MP Marge Za mě nejlepší vánoční mikrokomedie je Pan Tau o Vánocích. Sovák v ní prostě exceluje. A Bohdalka tam mluví kapříka, to se ti bude líbit. ![]()
Čas vánoční...
Potrefenáhusa Malá mořská víla, Princ a Večernice.
Tak je to oficiálně posvěceno, na Štědrý den se může lhát ![]()
Držte jazyk za zuby
Může se stát, že pod stromečkem najdete věc, kterou už máte doma, nebo se vám vůbec nelíbí. V tomto případě si vždy pamatujte: „Určitě se nehodí říct to nahlas a tím rozesmutnit toho, kdo nám dárek koupil. Zachováme se podle staré římské zásady ‚zbožná lež‘ a dárek pochválíme. Co s ním uděláme doma, je už naše věc,“ uzavírá etiketu u vánočního stromečku Ladislav Špaček.
Potrefenáhusa "Horor" je trošku taky Sedmero krkavců z 90. let, tu miluju strašně moc a jsem ve svém okolí jediná![]()
Pak jsou moje další temné poklady Malá mořská víla a O statečném kováři.
Sedmero krkavců miluju, úplně slyším Ivanu Chýlkovou, jak křičí na Borise Rösnera: "Chrte!!" ![]()
Jeden z krkavců byl student mojí mámy a když jsem s nima jela jako děcko na výlet, tak u ohně vyprávěl přihody z natáčení. Je to moje srdcovka.![]()
Potrefenáhusa ta nová se mi taky líbila, ta stará tolik ne. Já v dětství tyhle pohádky neměla ráda a nějak mi to zůstalo, asi se vždycky ozve ten pocit z dětství
I pro mě je to srdcovka /příběh, celkové ztvárnění & Boris Rösner
/, to nové zpracování s M. Issovou už nevyužilo potenciál, který ten příběh má.
Deváté srdce je taky dobrej horor. ❤️
I ta nová verze Sedmero krkavců je podle mého názoru v pohádkové produkci posledních let nadstandard, Issovou a Remundovou mám moc ráda, jen u mě v tomhle případě platí, že to starší zpracování se mě osobně dotklo víc než jen běžná pohádka /obecně pohádky moc nemusím, ani o Vánocich/.
MP Marge Docela milý je "Přijde letos Ježíšek?" s Libuší Šafránkovou a Josefem Abrhámem.
Z těch pohádek za posledních 10 let se mi líbilo Dvanáct měsíčků (pohádka natočená v zimním skanzenu v Rožnově pod Radhoštěm) , O vánoční hvězdě (pohádka odehrávající se na obloze i na zemi), Tři bratři (film složený ze tří krátkých pohádek v trochu netradiční úpravě) a Anděl Páně.
A hodně těch starých i novějších filmů je na stránkách České televize Ivysíláni (nevím jestli to znáš a netuším jestli to není nějak omezené lokálně).
Z tech nehororových pohádek mám moc rada Mesicnika, slunečníka a větrníka
euridike ja mam moc rada ty pohádky, ktery využívají folklor, a to mi splnila
euridikeJo, ta nová verze taky není špatná, ale zrovna tady mi ta Martha úplně nesedla. Přišla mi taková moc odrzlá k těm rodičům a celkově taková suverénka, na to, jak moc měla náročný úkol před sebou.
Ale já su v tomto asi důchodec.
A rozhodně Hapkova hudba k první verzi je pro mě top pohádkovy soundtrack všech dob.![]()
Černá kočka z tech nových pohádek se mi ještě líbil Korunní princ
MP Marge Chobotničky
Samantha "Nač máš tu paličku?" se stalo z jednou našich nejoblíbenějších domácích hlášek.
Kotva u přívozu je můj oblíbenej, pak si ještě vzpomínám na komedii s Ivou Janžurovou Bohyně krásy
Potrefenáhusa Vánoční koleda je strašidelná, to je fakt, ale ten příběh je krásný, dojemný, a v tomhle animovaném se mi moc líbí třeba ty záběry jak letí městem
.
Z českých pohádek u mě vede S čerty nejsou žerty, Princ a večernice, Třetí princ a Pyšná princezna. Z amerických filmů Sám doma 1, 2, a Prázdniny
,Griswaldovi, Polární expres. Ale třeba Grinche vyloženě nesnáším.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY