, nepřehledno, není to dobrý.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 13:43

Karja jo, v tlupě dětí to nejde. Syn k ní má doma přístup, bere si jí sám. Ale je fakt, že děti jsou různé a umí z domova různé věci.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 24. listopadu 2023 14:07

Zatím nemám na vánoční myšlenky ani přípravy tu správnou náladu, tak jsem nakreslila aspoň jeden vánoční kámen. Ale teď jsem podobný nápoj viděla v reálu v reklamě (čokoládová koule se zalije horkým mlékem a vyhřeznou z toho marshmallow) a teda nepozřela bych to ani náhodou.

Offline Maureen
příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 11:29

Pinot Noir moc pěkný to máš,šikulko...a ten zmiňovaný nápoj teda bleeee taky

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 12:04

Keďže Lukasko si pamäť, že vlani začal akcent zhruba v tomto čase, tak už sme začali s vianocnou výzdobou,  má to pevne v rukách. Poobede ideme na vetvičky a sisky. 

žluťásek ako máme to tazitko vyrobiť, aby to fungovalo ?

Offline žluťásek
8878 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 13:24

letfenixa potřebuješ malou zavařovačku, tavnou pistoli, malou ozdobu dovnitř, třpytky. Vodu a případně glycerin, ale není úplně nutný. 

Tavnou pistolí přilepíš do víčka hračku. Do sklenice vodu, příp ten glycerin, ne úplně až po hrdlo, musí tam zůstat vzduchová bublina. Nasypeš třpytky, zavíčkuješ, postavíš vzhůru nohama. 

Třeba seženeš i umělý sníh. Nekupuj kompostovatelný

Sweet Potato hele co pro tebe mám

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 13:31

Zuzuli dlužím ti tu pistoli, koukala jsem se na ní a není na ní žádný nápis. Máme jí asi z actionu nebo něčeho podobného, vejde se mi na dlaň, i ty náplně jsou tenčí.

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 16:27

žluťásek Juuuuuu

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 17:52

žluťásek ten dinosaurus

My sme nenasli nič do snezitka, tak sme robili hviezdy z papirovych vreciek.

Bavili sa všetci. 

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 18:35
Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 19:45

Janulik03Krásný 

Hele, nevíte třeba žluťásek , kde se dá sehnat sláma aby z ní šli udělat ozdoby? Moje máma mi tvrdi,že ta co máme u strýce na statku je hnusná, jak je sbalena do těch balíku...ony to budou dělat děti a střídat to s korálky, tak jako to nemusí být žádný vrchol estetiky. Ale tak to se někde kupuje nebo jak? Psala jsem teda zname, že zítra jdu k nim prohlídnout si jejich slámu:D

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 20:41

Karja to vôbec netuším. Ale na tom statku by sa dalo asi nájsť niečo použiteľné.

Offline Kokoska
35137 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 21:42

Karja ideal by byl po znich ostrihat nejake vyssi strniste nebo jeste driv klasy. Z tech baliku budou asi stebla placata a prelamana, ale treba se pletu.

Offline Makara
3667 příspěvků moje polička 25. listopadu 2023 21:54

Kokoska nepleteš. Na slaměné ozdoby  nemůžou  stébla projít kombajnem.

edit: teda na dětské tvoření a střídání s korálky se snad z toho balíku něco vybrat dá.

Offline Leny
265 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 14:10

Musím pochválit synovu partnerku, která své perníčky zdobí ruční kresbou.

Dokonce se jí podařilo získat autorká práva od Josefa Lady. (screen z fb)