Tak už jsem taky domotala.
Čas vánoční...
EDITH4B co to je ty podlouhlé lupínky? moc pěkný!
RoSa Mrs.Robinson je to druh eukalyptu
A děkuju!
RoSa Eucalyptus populus.
Evaeva má to zapichování do hmoty nějaký návod nebo pravidla? Plánuju to zítra vyzkoušet taky... zapichuješ to jen do té cihličky, nebo tu hmotu předem vyřežeš do tvaru věnce? Díky! ![]()
RoSa Dá, ale musí mít podmínky. Já viděla Eucalyptus parvifolia v JM u jednoho rodinného domku, paní to měla mezi domem a garáží, takže chráněné a rostlo jí to tam 25 let. Taky jsem se pokoušela, ale bez výsledku.
MPLee já to dávala do mísy, takže jsem to vyřezala podle té mísy. Neměla jsem věnec (kruh), ale spíš svícen se 4 svíčkami. Hrozně to nabylo, letos to udělám menší. Jediné pravidlo podle mě je, že se to má nejdřív namočit do vody. Ten tvar hezky vytvaruješ pomocí těch větviček, vyřezat to stačí hodně přibližně, pracovalo se s tím dobře.
MPLee Ja to tak robím už roky, aj som tu kedysi dávala fotku. vytvorím z tých tehličiek vpodstate štvorec, spevním to drôtikom a do tvaru venca to dotvarujem vetvičkami.
RoSa asi dá,ale já ho koupila v květinářství ![]()
Kan RoSa nevím, jaké jsou rozdíly v eucalyptech, ale sousedka má nadherný eucalyptus, třímetrový, lidi se na to chodí koukat . Jsme tady na větrné hurce, ale je fakt, že to má za 1,5 betonovým plotem a z dalších dvou stran má husté rostliny. Ale všichni to chtěj, všichni to množej a nic. Ale je to asi nějaký obyčejnější eucaplyptus, co se dá snáz, ale i tak je to prý dle slov zkušenějších zahradnic neobvyklé.
No a je to paráda, vždycky to dá do věnce, nějaké dekorace nebo jen tak do vázy a nadělá to fakt hodně parády.
Karja u nas sazenice prodavali v kvetinarstvi, tak jsem to taky skoro koupila, zvlast kdyz videla na madeire, jak to roste jako plevel, ale psali u toho, ze to potrebuje hodne vody a to u nas fakt neni
baltik Jo, ona si to koupila říkala snad za 1500 v květináči (jestli je to možný, třeba si to s něčím pletu, já s těma kytkama moc neumím) a asi po roce to přesadila, ale nebylo to velký, ta sazenice měla třeba 50 cm. Ted jsem se na to schválně koukala z okna a je to obrovský. Ona to teda určitě zaléva.
Pro tchyni, doufám, že zvládnu umotat něco i pro sebe. ![]()

continuity Je krásný, dnes jde na adventni tvoření muž. Všechno jsem mu připravila vcetne babovky, ale nikdy nic takového nedelal, tak jsem zvedava:D
Karja muž byl na tvoření teď s dětmi, když já už musela domů, byla to chvíle. Asi nikdy jsem ho neviděla tak frustrovaného, myslím, že už nikdy nepůjde ![]()
Evaeva Jojo, navíc tohle si musí každej připravit sám, to není jako nějaké téma nebo že by dostali k tomu nějaké věci a zadání:-D. Hodně štěstí no.
Vánoční ladění, letos správné náladě počasí zatím pomáhá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY