Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 10:07

MP Marge Za mě nejlepší vánoční mikrokomedie je Pan Tau o Vánocích. Sovák v ní prostě exceluje. A Bohdalka tam mluví kapříka, to se ti bude líbit.

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 10:09

Potrefenáhusa Malá mořská víla, Princ a Večernice. 

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 10:16

Tak je to oficiálně posvěceno, na Štědrý den se může  lhát

Držte jazyk za zuby

Může se stát, že pod stromečkem najdete věc, kterou už máte doma, nebo se vám vůbec nelíbí. V tomto případě si vždy pamatujte: „Určitě se nehodí říct to nahlas a tím rozesmutnit toho, kdo nám dárek koupil. Zachováme se podle staré římské zásady ‚zbožná lež‘ a dárek pochválíme. Co s ním uděláme doma, je už naše věc,“ uzavírá etiketu u vánočního stromečku Ladislav Špaček.

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 10:28

Potrefenáhusa "Horor" je trošku taky Sedmero krkavců z 90. let, tu miluju strašně moc a jsem ve svém okolí jediná

Pak jsou moje další temné poklady Malá mořská víla a O statečném kováři.

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 10:32

Luna

Sedmero krkavců miluju, úplně slyším Ivanu Chýlkovou, jak křičí na Borise Rösnera: "Chrte!!"

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 10:38

euridike

Jeden z krkavců byl student mojí mámy a když jsem s nima jela jako děcko na výlet, tak u ohně vyprávěl přihody z natáčení. Je to moje srdcovka.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 10:39

Luna ty mam taky rada 

euridike sedmero krkavců se mi moc líbí i ta nova s marthou issovou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. prosince 2024 10:41

Potrefenáhusa ta nová se mi taky líbila, ta stará tolik ne. Já v dětství tyhle pohádky neměla ráda a nějak mi to zůstalo, asi se vždycky ozve ten pocit z dětství 

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 10:45

Luna 

I pro mě je to srdcovka /příběh, celkové ztvárnění & Boris Rösner /, to nové zpracování s M. Issovou už nevyužilo potenciál, který ten příběh má. 

Offline luciole
1234 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 10:45

Potrefenáhusa 

Deváté srdce je taky dobrej horor. ❤️

Offline euridike blogger
3911 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 10:50

Potrefenáhusa 

I ta nová verze Sedmero krkavců je podle mého názoru v pohádkové produkci posledních let nadstandard, Issovou a Remundovou mám moc ráda, jen u mě v tomhle případě platí, že to starší zpracování se mě osobně dotklo víc než jen běžná pohádka /obecně pohádky moc nemusím, ani o Vánocich/. 

Offline Černá kočka
1781 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 10:51

MP Marge Docela milý je "Přijde letos Ježíšek?" s Libuší Šafránkovou a Josefem Abrhámem.

Z těch pohádek za posledních 10 let se mi líbilo Dvanáct měsíčků (pohádka natočená v zimním skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm) , O vánoční hvězdě (pohádka odehrávající se na obloze i na zemi), Tři bratři (film složený ze tří krátkých pohádek v trochu netradiční úpravě) a Anděl Páně.

A hodně těch starých i novějších filmů je na stránkách České televize Ivysíláni (nevím jestli to znáš a netuším jestli to není nějak omezené lokálně).

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 10:56

Z tech nehororových pohádek mám moc rada Mesicnika, slunečníka a větrníka

euridike ja mam moc rada ty pohádky, ktery využívají folklor, a to mi splnila 

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 10:56

euridikeJo, ta nová verze taky není špatná, ale zrovna tady mi ta Martha úplně nesedla. Přišla mi taková moc odrzlá k těm rodičům a celkově taková suverénka, na to, jak moc měla náročný úkol před sebou.Ale já su v tomto asi důchodec.

A rozhodně Hapkova hudba k první verzi je pro mě top pohádkovy soundtrack všech dob.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 11:06

Černá kočka z tech nových pohádek se mi ještě líbil Korunní princ 

Offline luciole
1234 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 11:14

MP Marge 

Cesta do Rokycan

A zlehka zazvoní

O vánocích už nechci slyšet ani slovo

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 11:14

MP Marge Chobotničky

Offline Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 11:16

Samantha "Nač máš tu paličku?" se stalo z jednou našich nejoblíbenějších domácích hlášek.

Offline Azel
39 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 11:17

Kotva u přívozu je můj oblíbenej, pak si ještě vzpomínám na komedii s Ivou Janžurovou Bohyně krásy

Offline vanilka
2192 příspěvků moje polička 21. prosince 2024 11:19

Potrefenáhusa Vánoční koleda je strašidelná, to je fakt, ale ten příběh je krásný, dojemný, a v tomhle animovaném se mi moc líbí třeba ty záběry jak letí městem
Z českých pohádek u mě vede S čerty nejsou žerty, Princ a večernice, Třetí princ a Pyšná princezna. Z amerických filmů Sám doma 1, 2, a Prázdniny ,Griswaldovi, Polární expres. Ale třeba Grinche vyloženě nesnáším.