Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 19:05

Tak Betty vždy, keď mi malý pomáha pri varení/pečení, extra dozeram na čistotu jeho rúk. 

Offline Myrtila
5417 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 19:49

AprilTwelve Děkuju, to bys byla moc hodá, kdybys mi ji vyfotila já si velice matně pamatuju nějaké ilustrace, ale po těch letech už nevím, jak moc je moje vzpomínka spolehlivá. Že by to mohla být Němcová, mě teda nenapadlo. 
DruI No, když to píšeš, tak si vybavuju, že o palečkovi by ten děj vlastně asi jiný. Už je to dávno, no, tak 30-35 let

Sweet Potato Možná to byla Mahulena, krásná panna já jsem právě vždycky hledala podle té Mahuleny, a všechny výsledky googlu převálcoval Zeyer, a na tom jsem taky skončila. Podívám se po té Němcové, myslím, že vyloženě od ní jsem jinak pohádky asi nečetla. 

Offline Myrtila
5417 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 19:55

Tak Betty Chápu, ale podobně jako letfenixa , když se mnou syn vaří nebo peče, jsem na něj jako ras, aby měl čisté ruce, nikam si je nestrkal (RoSa ) a nic křížově nezkontaminoval, vysvětlujeme si na tom hygienu v kuchyni

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 20:42

Myrtila presne, s vysvetlením. 

Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 20:45

Koukám na Dvanáct měsíčků, to je asi moje nejoblíbenější z těch "nových" pohádek. Asi že se odehrává na Valachoch

Offline Aranel
6678 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 21:15

Nám přinesla cukroví sousedka. Já ani nevím, jak se jmenuje, a ona mi nabídla cukroví... malou krabičku, nadvakrát ke kafi.

Znám všechny ty důvody, proč nejíst cizí cukroví, a žádnej nereflektuju dobrý to má, akorát teda snobsky ohrnuju nos nad rohlíčkama, co jsou jen zvohejbaný žížaly.

RoSa brrrrr.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2025 21:17

Aranel ale když zavřeš oči, budou dobrý i ty rohlíčky (taky nemám ráda ty zahnutý všude stejně tlustý hady)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2025 21:18

dzizisketa já ji mám taky ráda, akorát mi moc nesedí ten pětačtyřicetiletý Vojtek aka mladý jinoch na ženění

Včera dávali čertí brko, dřív se mi moc nelíbila, ale nějak jsem jí přišla na chuť 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2025 21:21

Mám hroznou chuť zkusit pletení vánočky ze šesti, ale zároveň jsem zvyklá patra prosypávat rozinkami místo, abych je dávala do těsta. A teď babo, raď

Online bublifuk
příspěvků moje polička 22. prosince 2025 21:27

Evaeva motat ze šesti a pak tam nastrkat roziny dodatečn , jako kolem těch jednotlivých pramenů hluboko. :D

Offline notna
9521 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 21:27

Krásu nesmírnou a Diamantovou sekeru jsem měla moc ráda. Docela mě mrzelo, že dceru ani jedna nebavila. Na sítích je Krásná nemírná hodně hejtovaná a myslela jsem, že jsem to četla i tady, ale to se teda asi pletu. Ani si moc netroufám přiznávat k její oblibě. Spouští to lavinu přednášek o patriachátu, genderu a pasivních kráskách apod.

Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 21:39

Evaeva 

On právě nemá být mladý jinoch. Kolem 20 bych to viděla, kdy odešel do ciziny, byl tam dost dlouho, imho tak 10-15 let , než se vrátil. Takže je prachatý starý mládenec, co má nejvyšší čas se oženit - proto po něm ty matky s dcerami tak jedou.

Offline Gatita
8681 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 21:59

My se dnes dívali na Netflixu na Zimní prázdniny. Dlouhé to tedy bylo ukrutně, ale byl to moc hezký, milý vánoční film, pokud hledáte něco na adventní večery. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2025 22:06

bublifuk já uvažovala o vytvoření funkce sypače, který by asistoval při pletení.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2025 22:08

dzizisketa no podle mě šel spíš v 15 a vrátil se nejpozději za deset Ona se mi teda nelíbí celá ta jeho vizáž, ty blond vlasy a tak. Ale jako celek se mi ta pohádka líbí 

Offline Tabea
8234 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 22:13

Evaeva dzizisketa hlavně teda Žilková je tam výborná macecha. 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 22:44

Aranel Evaeva ja vanilkové rožky robím cez mlynček. Sú krehkejsie. A zajtra robím poslednú, už tretiu várku, vždy mi to zjedia, takže budú tie rohlicky, krinkle a parížske rožky. A hromada syrových praclikov.

Len toto počasie vôbec nenavodzuje vo mne tu správnu vianočnú atmosféru 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 22:46

Tabea ja tu rozprávku pozerám presne kvôli Zilkovej ako macoche. Ako ju inde nemám rada, v tejto úlohe je excelentná 

Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 22. prosince 2025 22:49

dzizisketa Nosek rikal, ze je u sedlaka 5 let, ale je otazka, jestli tam presne tu dobu, co byl "bratrik" pryc.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. prosince 2025 23:01

Janulik03 no ale to je máš pak stejně tlusté v celé délce, ne? Mi se víc líbí, když jsou konce do špičky