Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 07:53

MP Meri hele naše babička nám ty dárky zase vracela, buď hned nebo třeba příští Vánoce 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 07:57

MP Meri a nebo si to takhle prodlužovala, tu přítomnost rodiny. Užívala si, že jste tam, a až jste odjeli, tak si vás znovu připomněla těmi dárky?

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 08:20
Reakce na Kokoska:

A ona to obdarovavani jeste dovede vylepsit proslovem a la Je, to je hezky, ale pro me je to skoda, nechces to? Vem si to, ja to neuziju!

Kokoska 

dočítám se zpožděním, jako většinou, ale nedá mi to - moje ex tchyně to vylepšila ještě tím, že vše, co jsme jí dali (a občas si o to přímo řekla), věnovala švagrové, tedy sestře mého ex manžela. Párkrát jsem se podivila, že Marie dostala stejný dárek, ale pak v jednom případě jsem poznala, že to není stejný dárek, ale přímo náš dárek tchyni... No, nepotěšilo mě to, co si budem povídat. Ale co můžete dělat. Nechtěla jsem dělat zle v rodině, tak jsem držela ústa.

Offline Torrah
3404 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 08:34

Já mám zatím nakoupeno pro vnoučata - pro ty nejmenší lego a nějaké deskovky (Mlsné myšky, Karak+figurky, Komáří hody, Věž čarodějnic), pro ty větší mám pro kluka  tričko s motivem vlaku

a taky model tanku - modelaří. Pro slečnu, co teď jede v HP mám peněženku s HP, hrneček s HP, co mění barvy po nalití horké tekutiny včetně objevení se zaklínadla. A pro oba mám ještě bezdrátová sluchátka.

No a pro mé děti - jedni si přáli pomalý hrnec, tak ten, druzí topinkovač a příbory.

A pro muže mám vybraný fotografický workshop - docela se do toho poslední dobou ponořil. Tchyni, jako už roky, kupujeme nějaké mlsky, které si sama nekoupí.

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 08:44

Potrefenáhusa  Přesně s těma dárkama, nerada je rozbaluju, ale tak musím, no. :-)

MP Meri Já myslím, že ve spoustě zemí je to normální, třeba v Japonsku se nerozbalují dárky před dárcem a kdysi jsem donesla dárek jedné muslimské rodině z Etiopie a taky si ho nerozbalii. A určitě ho neposlali dál později jsem ho u nich viděla. 

Offline Kokoska
35130 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 08:50

Torrah posilani darku dal timhle zpusobem je teda hodne blby, asi bych priste koupila fakt nejakou symbolickou malickost. Asi neco, o cem bych vedela, ze se svagrove urcite nebude libit nebo hodit

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 09:12

Garfie Ty jo, ale to mi připadá takové smutné pro dárce. Mě by mrzelo, že nevidím reakci při rozbalování, když už si dám práci s výběrem.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 09:22

Torrah hezké dárky. A to triko je super! 

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 09:59

DruI Jo, to souhlasím. Já mám taky ráda tu reakci na své dárky, ale zároveň právě proto, že vím, že "něco" očekávám, tak to nerada rozbaluju...:-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 10:03

crazydaisy to je krasny!uzij si to.

Offline SunEclipse
3505 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 10:32
Reakce na Marielle:

já opravdu nic nechci  ... je to neobvyklé? 

​tvrzení  "já nic nechci" neobvyklé není - ale co když opravdu žádný dárek nedostaneš?  Nebudeš ta zde popsaná sorta, co to pak má za zlé?

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:39

Garfie Já jsem v šerém dávnověku (to mi mohlo být asi osm) slyšela o Vánocích v rádiu fejeton Františka Nepila o tom jak přijímat dárky a od té doby dokážu přijmout jakýkoli dárek s jásavým zvoláním: "Voda po holení? No to jsem zrovna potřeboval!" ;)

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:44

SunEclipse No ono totiž většinou tyhlety typy neřeknou ,,ja nic nechci,, většinou je to litanie na ,,já nic, nechci,nic nepotřebuju, letos nic nedělám, kašlu na vanoce, zase nějaky kraviny, nebudu nic,,.....Na ,,já nic nechci,, bych ještě něco drobneho koupila:-D.

A pak je někdo takovej rozhodnej a skutečně jasne rekne, ať mu nic nekupujeme, takhle mě požádal sambo abych místo dárku pro něj koupila navíc jeden pro sebe, že z toho má větší radost. On totiž kdyz něco chce, tak to chce fakt hodně podle sebe. Zněl tak rozhodne, tak to tak dělám:-D.A k narozeninám chce dort a nejradši má Pavlovu tak to je taky dost zadarmo bez prace:-D 

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:51

DruI to je i to krasne video s Cumberbatchem :)

https://www.youtube.com/watch?v=9vp3tDKfu5Q

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 11:52

Ja bych darkovani nejradsi zrusila.Myslim takovy to ,,povinny,,.

A letos k tomu hodne speju mam darky akorat pro Marcela.

Rodicum absolutne neni Co koupit, kdyz se zeptam tak nevi to uz bych radsi slysela to nic nechci.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 12:24

Já mám většinou z dárků radost a zároveň se snažím, abych obdarovávala k radosti své i obdarovaného. Občas se to na některé straně nepovede, ale co už.
Posledně jsem ke svému vágus stylu dostala od maminky uměleckou brož... no nechala jsem jí u ní, aby ji mohla nosit na koncetry, protože jí, narozdíl ode mě, sluší. Trochu se jí to dotklo, ale myslím, že to celé bylo nedorozumění.

baltik to je boží

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 12:29

DruI Ale to je hezký! Jako já většinou z dárku radost mám, jen nevím, jestli to umím dát najevo tak, aby si to druhý užil. A při obdorovávání moc mi pomohlo to vědomí, že dárek splnil svůj účel ve chvíli předání, pak už se tím pádem netrápím jeho smutným osudem. :-)

Offline Kokoska
35130 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 12:37

DruI asi bych nedokázala na sebehloupější dárek říct dárci do očí, že je to ošklivý / blbost / nehodí se mi to, nech si to pro sebe ... tady trocha pokrytectví a milosrdá lež myslím neškodí. Jako jásat a být u vytržení taky ne, ale aspoň slušně poděkovat a snažit se vypadat trochu potěšeně myslím zvládám.

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 12:50
Reakce na Kokoska:

DruI asi bych nedokázala na sebehloupější dárek říct dárci do očí, že je to ošklivý / blbost / nehodí se mi to, nech si to pro sebe ... tady trocha pokrytectví a milosrdá lež myslím neškodí. Jako jásat a být u vytržení taky ne, ale aspoň slušně poděkovat a snažit se vypadat trochu potěšeně myslím zvládám.

​Mám to stejně.

Ale to je potřeba asi člověka naučit, snažím se to děti učit odmalička, že dárek se nikdy před dárcem nekritizuje, a slušně se poděkuje, i když to není to pravé. Ale tady dost často čtu, že nevhodné/nehezké/nevítané dárky od babiček rovnou zůstávají u ní, tak nevím, jestli to děti tak úplně vede k tomu, že dárky se nekritizují.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2022 12:57

Pinot Noir já tenhle názor úplně nezastavám. Nemyslím, že má obdarovaný říct, že je to pěkně hnusný dárek. Ale kolikrát ta věc jde vyměnit nebo zavání opakováním při příští příležitosti. A to mi přijde škoda peněz a práce dárce, strčit to někam do krabice. Sama jako dárce jsem ráda, když se dozvím pravdu a když vidím, že jsem se trefila fakt mimo, výměnu nabídnu. Přímo při rozbalování samozřejmě poděkuju, ale později se klidně opatrně zmíním. Samozřejmě záleží na tom, jaký mám s dárcem vztah.