mnum to je hezke, takove jemne.
Čas vánoční...
mnum to mame letos stejny ladeni :) mam nachystany bily svicky a bily ptacky, zejtra se na to vrham! (Nejprv budu ovsem muset vykutat z pod zaveji snehu trochu ty thuje a cesminy)
Šli jsme v půl 8 do školky a moje věnce byly pryč, ani jsem si je nemusela koupit já jako každej rok, jsem na sebe pyšná:D:D. rok od roka se lepším;-)
Kan normální brigádníci, studentka archeologie a absolvent filozofie ![]()
brrr aneb když je práce koníčkem! Mrznou mi nohy jen to vidím.
Dnes jsme si trochu zimně vyzdobili okna, odpoledne jsme si šli užít na pražské poměry nevídané množství sněhu a teď jsem zadělala perníkové těsto, sice jsem to trochu podělala, ale zítra to kdyžtak nějak porychtuju, adventní věnec už je taky doma, už se začínám cítit trochu předvánočně.
dzizisketa Ten sníh dělá hodně! Já jsem dneska vyřizovala spoustu pochůzek, ale náladu mi to hned navodilo skvělou, a to jsem musela i na poštu.
Adventní věnec teda už tradičně nestíhám, ale svíčky mám, a nová vánoční knížka je na cestě. Těsto na perníčky říkáš, no jdu hledat recept.
Ja vim, ze pranostiky o pocasi uz moc neplati, ale letos to asi vyjde. Na pondeli hlasi mraz, takze "Barbora na lede, Vanoce na blate". Taky se rikalo "Kdyz na svaty Ondřej taje, chystej si sedlaku sane. Kdyz na svaty Ondřej mruz, chystej si sedlaku vuz!"
My meli jako deti takovy "cesky kalendar", byla to krasne ilustrovana kniha a byly tam lidove zvyky a ruzna rikadla a taky ty pranostiky. A to slovo "mruz" si se segrou obe pamatujem dodnes, jak jsme se tomu smaly.
Kokoska To je hezký, já mám pranostiky ráda! Můj děda vždycky říkával ,,jedenáctá rozhodne,,. V létě o tom, jaké bude počasí ten den a ono to fakt platí. Kolikrát se muž vzbudí s tím, jak je krásně, já pragmaticky prohlásím ,,jedenáctá rozhodne,, a je to tak! Platí to i naopak;-)
Kokoska na Vanoce byla obleva vzdycky. Jako deti jsme jezdivali tyden pred Vanoci na hory, snehu mraky a kdyz jsme se vraceli, talo...
Kokoska vidis a u nas sa to hovori na Katarinu. (Katarina na lade, Vianoce na blate).
Karja jezis "jedenacta rozhodne" znam! Casto rikame v pripade destiveho pocasi, kdyz se ma vyrazit na vylet
Věnce už pár let nedělám. My máme adventní poleno. ![]()

A kluci vytvořili svícen na talířku a překvapilo mě, jak střídmí letos byli. Loni i předloni tam dali úplně všechno, a že toho máme pytel, a potřebovali na to podnos. ![]()

Ovšem u výroby hvězd Ríša střídmý není. Samozřejmě to bude viset na stromku a já se musím tvářit, jakou z toho mám radost! ![]()

Pinot Noir mate to opravdu hezké.
Já letos dětem svícen asi nepovolim. Oni ty svíčky i pali a v těch závějích bordelu by to nemuselo dopadnout dobře.

Pinot Noir je moc sikovnej. A bud statecna, ja nebyla a deti dodnes adorujou babicku, ze si jejich vytvory schovavala (a vystavovala) leta :))
continuity a to je hezke!
(A asi i bezpecne? Ja ty palicsky sklony radsi moc nepodporuju, takze bych ochotne umotala hejno vencu, ale co kdyz zapricinim podpaleni naky domacnosti, aha?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY